Bezoek de Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka, met kinderen

0

De verhalen over Kandy zijn wisselend; de één is lovend over de stad, de ander vindt het te druk. Omdat Kandy als dé culturele hoofdstad van Sri Lanka wordt beschouwd, voegden wij deze stad in ons reisschema graag toe. Hieronder lees je onze bevindingen tijdens onze reis met een peuter van net twee jaar oud.

Kandy met kinderen

Kandy met kinderen

Tempel van de Tand

De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is uiteraard de Tempel van de Tand. Het is een enorm tempelcomplex met meerdere zalen. De entree bedraagt 1500 LKR (ongeveer € 8,40 per persoon). Na de kaartverkoop moet je verplicht langs een kledingcontrole: blote knieën en blote schouders zijn niet toegestaan. Je wordt per persoon apart in een hokje genomen voor een uitgebreide scan. Zo was eigenlijk mijn lange jurk (tot op m’n enkels) niet goed omdat er in de zijkant een mini-split zat. Gelukkig mochten wij wel doorlopen.

Vijf keer per dag wordt er Puja gevierd, een traditionele viering waarbij muzikanten op grote drums slaan. Het luikje, waarachter de tand van Boedha schijnt te liggen wordt dan geopend. Je loopt er in een lange rij schuifelend voorbij. Je moet wel snel kijken, want het luikje is héél klein en je hebt maar enkele seconden voordat je weer door moet lopen. Wij vonden het vooral lawaaierig en druk: iedereen trekt en duwt om in de rij te mogen staan. Wat ons betreft geen aanrader om te bezoeken met kleine kinderen. Wij hebben dan ook snel de tempel weer verlaten.

Kandy Garrison cemetery

Achter het tempelcomplex ligt een bijzondere begraafplaats, namelijk Kandy Garrison cemetery. Het is een kleine begraafplaats waar belangrijke Britten uit de tijd van de kolonisten begraven liggen. De begraafplaats wordt uiterst zorgvuldig bijgehouden door een local die je ook nog eens alles kan vertellen over het leven van de mensen die hier begraven liggen. Praktisch: als je voor het boeddhistisch museum staat (direct achter de Tempel van de Tand) dan ga je rechtsaf, vervolgens de tweede links. Je komt dan op Cemetery Road waarna er een bord staat met verdere verwijzingen. De entree is gratis.

Kandy met kinderen

St. Paul’s Church

Nog zo’n bijzondere locatie waar je geen andere toeristen ziet, is St. Paul’s Church. Op het buitenterrein lopen de kippen rond en binnen ervaar je een oase van rust. Overigens is de route ernaar toe erg leuk. Je loopt namelijk door een straatje met tientallen oude winkeltjes. Je kunt hier kopiëren, een document laten uittypen etc, de moeite waard om even langs te lopen. Aan de overkant van St. Paul’s Church zit een uitstekend koffietentje waar barista’s je heerlijke (bonen)koffie serveren.

De entree van St. Paul’s Church is gratis.

Sanagaraja Playground

Na de drukte van bovenstaande bezienswaardigheden besloten we dat we Jonah het meest plezier zouden doen met een bezoek aan een speeltuin. Middenin de stad bevindt zich Sanagaraja Playground. Een lokale speeltuin waar de speeltoestellen wat verouderd zijn, maar waar kinderen zich uitermate goed kunnen vermaken. De entree bedraagt 40 LKR per persoon. Zorg ervoor dat je kind kleding draagt die vies mag worden; Jonah’s broek was namelijk helemaal zwart na een uurtje spelen!

Kandy met kinderen Kandy met kinderen Kandy met kinderen

Uitzicht over de stad

Je leest hierboven dat de stad heel erg druk is. Wij vonden het daarom heerlijk om in een hotel buiten het centrum te zitten. De stad ligt in een bergachtig gebied, dus er zijn meerdere hotels die een fantastisch uitzicht bieden over het meer en over de stad. Met een tuktuk waren wij binnen 5 minuten bij de Tempel van de Tand, dus uiteindelijk is het nog steeds centraal gelegen!

Kandy met kinderen Kandy met kinderen Kandy met kinderen

Ik ben benieuwd of jij met je kind(eren) naar de culturele hoofdstad Kandy gaat. Ik wens je in ieder geval een fantastische reis in Sri Lanka met kinderen toe!

Dit blog is geschreven door Mirella Doss – eventmanager – reislustig & Azië-gek – ashtanga yoga – vega & koken – moeder van Jonah

Share.

About Author

Mirella heeft een eigen evenementenbureau, beoefent (ashtanga) yoga en is moeder van een zoon (2014). Ze heeft een passie voor landen in het Midden Oosten en in Azië.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.