Interview: Namibië, Botswana en Zimbabwe met kids en 4wd

1

Wel eens nagedacht over een rondreis door Afrika met de kids? Het gezin van Kitty van Roon – Huisman deelt hun ervaringen. Ze gingen met kinderen naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. 

Ik ben Kitty van Roon – Huisman (38 jaar) en getrouwd met Wouter van Roon (ook 38 jaar).  Samen hebben we 2 kinderen, Jasper van 9 (8 tijdens de reis) en Tessa van 7 (zij werd in de vakantie 7 jaar).

namibie met kinderen

Waarom Namibië, Botswana en Zimbabwe?

Wouter en ik zijn allebei gek op reizen. Na een rondreis in Marokko en Sicilië wilden we verder weg. Daarom hebben we jaren geleden Namibië en Zuid-Afrika gedaan. En vooral Namibië is toen erg goed bevallen. En wat is dan leuker om met de kinderen terug te gaan en tegelijk een ander stukje Afrika mee te pakken? Het kwam dan ook goed uit dat de Victoria Falls in Zambia op ons to-do lijstje stond zo konden we een mooie route maken waarbij we naar alle drie deze landen gingen.

namibie met kinderen namibie met kinderen

Reizen met een 4WD en overnachten in lodges

We wilden graag zelf rijden en dat is daar prima te doen. Een 4WD (four wheel drive) is daarbij wel noodzakelijk, op sommige wegen konden we anders echt niet rijden. We zijn niet echt kampeerders, dus dan kom je snel uit bij hotels en lodges. Wij zijn vanuit de Victoria Falls teruggevlogen naar Windhoek, dit scheelt een paar lange dagen rijden. In Windhoek zelf is weinig te beleven, één nacht is meer dan genoeg.

namibie met kinderen

namibie met kinderenOok de kinderen hadden het top

Onze kinderen waren overal van harte welkom. Ze hebben genoten van de mooie wildparken tijdens de reis.

Namibië en Botswana zijn schitterend en heel divers qua landschap. Van woestijnen en zandduinen aan de kust tot gebieden met veel meer water in het noorden. Etosha en Chobe zijn de mooiste natuurparken. Verder is het leuk om op verschillende manieren de parken te bezoeken. Zelf rijden is prima te doen, maar een game drive met gids of een boottocht is ook erg leuk.

Het hoogtepunt voor onze zoon was in de helikopter bij de Victoria Falls. Ook voor Tessa waren de Victoria Falls een hoogtepunt van de reis maar dan lopend.

De favoriete hotels van onze kinderen waren de Desert Homestead Outpost en de lodge bij Vingerklopnamibie met kinderen namibie met kinderen namibie met kinderen

Tips voor andere ouders die dezelfde reis willen maken

Het zijn lange reisdagen, je zit dus veel in de auto. In die zin is het niet een hele actieve vakantie. Verder is het belangrijk om je reistempo aan te passen aan de kinderen. Plan dus af en toe een extra nacht in een plaats, zodat je rustig de tijd hebt om de omgeving te verkennen. Neem altijd genoeg eten en drinken voor onderweg mee, het is niet altijd mogelijk om ergens te lunchen en water is heel belangrijk.

Lees ook onze andere blogs over Namibië met kinderen en Botswana met kinderen, of dit interview van een gezin dat met peuter naar Namibië ging.

About Author

Gastbloggers zijn gezinnen die wat vertellen over een bijzondere reis maar ook experts die hun tips geven over een bepaald onderwerp.

1 reactie

  1. hoi Kitty,

    Wij wilden ook heel graag zo een reis maken met onze dochters (7&9) maar de ontzettend hoge kosten van bijna 3500 euro pp voor 3 weken hield ons tegen. Als je alles zelf doet zo als jullie, ben je dan een stuk goedkoper uit of zijn dit toch prijzen die bij dit type vakantie horen?

    groeten
    Edwin

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.