Een weekend vol lekker eten en kinderuitjes in het noorden van Limburg

1

De zon schijnt, anderhalf uur geleden stapten we in de auto. Nu kunnen we de werkstress en de schoolweek achter ons laten. We gaan een weekend leuke kinderuitjes in Limburg ontdekken in het noordelijke deel van de provincie. 

Wij vinden Limburg hartstikke leuk maar hebben wel altijd het gevoel dat het zo ver weg is. Dat komt waarschijnlijk omdat we bij Limburg direct denken aan Maastricht en omgeving. Maar Noord-Limburg is een stuk dichterbij dan je denkt. De regio bestaat uit de gebieden Horst aan de Maas, Leudal, Maasduinen, Peel en Maas, Venlo en Venray. Er zitten heel veel vakantieparken en er is zoals wij hebben ervaren ontzettend veel te doen voor gezinnen. Dan hebben we in ons weekend nog maar een klein deel van de opties bezocht. 

Dit blog is later aangevuld met nog meer leuke activiteiten in Noord-Limburg met kinderen.

Kinderuitjes Noord-Limburg

Wandelen met een ezeltje 

Eén van de leukste activiteiten die we hebben ondernomen tijdens ons weekend weg in Limburg was een wandeling met een ezeltje. Bij boederijcamping in 't Niet (waarover je verderop in dit blog meer leest) kregen we eerst een uitleg over het gebruik van de GPS en over Hannes, onze ezel. Er zijn in de omgeving meerdere wandelmogelijkheden en onze GPS werd ingesteld met een route die paste bij de tijd die we hadden. Ezels lopen net wat langzamer dan mensen dus ongeveer 4 k/m per uur. 

Onze dochter kan prima zelf lopen maar waarom zou je dat doen als je ook op een ezel kunt zitten. Dat is toch veel leuker. Ze genoot er enorm van en had hele verhalen tegen Hannes. Toen hij geen antwoord gaf probeerde ze het maar in ezel taal "ia ia ia ia ia". "Ik zing een liedje voor Hannes". 

Wandelen met een ezel
wandelen met een ezel limburg

We lopen door een mooi bosgebied en het zonnetje komt door. Dit is genieten. Ik wil het ook wel even proberen maar de ezel schrikt ergens van en zet het op een sprintje "help" gilt mijn dochter. Gelukkig had de eigenaar hier al voor gewaarschuwd dus ik grijp het touw strak vast en stel Hannes gerust. Daarna lopen we rustig weer verder. Onze dochter heeft haar verrekijker mee en kijkt of ze misschien nog wat vogels kan zien. We nemen nog even pauze en dan zijn we alweer op de weg terug. Ezels zijn net kinderen, heen sjokken ze een beetje maar als er een ijsje (of in dit geval ezelbrokken) wacht zetten ze de pas er wel in. 

Eigenlijk alweer veel te snel naar onze zin is de wandeling voorbij. Dit is echt voor herhaling vatbaar en dan gaan we langer en nemen een picknick mee. Met zo'n ezeltje is het met kinderen een hartstikke relaxte manier van wandelen. 

wandelen met een ezel limburg
wandelen met een ezel limburg

Klimmen bij Klim Kong

Als er een ding is waar wij onze dochter echt blij mee kunnen maken is dat een adventure parcours. Jammer genoeg zijn er in Nederland maar heel weinig mogelijkheden voor kleuters, zeker als ze zo klein zijn (106cm) als onze dochter. Dus waar ze als driejarige al klom en ziplijnde in Slovenië en later ook in diverse andere landen mocht klimmen moet ze in Nederland genoegen nemen met oefenbaantjes. Niet bij Klim Kong in Sevenum in dit klimbos zijn kinderen vanaf 4 jaar al welkom. Het maakt niet uit hoe lang ze zijn want ze krijgen een verlengde kabel en papa of mama klimmen mee om die te bedienen. 

