Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Thale beleveniswereld, kabelbaan en rodelbaan in de Harz

Thale beleveniswereld, kabelbaan en rodelbaan in de Harz

Het Harzgebergte is een hele fijne regio voor een kortere of langere vakantie met kinderen. Je zit midden in de natuur en toch is er genoeg te doen voor gezinnen. We bezochten de Harz al eerder in de zomer en gingen recent terug in de winter. We gingen skiën in de Harz, slenterden door leuke vakwerksteden zoals Werningerode en Quedlinburg en bezochten Thale beleveniswereld.

Thale harz kabelbaan

Met de kabelbaan naar de Hexenplatz

Vanaf het startpunt in Thale zijn er twee opties. De stoeltjeslift of de kabelbaan. We besluiten eerst de Thale kabelbaan te nemen naar de Hexenplatz. Heb je maar beperkt de tijd, dan zou ik ook hier voor kiezen aangezien er hier het meeste te doen is voor gezinnen.

Bovenop de berg is de Tanzplatz met allerlei standjes met eten, drinken en souvenirs. In de zomer zal het hier vast druk zijn maar nu is het vrij rustig. We volgen de bordjes naar de eerste van een aantal uitkijkpunten.

De kabelbaan gaf een aantal indrukwekkende vergezichten. Geen hoogtevrees? Neem dan een van de groene cabines, die hebben een glazen vloer. Doordat we hier in de winter zijn, ziet het er wat grauw uit maar moet je voorstellen wat een kleur je hier hebt in de zomer of herfst. Helemaal in de diepte, zeker 250 meter lager, zien we de rivier de Bode stromen.

Thale harz kabelbaan
Thale harz kabelbaan

We lopen een rondje over het plateau en bekijken de diverse uitkijkplekken. Op sommige plekken staan wel hekjes maar op anderen kan je zo omlaag vallen dus kinderen moet je wel goed in de gaten houden.

Thale harz kabelbaan

Harzbob bobbaan

We lopen naar de Harzbob. Onderweg komen we langs een grote parkeerplaats. Je kunt hier dus ook met de auto naar toe maar de kabelbaan is natuurlijk leuker.

De eerste keer is nog een beetje spannend maar daarna wil ze dolgraag nog een keer. “Mama dit was leuk”. Dit is echt een toffe en vrij lange bobbaan tussen de bomen. Kinderen vanaf 3 jaar mogen met hun ouders, kinderen vanaf 8 kunnen ook zelfstandig gaan.

Thale harz bobbaan
Thale harz bobbaan

Dierenpark Hexenplatz

“Dit is wel een sneue bedoeling”, zegt mijn man. Ik kan niet anders dan hem gelijk geven. Van dit dierentuintje hadden we toch meer verwacht. De wandeling ernaar toe begon leuk met langs het pad houten borden met pootafdrukken. Na elk bord konden we raden welk dier de afdrukken had gemaakt en dan het goede antwoord bekijken.

dierentuin thale

Het dierenpark zelf bestaat echter uit heel veel te kleine kooien voor de vogels. De entreeprijs is is niet hoog maar je zou toch verwachten dat ze de dieren wel beter onderdak kunnen bieden dan dit.

thale dierentuin

De herten en andere dieren hebben wel meer ruimte in afgerasterde stukken bosgebied. We komen bij het gebied van de wolven en de drie dieren die hier zitten besloten het op een huilen te zetten. Een indrukwekkend geluid en we vragen ons af of ze misschien hun wilde soortgenoten roepen.

dierentuin thale
thale dierentuin

Hexenhaus

Het Hexenhaus is een huis op de kop. Een huis voor heksen. Leuk om een kijkje te nemen en je te laten verassen.

Thale harz hexenhaus

Stoeltjeslift naar Rosstrape

Nadat we de cabinelift omlaag hebben genomen, nemen we de stoeltjeslift omhoog. Hiermee kom je bij de andere kant van de rivier. Er zijn hier nog meer wandelroutes en verschillende uitkijkpunten.

thale harz kabelbaan

Mijn dochter en ik kiezen voor een stoeltjeslift met regenkap. Marcel vindt dat niet nodig. Halverwege begint het keihard te regenen en tot grote lol van onze dochter komt papa doorweekt boven. We besluiten de wandeling naar het uitkijkpunt dus maar even over te slaan en rennen naar het berghotel. Hier zit een goed restaurant waar we konden opwarmen en wat eten.

Thale harz kabelbaan

Voor we terug gaan met de kabelbaan gaan we nog langs het sage paviljoen. Een gebouwtje waarin een tekenfilm met geluidseffecten wordt getoond (in het Duits) van een sprookje dat zich precies hier heeft afgespeeld. Ik zal het hele verhaal niet verklappen, maar het is zeker leuk om voordat je gaat wandelen hier naar binnen te gaan. Dan kun je vervolgens buiten de hoefafdruk vinden die het achtbenige paard uit het sprookje heeft achtergelaten op de rotsen.

Klimpark en Funpark

Van pasen tot na de herfstvakantie zijn er nog een aantal andere activiteiten geopend aan de voet van de berg. Zo is er een klein funpark met verschillende attracties zoals trampolines en vliegtuigjes.

Thale harz

Kinderen vanaf 5 jaar die minimaal 1:10m zijn kunnen zich uitleven bij
Kletterwald Thale, een klimparcours tussen de bomen met tien verschillende routes. Drie routes zijn geschikt voor jonge kinderen, vanaf negen jaar en 1:40m kun je op zeven routes terecht en de allermoeilijkste zwarte route is pas vanaf 18jaar.

In de winter is een halve dag genoeg, in de zomer kun je je zeker een hele dag vermaken bij Thale. Meer weten over deze en andere activiteiten, bekijk de website van Thale Erlebeniswelt.

Thale harz

Wij bezochten Thale Erlebeniswelt in samenwerking met Harzer Tourismusverband.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top