Home / Reisinformatie / Europa / Groot Brittannië / Tips voor een ontspannen vakantie op kanaaleiland Jersey met kinderen
jersey kanaaleiland met kids

Tips voor een ontspannen vakantie op kanaaleiland Jersey met kinderen

Op zoek naar een leuke, niet voor de hand liggende vakantiebestemming met kinderen binnen Europa? Denk dan eens aan de Kanaaleilanden. Op de Kanaaleilanden vind je mooie baaien met zand- en kiezelstranden, woeste kliffen, gezellige dorpjes en heel veel historische gebouwen waaronder grote kastelen.

De 5 Kanaaleilanden, Guernsey, Jersey, Sark, Herm en Alderney, liggen in het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Ze zijn een vakantie op zichzelf of goed te combineren met een langere vakantie in Bretagne of  Normandië met kinderen. In het verleden hebben zowel Frankrijk als Engeland de Kanaaleilanden opgeeist en dat maakt dat er zowel Britse als Franse invloeden te vinden zijn op de eilanden. Jersey en Guernsey zijn de grootste en meest bekende Kanaaleilanden. Blogger Leonie koos voor een week op het eiland Jersey met dochter.

Wat is er te doen met kinderen op Jersey?

Jersey heeft meer dan 25 baaien met zand- en kiezelstranden. Kinderen zullen zich uitstekend kunnen vermaken op het strand en in de zee. Er zijn ook genoeg andere dingen te ontdekken op Jersey met kinderen.

Ronddwalen door kastelen op Jersey

Kastelen spreken altijd erg tot de verbeelding van kinderen. Op Jersey zijn 2 grote kastelen te vinden, Elizabeth Castle en Mont Orgueil Castle. Een bezoekje aan Elizabeth Castle is extra spannend want je moet je bezoek goed voorbereiden. Het kasteel is namelijk alleen bij eb te voet te bereiken. Oppassen dus dat je weer op tijd teruggaat want met vloed stroomt het speciaal aangelegde pad op de zeebodem weer volledig onder. Als je geen natte voeten wilt kun je het kasteel ook bereiken met een speciaal amfibievoertuig. Voor kinderen een hele belevenis.

In het kasteel zijn musea te vinden over de geschiedenis van het kasteel en over de krijgsmacht. Hebben je kinderen al eens gezien hoe een echt kanon wordt afgeschoten? Elke dag wordt een demonstratie gegeven waarbij een kanon wordt afgeschoten op het kasteel.

jersey kanaaleiland met kids

In het prachtig gerestaureerde Mont Orgueil Castle kun je rustig uren ronddwalen. Zorg dat je een plattegrond meeneemt want het kasteel lijkt wel een doolhof. Het kasteel ligt op een rotsheuvel dus het is af en toe flink klimmen op de vele trappen. Het uitzicht over de baai is zeer de moeite waard.

Bijzondere dieren kijken in Jersey Zoo/Durrell Wildlife Conservation Trust

jersey kanaaleiland met kids

Jersey Zoo is een bijzondere dierentuin in een aantal opzichten. De dieren en hun welzijn staan hier centraal en niet de bezoekers. Daarom leven de dieren in een zo natuurlijk gemaakte omgeving. Het gebeurt regelmatig dat dieren die leven in Jersey Zoo uiteindelijk weer worden uitgezet in de natuur. En wat deze dierentuin extra bijzonder maakt is dat de bewoners van de dierentuin bijna allemaal met uitsterven bedreigde diersoorten zijn. Er wordt veel onderzoek gedaan in deze dierentuin en men vindt voorlichting erg belangrijk. Er is onder meer een educatief centrum waar kinderen op een speelse manier bewust worden gemaakt van het probleem van het uitsterven van diersoorten. We vonden Jersey Zoo een mooie dierentuin met veel groen en waar veel aandacht wordt besteed aan het welzijn van de dieren.