Klimkong sevenum
klimkong sevenum
klimkong sevenum

Klimmen bij Klim Kong is het kinderuitje in Limburg wat ze het allerleukste vond om te doen. Terwijl ze in haar tuigje werd gehesen door de vriendelijke medewerkers ging haar gezichtje op standje serieus. "Ik weet wel hoe het moet" "kom papa we gaan". Eerst mag papa voorop en met een geconcentreerd gezicht gaat ze over alle obstakels heen. Een keer moest ik haar helpen met een handje waar de touwen wat ver uit elkaar liggen. 

"Nu gaan we naar het volgende niveau", uh.. dat kan dus niet. Daarvoor moet je wel wat groter zijn. Inmiddels is er ook een andere groep begonnen met klimmen en onze dochter kijkt verlangend omhoog. "Als ik 6 ben gaan we hier dan nog een keer naar toe?" "Dan wil ik ook hoog". We doen het onderste rondje nog een keer  "Papa nu ga ik eerst, jij bent veel te langzaam". Dat rondje is trouwens vinden wij echt al behoorlijk uitdagend en de meeste kindjes, zeker die voor de eerste keer naar een klimbos gaan, hebben wat hulp nodig. De staf is alert en kijkt of ze moeten helpen maar als dat niet nodig is mag je lekker je eigen gang gaan. De locatie aan het water nodigt uit om een wat langere pauze te nemen en wat te drinken en te eten. Wat ook heel fijn is als bijvoorbeeld met meerdere kinderen gaat en niet iedereen even lang wil klimmen. 

klimkong sevenum
klimkong sevenum

Wereldpaviljoen 

Het wereldpaviljoen in Steyl is een leuk kinderuitje in Limburg voor kinderen van verschillende leeftijden. We worden welkom geheten en daarna stappen we in het vliegtuig. We stijgen op en landen in Nicaragua. Een land waar we zelf in 2008 drie weken hebben rondgereisd maar waar onze dochter nog niet is geweest. Als volleerd reiziger gaat ze daarna door de controle en laat haar "paspoort" zien aan de douane. Als je kind zelf kan lezen kan hij of zij hiermee zelfstandig opdrachten doen. 

wereldpaviljoen
wereldpaviljoen

Na de douane wandelen we het dorpje San Pedro binnen. San Pedro is wel stuk minder ontwikkeld dan de gezellige steden zoals Leon en Granada en stadjes als Masaya en Esteli die wij kennen. Ze hebben er zelfs nog een internetcafé. Maar ook een tienda, een klein winkeltje waar producten verkocht worden en een marktje. Rondom het dorpsplein zijn filmpjes om te kijken, enkele interactieve displays met verhalen en nog meer om te doen. Onze dochter zoekt enthousiast de glazen kraal in een bak met koffiebonen. Ze plant een witte boon in en potje en die mag ze meenemen naar huis. 

Het wereldpaviljoen is niet groot, als je alleen maar rondkijkt sta je met een kwartiertje weer buiten. Dit is echt een plek om dingen te doen.  Toevallig is onze dochter op school heel druk bezig met het thema recycling. Ze gaat daar helemaal in op en ruimt overal afval op. Laat dat nou toevallig heel goed passen bij het wereldpaviljoen want hier kan je als kind van afval nieuwe dingen maken, net als de kindjes in Nicaragua die geen geld hebben voor nieuw speelgoed. Onze dochter maakt twee armbandjes met hulp van de vrijwilligers die hier werken. Ook maakt ze een autootje van hout en bierdopjes. Die gaat op maandag natuurlijk mee naar school om te vertellen over recycling en haar weekendje weg. 

wereldpaviljoen
wereldpaviljoen

Kinderwandeling het Leudal

Iedereen weet dat je in Limburg heel mooi kunt wandelen. In het noorden heb je minder heuvels dan in het zuiden waardoor routes heel toegankelijk zijn voor gezinnen. Wij hebben de kinderwandeling gemaakt bij het Leudal. Maar omdat mevrouwtje vlot doorstapte, hebben we deze uitgebreid met een lus uit de route naar de Leudal watermolen. In totaal een kleine vijf kilometer die start en eindigt bij het Leudalmuseum. 

wandelen in limburg met kinderen leudal
wandelen in limburg met kinderen leudal
wandelen in limburg leudal

Dit is een mooie afwisselende wandeling waarbij je vooral door het bos loopt en meerdere keren stukje langs die slingerende Leudalbeek. Een brede beek waar veel dieren met name vogels op afkomen. Maar we zagen tijdens deze wandeling ook drie hertjes, een muis en dikke salamander. Je moet gewoon stil zijn, goed rondkijken en een beetje geluk hebben zoals wij hadden met de hertjes.

