Home / Nederland / Limburg / Speelpark Klein Zwitserland, echt leuk!

Speelpark Klein Zwitserland, echt leuk!

Een leuk dagje uit in Noord-Limburg? Wij gingen naar speelpark Klein Zwitserland en hadden hier een hele leuke dag. Het is een uitgestrekt klimpark met heel veel speeltoestellen. Vooral leuk met iets oudere peuters en kinderen in de basisschool leeftijd. Naast de vele speelmogelijkheden is er ook een klein kinderzwembad, kun je er minigolfen en is er een avontuurlijke wandeling.

Dit speelpark bestaat al meer dan 80 jaar en is de afgelopen tien jaar meerdere keren uitgeroepen tot het leukste uitje van Limburg door de ANWB.

Adventuregolf Gold Rush

We begonnen de dag op de minigolfbaan. Hiervoor hadden we van tevoren een tijdslot gereserveerd. De golfbaan begint direct bij de ingang, dus dat is lekker makkelijk. De eerste slag is al gelijk een hele spannende, waarbij de bal helemaal omlaag loopt. Onze dochter en het vriendinnetje dat mee is, zijn niet meer te houden. “Hey wacht eens op ons”, roepen we nog tevergeefs.

Klein Zwitserland golf

De golfbaan bestaat uit 18 golfbanen en daar zitten hele grappig dingen tussen. De hele mini-golfbaan van Klein Zwitserland is aangekleed in het thema Wilde Westen, inclusief passende muziekjes onderweg. Daarbij is het ook nog eens een hele mooie groene omgeving. De dames vermaken zich uitstekend en de punten worden fanatiek bijgehouden.

Klein Zwitserland golf

Halverwege de golfbaan moet er voor de afwisseling nog even met hoefijzers gegooid worden. Alleen de laatste baan geeft nog wel wat problemen. We moeten een bal omhoog schieten in een goudkist. Zowel bij mij als bij een van de meiden lukt het absoluut niet. Dat is toch wel even een teleurstelling, zeker omdat de stand super spannend was. Helaas met drie meiden heeft de enige jongen toch gewonnen.

Klein Zwitserland golf

Enorme schommel en lange glijbaan

Daarna lopen we het park op. We zien bordjes die verschillende kanten uitwijzen, maar we gaan eerst naar enkele van de meest bekende speeltoestellen op speelpark Klein Zwitserland: de enorme schommel en de lange glijbaan. Oftewel, de langste buisglijbaan van Nederland en de hoogste schommel van Europa.

Klein zwitersland

Die glijbaan vinden de meiden nog best spannend, want die gaat wel heel ver naar beneden. Samen met een van ons durven ze dan toch wel te gaan. Daarna nog een keer zelf. Je moet alleen elke keer wel weer flink wat trappen oprennen voordat je boven bent. Dus ze besluiten al snel verder te kijken in de avontuurlijke kleigroeve, het diepste punt van speelpark Klein Zwitserland.

Klein Zwitserland glijbaan

Avonturenbos

We vervolgen onze weg naar het avonturenbos. Hier wordt, op het moment dat wij er zijn, nog druk gebouwd aan enkele nieuw speelplekken. Speelpark Klein Zwitserland mag dan al heel lang bestaan, er wordt toch regelmatig wat vernieuwd. Helaas soms ook gedwongen, want in 2020 maakten vandalen een aantal speelplekken stuk.

Klein Zwitserland

Door het avonturenbos zouden we een aantal routes moeten kunnen lopen, maar die zijn ons niet altijd helemaal duidelijk. Uiteindelijk volgen we dus geen echt vaste route, maar lopen we gewoon wat rond en ontdekken zo allerlei leuke plekken, zoals de waterspeelplaats met pomp en zeefje. Hier kun je fossielen zoeken. Iets dat de dames heel leuk vinden en we moeten echt even goed met ze praten zodat we niet met een hele berg stenen thuis komen.

Klein zwitserland

Het heuvelachtige landschap hier verwacht je misschien meer in Zuid-Limburg. Wij snappen wel waar de naam Klein Zwitserland vandaan komt. Eigenlijk zouden ze daar ook nog meer mee kunnen doen. We komen ook nog een Romeins speelfort tegen, dus natuurlijk moet er lekker geklauterd worden. Hier staan ook een aantal picknicktafels.

Ook bijzonder is de enorme kei die er hangt. Als je erop gaat zitten en je ogen dicht doet, dan voelt het net alsof je zweeft in de ruimte. “Het werkt echt mama”, aldus onze dochter die vervolgens nog even rustig in haar eentje wil chillen op de steen.

Klein zwitserland

Het leuke aan Klein Zwitserland vinden we de afwisseling met veel verschillende speelplekken. Er is telkens weer wat nieuws te ontdekken. De dames vermaken zich hier uitstekend. Het terrein is ook lekker ruim waardoor het niet snel druk zal voelen, iets waar we ook wel blij van worden. Wat dan wel wat onhandiger is, is dat de toiletten en horeca alleen aan het begin te vinden zijn. Moet er iemand plassen dan moeten we dus eerst helemaal teruglopen.

Klein zwitserland

Op speelpark Klein Zwitserland is er ook nog een ouderwetse speeltuin met een familieschommel en veel andere speeltoestellen die we nog herkennen van toen we zelf kinderen waren. We komen ook wat bijzondere speelplekken tegen, zoals een dubbele schommel. De techniek is een beetje lastig uit te leggen, maar je schommelt tegen elkaar in en beweegt om de beurt de andere persoon.

Klein Zwitserland

Ga je met jonge kinderen naar speelpark Klein Zwitserland? Dan vind je het misschien fijn om te weten dat er ook een kleuterland is. Een overzichtelijke speeltuin waar ze lekker kunnen schommelen, glijden en klimmen. Dit speelgedeelte is ook dicht in de buurt van de horeca en toiletten.

Klein Zwitserland

Wij hebben ons uitstekend vermaakt bij speelpark Klein Zwitserland. De prijs-kwaliteit verhouding is ook heel netjes. Wil je nog meer doen in de omgeving? Op loopafstand van het speelpark vind je een van de leukere klimbossen in Nederland, klimbos FunForest in Venlo. Met een Mini-Monkey trail voor kinderen van 5-7 jaar die minimaal 100 cm zijn, maar ook veel routes vanaf 7 jaar.

Meer tips nodig? Lees ook ons blog met uitjes in Noord-Limburg.

1 gedachte over “Speelpark Klein Zwitserland, echt leuk!”

  1. Ook in de buurt Speeltuin Kitskensberg Roermond, daar kun je voor € 1,25 euro naar binnen. De 80 speeltoestellen hartstikke modern met blote voeten pad, mini golf en een inclusieve verkeerstuin. Ook een rolstoelcarroussel en invalide schommel. Een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top