Home / Nederland / Limburg / GaiaZOO, leukste uitje van Nederland?

GaiaZOO, leukste uitje van Nederland?

Tijdens een weekendje in Zuid-Limburg kan een bezoek aan GaiaZOO natuurlijk niet ontbreken. Deze dierentuin is immers door de leden van de ANWB al meerdere keren uitgeroepen tot Leukste Uitje van Nederland! Bij aankomst, op een zaterdag, verwachten we lange rijen met auto’s maar niets is minder waar. Op de ruime parkeerplaats parkeren we vrij vooraan waarna we de laan langs de schitterende bomen in bloesem naar de ingang op lopen.

gaiazoo dierentuin

Ook bij de kassa is het niet druk en we krijgen er een plattegrond van het park mee. We kiezen ervoor om de route in het park te lopen waarbij we langs alle dieren komen! Al direct merken we dat deze dierentuin een geheel andere opzet heeft dan de meeste andere dierentuinen. Tijdens onze route hebben we veelal het gevoel in Limburg aan het wandelen te zijn waarbij we ook veel dieren passeren. De dierenverblijven zijn erg ruim en onze wandelroute lijkt als het ware hierin op te gaan. Nu de dieren vanaf veel plekken goed te zien zijn, merken we dat we vaak maar met enkele bezoekers tegelijk op één plek staan en niet op onze beurt hoeven te wachten.

gaiazoo

Savanne, Taiga, Rainforest en Limburg

Het park is onderverdeeld in vier thema’s, Savanne, Taiga, Rainforest en Limburg. Naast de bekendere dieren zijn er in GaiaZOO ook veel dieren te bewonderen die wij nog niet eerder zagen. Zo kwamen we de veelvraat, boshond en muskosos tegen! Naast deze bijzondere dieren zagen we ook voor het eerst de wolven van heel dichtbij. Vanachter het glas konden we deze dieren zo goed zien dat onze dochter voor de zekerheid nog even vroeg of de wolven niet ook bij haar konden komen!

In Limburg is er een kinderboerderij met buitenspeeltuin en ook is er een binnenspeeltuin, Dinodome. In de Dinodome kunnen kinderen vanaf een jaar of 5/6 in de touwen door een enorme constructie heen klimmen. Ook voor de kleinere kinderen zijn er blokken en wat kleinere speeltoestellen zoals wipkippen maar onze kinderen vonden de carrousel, ook in het thema dinosaurussen en net voor de ingang van de Dinodome, veel leuker!

Ook leuk voor onze dochter van 3 jaar was de JungleTour. In de buitenlucht klim je van de ene wiebelbrug naar de andere en ook voor kleinere kinderen was deze tour onder onze begeleiding heel goed te doen! Onze dochter voelde zich erg stoer dat zij al groot genoeg was voor zo’n attractie.

Bijzonder vonden wij ook nog het LimburgHUIS. Binnen dit project vangt GaiaZOO lokale dieren op die in de omgeving bijna zijn uitgestorven. GaiaZOO fokt met deze dieren met het doel om ervoor te zorgen dat de dierenpopulatie weer zal groeien!

gaiazoo

Restaurants in de GaiaZOO

In GaiaZOO zijn twee restaurants waar we tijdens ons bezoek een goed broodje en patat met snacks hebben gekocht. Het restaurant welke wij hebben bezocht, Gaia’s Kitchen, ligt centraal gelegen midden in het park en kwam voor ons precies op tijd. Natuurlijk wilden de kinderen aan het einde van de dag nog even spelen in de waterspeeltuin bij de ingang van het park. Wij konden hier lekker uitpuffen van de lange wandeling en genieten van een welverdiend softijsje!

Terwijl wij in het restaurant zaten te eten, begon het te sneeuwen! Gelukkig was de bui van korte duur maar bij slecht weer zijn de mogelijkheden in de dierentuin beperkt. Enkel het kleinere LimburgHUIS en de Dinodome zijn overdekt, maar in de laatste kunnen de kinderen vast uren zoet zijn. Voor de ouders die de vele dieren willen zien, zal dit echter weinig prettig zijn.

In het restaurant is een verschoonruimte voor jonge kinderen aanwezig maar let wel op de steile trap om de toiletten vanaf het restaurant te bereiken! Als je niet vanuit het restaurant komt, is het fijner om een heuvel naar de directe ingang van deze toiletten te nemen.

Praktische tips voor een bezoek aan de GaiaZOO met jonge kinderen

De lange wandelroute is steeds vlak en goed te lopen met de kinderwagen. Gezien de lengte van de route vonden wij het erg prettig om de kinderwagen bij ons te hebben en niet alleen een drager. Doordat wij voor deze route kozen, hebben wij de hele dag in GaiaZOO doorgebracht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een kortere route te lopen en een keuze te maken uit één of meerdere thema’s.

GaiaZOO is het gehele jaar geopend, maar de openingstijden verschillen. De prijzen voor GaiaZOO zijn afhankelijk van de te bezoeken periode. Kinderen tot en met 2 jaar zijn altijd gratis en kinderen van 3 tot en met 9 jaar mogen voor een lagere entreeprijs naar binnen.

Ons viel op dat een jaarabonnement erg voordelig is en als wij dichter in de buurt zouden wonen, zouden wij dan ook zeker een abonnement nemen! Voor de prijzen en openingstijden verwijs ik naar de website van GaiaZOO.

GaiZOO is goed bereikbaar, ga je een weekendje naar Maastricht met kinderen dan is het maar een half uur rijden. Vanuit Dormio resort 35 minuten en vanuit Valkenburg 25 minuten. Er zijn diverse Landal Parken in Limburg vlakbij GaiaZOO

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met VVV Zuid Limburg, op hun website kun je nog meer tips vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top