Er zijn op de route informatiebordjes die uitleg geven over de natuur en de omgeving. "Hej wat zie ik daar", we stoppen bij een kabouterhuisje. "Deze is niet echt hoor, maar misschien wonen er ook wel echte kabouters". Onze dochter speurt het bos af naar kabouters maar als die zich niet laten zien richt ze zich weer op de dieren. Achter het schors van een dode boom vind ze een dikke groene rups en verderop wat mieren. Genoeg te zien voor nieuwsgierige kinderen in het Leudal! 

wandelen in limburg leudal
wandelen in limburg leudal

Mattel Play

Toen we ons weekendje naar Limburg planden was het ook de bedoeling een bezoekje te brengen aan Mattel Play. Hier kunnen kinderen hun helden zoals Bob de Bouwer en Angelina Ballerina ontmoeten. Uiteindelijk duurde de bouw wat langer en was het tijdens ons weekend nog niet open. Inmiddels wel en blogger Mirella bezocht het samen met haar zoontje. 

Al voor onze vakantie verheugde onze zoon zich het enorm op de indoorspeeltuin van Mattel Play Live. Zijn grote verwachtingen kwamen zeker uit. Bij binnenkomst werden we direct verrast door de gigantische zalen, waar elke Mattel-held een eigen speeltuin heeft met een uitgebreid aanbod van spellen. De eerste twee uur was hij niet weg te slaan bij Thomas de Trein; rijden op een echte Thomas was de droom van deze vierjarige jongen! Maar er was nog veel meer: glijden dóór hijskraan Crumpy, springen in een bad vol schuimblokken of treinkaartjes verkopen als een echte conducteur. Alsof dat nog niet genoeg was, hebben we ons nog lang vermaakt bij helicopter Henry, van waaruit je in een groot ballenbad sprong.

Mattel play
Mattel play

Het spelen veranderde al snel in 'bouwen' toen we bij de ruimte van Bob de Bouwer aanbelanden. Zo ontwierpen we een ingenieus buizenstelsel, maakten we Bob z’n favoriete broodje en metselde onze zoon een echte muur (waarna het inslaan niet kon ontbreken, slopen is uiteraard net zo leuk). Na het nuttigen van wat lekkers en een koud glas limonade hebben we ook nog de andere ruimtes verkend. Nog een vermelding waard zijn Sam de Brandweerman, de rolschaatsbaan en de muzikale dansheld Angelina Brangelina. De dagfavoriet bleek uiteindelijk de ‘Mega’-speeltuin: blokjes transporteren, bouwen en vastleggen op camera (bijvoorbeeld in stopmotion of met een green screen). Onze zoon vraagt ons dagelijks nog steeds “Mag ik ook zo’n lopende band voor mijn bouwblokjes thuis?”

Mattel Play Live heeft mij verrast vanwege de originaliteit van de spelen en de thema’s rondom samenspel en bouwplezier. Een uniek concept voor de welbekende indoor speeltuinen. Als we dichterbij Sevenum hadden gewoond, hadden we zeker een jaarkaart aangeschaft! Zet deze binnenspeeltuin daarom op je lijstje, en dan niet alleen als ‘slecht weer optie’, want daar is het veel te leuk voor (ook voor ouders!).

