Home / Nederland / Gelderland / Kasteel Hernen met kinderen, met kidstour

Kasteel Hernen met kinderen, met kidstour

Kasteel Hernen is een kasteel in het plaatsje Hernen, gelegen op een kwartier vanaf Nijmegen. Benieuwd of een bezoek aan kasteel Hernen met kinderen leuk is? Wij vonden van wel! Vooral dankzij de kinderaudiotour bij kasteel Hernen die origineel in elkaar zit.

Kasteel Hernen met kinderen

Bij binnenkomst in het kasteel krijgen we een lantaarn. Niet zomaar eentje, want deze kan praten. Door de lantaarn te schijnen op een plaatje van een muis of op een plaatje van kasteelheer Reyner begint deze te praten. Op die manier kun je de kinder- of de volwassene tour volgen. Natuurlijk kiezen we voor de kindertour door Kasteel Hernen.

Kasteel Hernen met kinderen

De muis vertelt op een grappige manier over wat we allemaal zien in het kasteel. In alle eerlijkheid, dit kasteel is niet heel bijzonder en de tour gaat ook door ruimtes die niet ingericht en vrij koud zijn. Door het verhaal is het toch leuk. Met de lantaarn kunnen we ook geheime boodschappen ontcijferen die alleen in het blauwe licht te zien zijn. Zo ontdekken we geheime teksten in een kasboek, maar kunnen we ook zien wat er in zakken zit.

Kasteel Hernen met kinderen

Onderweg op de route moeten we even wachten bij een ruimte. Hier is een video te bekijken. Wanneer de vorige mensen klaar zijn, gaan we naar binnen. Met de lantaarn starten we ook hier het verhaal. Dit is wel gaaf gedaan met een maquette van het kasteel en het verhaal over een grote storm, inclusief bliksem met geluid- en lichteffecten. Wij vinden het gaaf, maar we snappen wel dat een jonger kindje roept “Ik wil weg”.

Kasteel Hernen met kinderen

Al met al een prima kasteelbezoek. Door het zelf scannen van de plaatjes is mijn dochter ook enthousiast om door te lopen en nieuwe dingen te ontdekken.

Kasteel Hernen met kinderen

Na de tour brengen we de lantaarn weer terug. We kunnen binnen nog een ruimte bekijken. Extra leuk, tijdens ons bezoek tijdens een schoolvakantie is er ook een ruimte waar geknutseld kan worden. Met wol kon je hier bijvoorbeeld een armbandje maken. Mijn dochter wil graag een buideltje maken, net als ze in de middeleeuwen hadden. Met een stuk stof waar we gaten in maken en een touw doorheen rijgen.

Ook is het nog mogelijk om te boogschieten. Dat is echter met noppen en niet met een echte pijl. Een stuk lastiger op die manier, maar natuurlijk wel zo veilig.

Kasteel Hernen met kinderen

Praktische informatie Kasteel Hernen

Bekijk eerst de website voordat je een bezoek aan Kasteel Doornenburg plant. Jammer genoeg zijn de openingstijden van het kasteel vrij beperkt, zeker in de winter. Op de website zie je ook direct of er speciale activiteiten worden georganiseerd. Je kunt bij kasteel Hernen gratis parkeren. Er is geen restaurant of lunchmogelijkheid, dus zorg dat je zelf eten bij je hebt.

Kasteel Hernen met kinderen

De museumkaart is geldig in kasteel Hernen en anders betaal je een klein bedrag aan entree. Voor de hele tour met de pratende lantaarn heb je een klein uur nodig. Daarna is er binnen nog een ruimte te bekijken en soms kun je wat kleins knutselen. Het is dus vooral een leuk kort uitje. Ik bezocht het kasteel met mijn toen 10-jarige dochter, de audiotour is leuk voor kinderen die al zelf kunnen lezen.

Kasteel Hernen met kinderen

Kasteel Hernen laat zich goed combineren met een bezoek aan Nijmegen. Het is met de auto maar een kwartier naar de binnenstad van Nijmegen. Hier is ook ontzettend veel leuks te doen voor gezinnen. Voor alle informatie lees je ons blog over Nijmegen met kinderen.

Zijn jullie kasteelliefhebber? Lees dan ons blog met de leukste kastelen om met kinderen te bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top