Home / Nederland / Brabant / Speelbos Molenheide en kinderwandeling katoenpad met app in Mierlo

Speelbos Molenheide en kinderwandeling katoenpad met app in Mierlo

Wil je een leuke wandeling maken met kinderen in Brabant? Eentje waarbij je met behulp van een app op zoek gaat naar figuren en ondertussen ook nog wat leert over de omgeving? Een route met speeltoestellen onderweg en met in hetzelfde bosgebied ook nog een fijn groot speelbos?

Wie wil dat nou niet! Wij wel natuurlijk, dus toen ik deze super strakke website van het katoenpad in Mierlo ontdekte, ging deze wandeling gelijk op mijn wandelwensenlijst. Jammer dat in de praktijk bleek dat de app niet helemaal goed functioneert, anders was dit zo in onze top vijf van leukste wandelingen in Nederland voor kinderen gegaan. Desondanks echt wel een aanrader.

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

Er zijn verschillende parkeerplaatsen lang de Geldropseweg. Wij pakken op goed geluk een parkeerplaats die dicht bij de natuurspeeltuin lijkt te zijn. Er is gelukkig nog plek en er staat zelfs een bord met kaart en informatie over het Katoenpad. De hele route inclusief katoenpad en speelbos is vanaf hier iets meer dan 3km. Wil je nog minder lopen? Parkeer dan aan de Torenweg.

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

We moeten een klein stukje lopen naar het Katoenpad. De route staat aangegeven met paaltjes. Volgens de informatie op de website van het Katoenpad kun je die paaltjes ook al scannen. Ik probeer het met de app, maar er gebeurt helemaal niks. Ook in de beoordelingen in de app store wordt hier over geklaagd.

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

Wanneer we bijna bij de start van het Katoenpad zijn, springt de app op een kaart. We moeten op zoek naar Sem en zijn vriendjes. Metalen plaatjes die op verschillende plekken langs het pad verstopt zijn. Daarnaast zijn er nog andere te scannen punten. Hier krijgen we meet informatie over de historie van de textielindustrie van Geldrop en Mierlo. Dat zien we ook gelijk terug in sommige van de speeltoestellen onderweg. De houten paaltjes om over te lopen zijn gevormd in de vorm van klosjes.

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo
Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

Mijn dochter vind het hartstikke leuk en is driftig op zoek naar de te scannen plaatjes. Sommige zitten echt wel goed verstopt. Ook de filmpjes vind ze boeiend. Vooral het eerste filmpje met een geheime brief die bezorgd wordt.

katoenpad mierlo

Sommige filmpjes hebben geluid, anderen niet. Waarbij ik me wel afvraag of dat wellicht toch ook een bug is. Andere keren krijgen we een stuk tekst met informatie.

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

De route is niet alleen maar te scannen plaatjes vinden, er zijn ook echt leuke speeltoestellen onderweg. Mijn dochter is dan ook teleurgesteld als we klaar zijn. We hebben 13 van de 15 kaartjes gevonden. De reden waarom het Katoenpad is verdwenen, oftewel het raadsel van het Katoenpad, lossen we natuurlijk ook op. Al is dat trouwens niet zo spannend en mis ik hier een beetje een echt voldoening gevend einde.

Kinderwandeling Katoenpad Mierlo

Speelbos De Molenheide Mierlo

Na het Katoenpad lopen we door naar het Speelbos de Molenheide. Echt een aangename verassing. We hebben natuurlijk op de route al leuke speeltoestellen gezien en hier vinden we er nog meer.

Speelbos De Molenheide Mierlo

De Molenheide is natuurlijk zo genoemd omdat hier vroeger een molen stond. Rond 1640 werd hier een molen gebouwd die zo’n tweehonderd jaar later werd verplaats naar het dorp. Nu is hier een molencontour neergezet om aan te geven waar de molen waarschijnlijk stond.

Speelbos De Molenheide Mierlo

Verder zijn er een aantal speeltoestellen. Een lekkere lange kabelbaan waar je, omdat je vanaf de wat hoger gelegen molencontour komt, mooi hard mee kunt gaan. Een waterspeeltoestel, een glijbaan en een klim- en klauterparcours. Ook zijn er meerdere schommels, waaronder eentje voor jonge kinderen. Het speelbos Mierlo is lekker ruim van opzet. Ook zijn er meerdere picknicktafels, zodat je prima je eigen meegenomen lunch kunt eten.

Op de weg terug naar de auto komen we ook nog een aantal sporttoestellen tegen in het bos. Natuurlijk eigenlijk voor wie buiten wil sporten, maar voor kinderen zijn dit net zo goed leuke klautertoestellen.

Speelbos De Molenheide Mierlo

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Op zoek naar meer tips? Lees ook onze andere blogs over speelbossen in Nederland of ga direct naar de uitjes in Brabant met kids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top