ABC restaurants 

In hetzelfde mooie pand op loopafstand van de Schatberg is ABC restaurants. Leuk weetje: behalve in Nederland is ABC restaurants ook actief in Erbil, ja in Irak. 

abc restaurant sevenum
abc restaurant sevenum
abc restaurant sevenum

ABC Restaurants is een all-you-can-eat restaurant met meer dan duizend plekken. Nee stop nu niet met lezen, ik weet direct wat je denkt. Ik ga normaal gesproken nooit naar all-you-can-eat restaurants behalve als ik mee moet met vrienden of familie. Verschrikkelijke ongezellige tenten zijn het vaak waar iedereen rondloopt met enorme borden vol eten. Want als je dan eindelijk aan de beurt bent, moet je pakken wat je pakken kan het is immers gratis.

ABC restaurants is echt anders. Om te beginnen kregen we een plekje toegewezen in het "steak house". De hele ruimte is ingericht in verschillende "restaurantjes". Daardoor voelt het niet of je met duizend man samen zit te eten maar alleen met je eigen hoekje. Eten kan je overal halen bij de 11 thema restaurantjes. Zoals bij de italiaan, mexicaan, of de sushi bar. We beginnen met de saladebar en wat we daar zien: een heleboel verschillende salades zoals peer met gorgonzola, carpaccio, rucola en meer, maakt ons blij. Er is ook een "Fastfood Diner" maar dus ook lekker gezond eten.  Deels staat het kant en klaar, deel wordt het ter plekke bereid. Bij de Mexicaan kunnen we zelf taco's maken en bij Daily Fresh Fish is er keuze uit tien soorten vis die voor je neus gebakken worden.

abc restaurant sevenum
abc restaurant sevenum
abc restaurant sevenum

Voor de kinderen zijn er o.a. pannenkoeken en poffertjes. Maar ook een leuke binnenspeeltuin dus onze dochter zijn we al snel kwijt. Die rent met andere kinderen vrolijk rond en komt af en toe  bezweet naar onze tafel voor een slokje drinken. Het toetjes buffet is enorm en dan kan je ook nog allerlei verschillende soorten ijs krijgen. Dus eerlijk is eerlijk uiteindelijk hebben we allebei toch wat meer gegeten dan normaal. Research noem ik dat 😉 De kwaliteit van het eten verrast ons echt positief, het zijn geen culinaire hoogstandjes maar wel gewoon goed eten. Een stap boven wat je verwacht van een all-you-can-eat en vergelijkbaar met wat je bij een gemiddeld eetcafé geserveerd krijgt. 

Dus de volgende keer dat mijn familie naar een all-you-eat wil zeg ik "oke maar dan wel naar ABC restaurants"

Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum in Overloon ligt net over de grens van Limburg in Noord-Brabant. Het was een serieus uitstapje in een weekend vol plezier. Het museum is mooi gelegen in een stuk bos. Het eerste deel is heel interactief. Zo worden er verschillende levensverhalen verteld en moet je dan zelf op cruciale momenten kiezen wat je zelf gedaan zou hebben op zo'n moment. Best confronterend en ik denk dit superlastig in te schatten is. Ik hoop dat ik nooit echt voor zulke keuzes kom te staan. 

Het tweede deel van het museum bevat een heleboel oorlogstuig. Niet alleen uit de Tweede Wereldoorlog maar bijvoorbeeld ook uit Vietnam. Je vindt er niet in maar alle tanks, ziekenwagen, commando wagens en andere voertuigen zijn wel van dichtbij te bekijken. 

oorlogmuseum overloon
oorlogmuseum overloon

Hoewel het museum heel toegankelijk is voor kinderen denken wij dat dit museum wat geschikter is voor oudere kinderen vanaf een jaar of acht. Niet omdat het te eng was, het is zeker geen Yad Vashem, maar omdat het dan beter aansluit bij hun belevingsniveau. Mijn dochter wilde graag alle interactieve dingen doen maar had echt het gevoel dat het een spel was, volgens haar was het allemaal niet echt. Tenzij je kids heel veel interesse hebben in tanks dan is het ook op jongere leeftijd leuk. 

oorlogmuseum overloon
oorlogmuseum overloon

Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof

Tijdens een familiedag gingen we naar het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof. Ook een leuk uitje voor tijdens een dagje of weekend in Noord-Limburg met kinderen.