Wandeling door de geurige lavendeltuin van Jersey Lavender

Voor kinderen is in de lavendeltuin van Jersey Lavender een speciale ‘Discovery Trail’ gemaakt en mogen de kinderen de kippen voeren. Van juni tot half augustus wordt de lavendel geoogst en worden er diverse producten van gemaakt. Op de farm kun je dit proces bekijken en er wordt uitleg over gegeven. Er is een winkel aanwezig waar je producten kunt kopen waar de lavendel in verwerkt is.

jersey kanaaleiland met kids

Spelen in de tuin van Samarès Manor

Rondom het historische herenhuis, Samarès Manor, ligt een prachtig aangelegde botanische tuin. Je vindt er onder andere een Japanse tuin en een boomgaard met appel- en perenbomen. Kinderen kunnen zich er goed vermaken in de speeltuin of verstoppertje spelen in het wilgenlabyrint.

In het knusse restaurant naast het herenhuis hebben wij na ons bezoek aan de tuin genoten van Engelse thee met overheerlijke huisgemaakte scones en cake.

jersey kanaaleiland met kids
jersey kanaaleiland met kids

Bootjes laten drijven in het Maritime Museum in St. Helier

Het Maritime Museum hebben wij zelf niet bezocht maar bij een volgend bezoek aan Jersey zullen wij dit museum zeker gaan bekijken met onze kinderen. In dit interactieve museum kunnen kinderen alles leren over de getijden en over hoe boten blijven drijven. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf bootjes bouwen en onderzoekjes doen door golven te maken.

Dagje familiepretpark Tamba Park

Onlangs is op Jersey het Tampa Park geopend. Een familiepretpark voor zowel kleine en grotere kinderen. Je kunt de Dino Trail lopen, er zijn binnen- en buitenspeeltuinen en laser gamen behoort ook tot de mogelijkheden.

Praktische tips Jersey met kinderen

Waar overnachten op Jersey?

De meeste hotels, B&B’s en appartementen op Jersey zijn te vinden in de hoofdstad, St. Helier. In St. Helier zijn veel verschillende soorten restaurants te vinden en je kunt er goed shoppen in het autovrije centrum. Of je kunt Elisabeth Castle gaan bekijken.

Zoek je meer rust dan is het leuke vissersplaatsje, St. Aubin, een goed alternatief om te overnachten. St. Aubin heeft een gezellig centrum met diverse restaurants en terrasjes en een kleine haven. Het is bijzonder om te zien dat de vissersbootjes bij eb droog komen te liggen. Het fort gelegen voor de kust van St. Aubin is bij eb te voet bereikbaar.

Een erg gewilde plek om te overnachten met kinderen op Jersey is de camping bij de Jersey Zoo, Durrell Wildlife Camp. Je kunt op deze “glamping” overnachten in luxe, compleet ingerichte tenten of in een tipi.

jersey kanaaleiland met kids

Wanneer is de beste reistijd?

Jersey heeft door de warme golfstroom uit het Caribisch gebied en door de beschutte ligging een aangenaam klimaat. In het voorjaar is meestal zonnig en droog maar dan ontstaat er wel regelmatig zeemist. In de zomermaanden is het warm, droog en is het ’s avonds lang licht. De zomer is de meest ideale periode als je wilt zwemmen of zonnen in een van de vele baaien op Jersey. De herfst en winter zijn zacht, er komt geen vorst of sneeuwval voor op de eilanden.

jersey kanaaleiland met kids

Hoe kom je op Jersey?

Met het vliegtuig naar Jersey

Vanaf de luchthavens in Nederland of België is het mogelijk met een overstap in Engeland naar Jersey te vliegen. Of je kunt kiezen voor een rechtstreekse chartervlucht via een reisorganisatie gespecialiseerd in reizen naar de Kanaaleilanden.

Met de boot naar Jersey 

Wil je liever je auto meenemen dan kun je Jersey bereiken met de ferry vanaf St. Malo in Frankrijk. Je kunt Jersey ook prima combineren met een of meer van de andere Kanaaleilanden. Tussen de eilanden bestaat een goede bootverbinding.

Vervoer op Jersey

Jersey kun je het beste verkennen met een auto. Het is wel opletten want men rijdt op Jersey, net als in Engeland, aan de linkerkant van de weg. Er wordt op Jersey langzaam gereden omdat de wegen smal zijn en de wegen zijn vaak onoverzichtelijk door muurtjes en bochten. Op de zogenaamde “green lanes”, wegen die overgroeid zijn door bomen, geldt een maximum snelheid van 24 km/uur.

Het busnetwerk is op Jersey uitgebreid en je kunt de meeste bezienswaardigheden ook gemakkelijk met de bus bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top