Irrland, een betaalbaar dagje uit met je gezin net over de grens in Duitsland

0

Ben je op zoek naar een betaalbaar uitje met je gezin? Ga eens naar Irrland in Kevelaer, net over de Duitse grens. Een geweldig speelparadijs voor kinderen van 2 tot 13 jaar.Of zoals Irrland zelf zegt: ‘de grootste boerderij-belevenisoase in Europa’. Blogger Cindy en haar gezin genoten hier met volle teugen en kwamen tijd tekort om alles te ontdekken en beleven.

Irrland, een betaalbaar dagje uit met je gezin

Wat heeft Irrland Duitsland kinderen te bieden?

Kinderen kunnen er de hele dag naar hartenlust ravotten, klimmen, klauteren, spelen, rennen. Op klimtoestellen, springkussens, klimwanden, glijbanen, schommels, een piratenboot, een klauterpiramide. Vooral buiten, maar ook binnen, in doolhoven, speelboerderijen, zandbakken, water, maïsbaden, tussen de strobalen, de dieren en de grote LEGO-blokken. Je kunt hier op water lopen op de grote binnenzee, vanuit een vliegtuig of helikopter glijden, crossen op een skelter, vlotvaren. Van de waterglijbaan roetsjen of spetteren in de waterspeeltuinen. Eindeloos rond dwalen in de doolhoven. Oftewel, lekker kind zijn!

Irrland is het beste te omschrijven als een doe-park. Alles nodigt uit om te spelen en te ravotten, en dát hoef je kinderen meestal geen twee keer te zeggen. Daarnaast kunnen ze ook nog dieren van dichtbij bekijken, van boerderijdieren tot apen. Nog even wat cijfers op een rij: op 300.000 m2 oppervlakte vind je hier ruim 8.000 m2 spel- en attractieschuren, in totaal bijna 90 speelplekken, binnen en buiten. Vanaf Eindhoven, Venlo of Nijmegen is Irrland een half uur tot een uur rijden.

irrland duitsland speeltuin irrland duitsland speeltuin

Kunnen kinderen zich de hele dag vermaken in Irrland?

Nou en of! Irrland bestaat uit drie delen, die door korte looptunnels met elkaar verbonden zijn. Wij bezochten Irrland-West en Zuid, aan Noord kwamen we niet eens toe. Zoveel speelplekken waren er en zo leuk vonden onze kinderen het overal, af en toe moesten we ze echt aansporen om weer verder te gaan, omdat er nog zo veel meer te ontdekken was.

Is Irrland ook leuk voor kleinere kinderen?

De meeste speelplekken, zowel buiten als binnen, zijn zo ingericht dat jong en oud zich er kan vermaken. Al is het voor de kleinsten natuurlijk minder fijn springen en klimmen als het heel druk is met grotere kinderen. Daarom zijn er ook verschillende speelplekken speciaal voor de kleinsten of juist voor kinderen vanaf 6 jaar. Verder zullen kleinere kinderen helemaal blij worden van alle boerderijdieren die graag geaaid en geknuffeld worden.

irrland duitsland speeltuin irrland duitsland speeltuin

Hoe ziet het park eruit?

Het park heeft een Romeins thema, dat op een aardige manier is doorgevoerd. Er staan standbeelden van Romeinse soldaten, het waterdoolhof is vormgegeven als een groot Collosseum. Maar ze slaan zeker niet door in dit thema, er staan bijvoorbeeld ook ‘gewoon’ een paar echte vliegtuigen en helikopters om in te klimmen en vanaf te glijden, niet echt iets uit het Romeinse Rijk.

Wat vooral opvalt, is dat het park ontzettend netjes is. De zandpaden zijn keurig aangeharkt, er staan ontelbaar veel kliko’s door het park verspreid, alle speeltoestellen zijn goed onderhouden. De toiletgebouwen doen wat sober aan, maar zijn wel netjes en schoon.

irrland duitsland irrland duitsland
irrland duitsland

Wat maakt Irrland een betaalbaar uitje voor het hele gezin?

Om te beginnen de entreeprijs: € 7,- per persoon. Bestel je de kaartjes voor Irrland online,dan betaal je € 6,50. Je parkeert hier gratis en voor de deur, op een van de ruime parkeervelden. Eenmaal binnen hoef je niet bij te betalen voor attracties, al betaal je voor sommige (zoals de skelters en het vlot) wel € 1,- statiegeld. Dat werkt op dezelfde manier als bij een winkelwagentje.

Wat ook fijn is voor je portemonnee, is dat het hier bijna vanzelfsprekend is om je eigen eten en drinken mee te nemen. Dat verklaart de vele bolderkarren die je hier ziet rijden (zelf meenemen of voor € 3,- te huur bij de entree). En ook waarom er zoveel picknicktafels in dit park staan, meer dan 1.000 zitplaatsen, over het hele park verspreid. Bijna iedere picknicktafel heeft een eigen barbecue.
irrland duitsland

Je kunt alles meenemen van thuis, of je koopt hier voor een paar euro bij een van de kiosken je briketten, aanmaakblokjes, lucifers en een pakketje barbecueworsten of frikadellen. Je kunt zelfs vooraf online een vleespakketje bestellen en afhalen bij de entree. Bij de kiosken kun je drankjes, ijsjes en snacks kopen, alles voor € 1,- of € 1,50 per stuk. Verwacht hier geen uitgebreide kaart, het park is er helemaal op ingericht dat bezoekers zelf eten meenemen.

Klein minpuntje: bij de barbecues wordt wel de as opgeruimd, maar worden de roosters niet schoongemaakt. Wij legden het vlees daarom in een aluminium bakje, ook te koop in de kiosk.

Wanneer bezoek je Irrland met kinderen?

Het park is geopend van eind maart tot begin november.  Toen wij er in de herfstvakantie waren, was het gezellig druk. Ook op een minder mooie dag is het hier fijn, dankzij alle binnenspeelplekken. Staat het echter de hele dag te regenen, dan lijkt het park me minder geschikt, de binnenspeelplekken liggen namelijk verspreid door het hele park.

Blogger Tikva ging met haar gezin in de zomervakantie en toen was het wel echt druk vooral bij de waterattracties. Op de facebookpagina van het park werd toen ook al om half 10 opgeroepen om niet meer richting Irrland te komen.

irrland duitsland

irrland duitsland

Tips:

  • Trek je kinderen schoenen aan die makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Handig als ze weer een springkussen ontdekken!
  • Neem zwemkleding en handdoeken mee bij zonnig weer. Er zijn heel veel leuke waterattracties, zwemkleding is verplicht.
  • Neem wat munten van € 1,- mee voor de borg bij de skelters en de vlotten.
  • Wil je gaan barbecueën? Alles is hier te koop, neem wel zelf bestek, bordjes en een vlees tang mee om het vlees mee om te draaien.
  • In het park zelf kun je niet pinnen, er staat wel een pinautomaat bij de entree.
  • Lees hier meer tips voor leuke uitjes in Duitsland.

Dit blog verscheen in 2018 maar is geüpdatet na een 2e bezoek in 2019

Share.

About Author

Blogger Cindy is gek op reizen. Samen met Aafko, Niels (2008) en Fleur (2010) gaat ze graag op avontuur. Hun vakanties zijn een mix van cultuur, natuur, fun en ontdekken. Ze reizen zowel dicht bij huis als verder weg, maar meestal niet over de gebaande paden. Als professioneel tekstschrijver deelt ze met liefde haar ervaringen en tips met de lezers van Gezin op Reis.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.