Wat dit vrij kleine open lucht museum leuk maakt voor kinderen is de vele activiteiten die ze zelf kunnen ondernemen. Koekjes bakken in de bakkerij, een kaart drukken bij de drukker en een pot kleien. Onze dochter deed het allemaal en meerdere keren vertelde ze hoe leuk ze het vond. Zeker toen een van de vriendelijke (voornamelijk gepensioneerde) vrijwilligers van een stuk gras zomaar een armbandje voor haar maakte. Als je alle activiteiten onderneemt dan ben je ongeveer twee uur bezig. 

Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof

Het museum is compact en er is fijn centraal plein met restaurant. Vanaf het terras kan je de speeltuin zien met schommels en klimtoestellen. Mis ook niet de tentoonstelling in de kelder met een audioverhaal over de prehistorische mensen die hier woonden. 

Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof
Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof

Waar overnachten tijdens een weekend weg in Limburg

Weinig regio's in Nederland hebben zoveel bungalowparken als in Noord-Limburg. Wij verbleven zelf bij de Schatberg in Sevenum, een heel prettig park waar je verderop meer over leest. Maar we bezochten ook diverse andere plekjes zoals een bijzonder camping in Limburg met typische zelfgebouwde huisjes, we bekeken de kersverse nieuwe woningen bij vakantiepark de Leistert en waanden ons in Frankrijk in een zeer charmant familiehotel. Voor elk type vakantieganger en voor elk budget is er een passend plekje te vinden. 

De Schatberg Sevenum 

Wij verblijven bij de Schatberg in Sevenum. Een hartstikke goede locatie van waaruit je de regio kunt verkennen. Ze hebben er mogelijkheden voor kampeerders maar ook bungalows die vallen onder Landal de Schatberg.

Wanneer we ingecheckt zijn moet er eerst gezwommen worden. Onze waterrat verheugt zich hier al de hele week op. We trekken snel de badkleding aan onder onze kleding. Dat was helemaal niet nodig geweest het zwembad van de Schatberg heeft meer dan voldoende omkleedhokjes en kluisjes. Mevrouwtje trekt een sprintje naar de hoge glijbaan en komt er met een lachend gezicht uit "nu jij ook papa". Sinds ze zwemles heeft gaat ze echt met sprongen vooruit. Het gedeelte voor baby's en peuters met een kleine glijbaan en warm water waar ze een jaar eerder nog gespeeld zou hebben is nu niet stoer genoeg meer "dat is voor baby's". In plaats daarvan moeten we allemaal in het bubbelbad "lekker bubbelen".  De buitenbaden, waterspeeltuin en ligweide  gaan in mei open en dan is er zelfs nog meer zwemplezier. 

de schatberg sevenum zwembad
de schatberg sevenum zwembad

Na het zwemmen hebben we pas echt tijd om ons huisje te bekijken. We hebben boven twee ruime slaapkamers en beneden een extra badkamer met zonnebank en sauna. Daar word ik nou echt blij van, dat geeft toch net even een wat luxer gevoel aan ons weekendje weg. Het is er heerlijk rustig en wanneer mevrouwtje in bed ligt kan ik nog even buiten in de tuin zitten. Ik hoor alleen de vogeltjes en de lachende buren die aan het barbecueën zijn en wordt getrakteerd op een bloedrode zonsondergang. 

de schatberg sevenum
de schatberg sevenum
de schatberg sevenum

Tijdens een rondje hardlopen de volgende ochtend bekijk ik ook de rest van het park. Er zijn meerdere speeltuinen voor kinderen en er is ook een waterskibaan. De laatste keer dat ik dit probeerde kwam ik niet verder dan twee meter voor ik omviel dus deze keer laat ik het bij kijken naar de spectaculaire trucjes. Het park is ruim van opzet dus we zijn blij dat we een fietsje mee hebben genomen voor onze dochter zo komen we snel van onze bungalow naar het centrale gebouw. Hier zit een prima supermarkt en zijn meerdere eet mogelijkheden. Er is een kidsclub en je kunt bowlen maar voor beide hadden we geen tijd meer, wel moest er gedanst worden met Landalmascotte Bollo voor we na 2 nachten weer naar huis moeten. 

