Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Irrland, een betaalbaar dagje uit met je gezin net over de grens in Duitsland

Irrland, een betaalbaar dagje uit met je gezin net over de grens in Duitsland

Ben je op zoek naar een betaalbaar uitje met je gezin? Ga eens naar Irrland in Kevelaer, net over de Duitse grens. Een geweldig speelparadijs voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Of zoals Irrland zelf zegt: ‘de grootste boerderij-belevenisoase in Europa’. Blogger Cindy en haar gezin genoten hier met volle teugen en kwamen tijd tekort om alles te ontdekken en beleven. Echt super leuk dus voor een dagje in Duitsland.

Waar ligt Irrland

Irrland ligt in het Duitse Kevelaer net over de grens met Nederland. We vertellen je hoe goedkoop Irrland is en voor welke leeftijd wij het aanraden.

Irrland, een betaalbaar dagje uit met je gezin

Wat heeft Irrland Duitsland kinderen te bieden?

Kinderen kunnen er de hele dag naar hartenlust ravotten, klimmen, klauteren, spelen, rennen. Op klimtoestellen, springkussens, klimwanden, glijbanen, schommels, een piratenboot, een klauterpiramide.

Vooral buiten, maar ook binnen, in doolhoven, speelboerderijen, zandbakken, water, maïsbaden, tussen de strobalen, de dieren en de grote LEGO-blokken. Je kunt hier op water lopen op de grote binnenzee, vanuit een vliegtuig of helikopter glijden, crossen op een skelter, vlotvaren. Van de waterglijbaan roetsjen of spetteren in de waterspeeltuinen. Eindeloos rond dwalen in de doolhoven. Oftewel, lekker kind zijn!

Irrland Duitsland

Irrland is het beste te omschrijven als een doe-park. Alles nodigt uit om te spelen en te ravotten, en dát hoef je kinderen meestal geen twee keer te zeggen. Daarnaast kunnen ze ook nog dieren van dichtbij bekijken, van boerderijdieren tot apen.

irrland duitsland speeltuin

Nog even wat cijfers op een rij: op 300.000 m2 oppervlakte vind je hier ruim 8.000 m2 spel- en attractieschuren, in totaal bijna 90 speelplekken, binnen en buiten. Vanaf Eindhoven, Venlo of Nijmegen is Irrland een half uur tot een uur rijden.

irrland duitsland speeltuin
irrland duitsland speeltuin

Kunnen kinderen zich de hele dag vermaken in Irrland?

Nou en of! Irrland bestaat uit drie delen, die door korte looptunnels met elkaar verbonden zijn. Wij bezochten Irrland-West en Zuid, aan Noord kwamen we niet eens toe. Zoveel speelplekken waren er en zo leuk vonden onze kinderen het overal, af en toe moesten we ze echt aansporen om weer verder te gaan, omdat er nog zo veel meer te ontdekken was.

Is Irrland ook leuk voor kleinere kinderen?

De meeste speelplekken, zowel buiten als binnen, zijn zo ingericht dat jong en oud zich er kan vermaken. Al is het voor de kleinsten natuurlijk minder fijn springen en klimmen als het heel druk is met grotere kinderen. Daarom zijn er ook verschillende speelplekken speciaal voor de kleinsten of juist voor kinderen vanaf 6 jaar. Verder zullen kleinere kinderen helemaal blij worden van alle boerderijdieren die graag geaaid en geknuffeld worden.

irrland duitsland speeltuin
irrland duitsland speeltuin

Hoe ziet het park eruit?

Het park heeft een Romeins thema, dat op een aardige manier is doorgevoerd. Er staan standbeelden van Romeinse soldaten, het waterdoolhof is vormgegeven als een groot Collosseum. Maar ze slaan zeker niet door in dit thema, er staan bijvoorbeeld ook ‘gewoon’ een paar echte vliegtuigen en helikopters om in te klimmen en vanaf te glijden, niet echt iets uit het Romeinse Rijk.

irrland duitsland

Wat vooral opvalt, is dat het park ontzettend netjes is. De zandpaden zijn keurig aangeharkt, er staan ontelbaar veel kliko’s door het park verspreid, alle speeltoestellen zijn goed onderhouden. De toiletgebouwen doen wat sober aan, maar zijn wel netjes en schoon.

irrland duitsland
irrland duitsland

Wat maakt Irrland een betaalbaar uitje voor het hele gezin?

Om te beginnen de entreeprijs: € 11,- per persoon, bestel hier je de kaartjes voor Irrland online. Je parkeert hier gratis en voor de deur, op een van de ruime parkeervelden. Eenmaal binnen hoef je niet bij te betalen voor attracties, al betaal je voor sommige (zoals de skelters en het vlot) wel € 1,- statiegeld. Dat werkt op dezelfde manier als bij een winkelwagentje.

irrland duitsland

Wat ook fijn is voor je portemonnee, is dat het hier bijna vanzelfsprekend is om je eigen eten en drinken mee te nemen. Dat verklaart de vele bolderkarren die je hier ziet rijden (zelf meenemen of voor € 3,- te huur bij de entree). En ook waarom er zoveel picknicktafels in dit park staan, meer dan 1.000 zitplaatsen, over het hele park verspreid. Diverse picknicktafels heeft een eigen barbecue, in het verleden kon je hier vrij terecht. Sinds 2020 zijn er echter nieuwe regels en moet je een BBQ plek van te voren online reserveren.

Je kunt alles meenemen van thuis, of je koopt hier voor een paar euro bij een van de kiosken je briketten, aanmaakblokjes, lucifers en een pakketje barbecueworsten of frikadellen. Je kunt zelfs vooraf online een vleespakketje bestellen en afhalen bij de entree. Bij de kiosken kun je drankjes, ijsjes en snacks kopen, alles voor €1,- tot €2,- per stuk. Verwacht hier geen uitgebreide kaart, het park is er helemaal op ingericht dat bezoekers zelf eten meenemen.

Klein minpuntje: bij de barbecues wordt wel de as opgeruimd, maar worden de roosters niet schoongemaakt. Wij legden het vlees daarom in een aluminium bakje, ook te koop in de kiosk.

Wanneer bezoek je Irrland met kinderen?

Het park is geopend van eind maart tot begin november.  Toen wij er in de herfstvakantie waren, was het gezellig druk. Ook op een minder mooie dag is het hier fijn, dankzij alle binnenspeelplekken. Staat het echter de hele dag te regenen, dan lijkt het park me minder geschikt, de binnenspeelplekken liggen namelijk verspreid door het hele park.

Blogger Tikva ging met haar gezin in de zomervakantie en toen was het wel echt druk vooral bij de waterattracties. Op de facebookpagina van het park werd toen ook al om half 10 opgeroepen om niet meer richting Irrland te komen.

irrland duitsland
irrland duitsland

Tips Irrland:

  • Trek je kinderen schoenen aan die makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Handig als ze weer een springkussen ontdekken!
  • Neem zwemkleding en handdoeken mee bij zonnig weer. Er zijn heel veel leuke waterattracties, zwemkleding is verplicht.
  • Neem wat munten van € 1,- mee voor de borg bij de skelters en de vlotten.
  • Wil je gaan barbecueën? Alles is hier te koop, neem wel zelf bestek, bordjes en een vlees tang mee om het vlees mee om te draaien.
  • In het park zelf kun je niet pinnen, er staat wel een pinautomaat bij de entree.
  • Lees hier meer tips voor leuke uitjes in Duitsland.

Dit blog verscheen in 2018 maar is geüpdatet na een 2e bezoek in 2019 en met actuele prijzen in 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top