de schatberg sevenum
de schatberg sevenum
de schatberg sevenum
de schatberg sevenum bollo

Boerencamping in 't niet, met trekkershutten en vakantie chalets

Onze wandeling met ezel waar je hierboven al over kon lezen vertrekt vanaf boerencamping in 't Niet. Wij zijn geen kampeerders maar dit plekje is wel ontzettend schattig en misschien wel precies de kleinschalige camping in Limburg die je zoekt met je gezin. 

't niet camping limburg
't niet camping limburg
't niet camping limburg

Behalve de campingmogelijkheden zijn er een aantal trekkershutten. Ze zijn gebouwd door de eigenaar die erg creatief is. Zo kan je bijvoorbeeld slapen in een wijnvat, in een draaiende hut en in cowboy huisje. Zijn persoonlijke favoriet is een klein kerkje. Kinderen kunnen heerlijk spelen op de twee grasvelden voor de huisjes en de kleine speeltuin. Onze dochter holt direct naar de fietsjes die overal staan om ze uit te proberen en pas wanneer we naar de ezeltjes gaan komt ze weer met ons mee. 

't niet camping limburg
't niet camping limburg
't niet camping limburg

Gasterie Lieve hemel & boutique appartementen in Franse sferen

Tijdens ons weekendje in Noord-Limburg eten we een avond bij Gasterie Lieve Hemel. Ze hebben hier ook enkel prachtige luxe kamers en appartementen voor gezinnen en voor stelletjes om te verblijven. De kamers zijn ingericht in Franse sferen met authentieke meubelen. Zodra ik er binnen stap doet het mij direct denken aan onze laatste vakantie in Normandië waar we ook in knusse B&B's verbleven. Ideaal voor gezinnen die graag bijzonder willen overnachten en sfeer en luxe weten te waarderen. 

gasterie lieve hemel
gasterie lieve hemel
gasterie lieve hemel

Ook als je hier niet overnacht is Gasterie Lieve Hemel een bezoek waard voor het uitstekende restaurant, de wijnproeverij of om Franse wijnen aan te schaffen. Het leuke aan dit restaurant is dat ze geen grote kaart hebben maar een wisselend aanbod waarbij je keuze hebt uit vier verschillende voor/tussen/hoofd en nagerechten. Zo stel je zelf je eigen drie of vier-gangen menu samen. De vriendelijke bediening kan je adviseren over bijpassende wijnen. Voor de kinderen maken ze graag een gerecht op maat maar aangezien onze dochter geen grote eter is kozen we ervoor te delen. Vervolgens smikkelde ze bijna alle vis op terwijl ze enthousiast vroeg om meer "vissie, lekker vissie". We hebben hier heerlijk gegeten, op een mooi plekje en de prijs-kwaliteit verhouding is ook nog eens uitstekend. 

gasterie lieve hemel
gasterie lieve hemel
gasterie lieve hemel

Restaurant La Selva en camping & bungalowpark de Leistert

Camping en bungalowpark de Leistert is een enorm groot vakantiepark in het noorden van Limburg. Recent is er een stuk nieuw bijgebouwd en hier bevindt zich het sfeervolle en kindvriendelijk restaurant La Selva waar je ook als niet bungalowpark gast kunt eten. Het restaurant heeft een fijne sfeervolle inrichting. Met leuke details zoals het speciaal ontworpen behang met dierenfiguren. Je hebt keuze uit hoge tafel, lage zitjes en bankjes. Daardoor voelt het restaurant ondanks dat het vrij groot is, toch knus aan. De kaart heeft veel afwisseling en ook aan de kinderen is gedacht. Wat ik enorm kan waarderen is dat er behalve kindergerechten zoals poffertjes en pannenkoeken ook keuze is uit diverse pasta's, zalm en kipschnitzel. Eindelijk een keer wat anders dan die eeuwige kipnuggets. 

de leistert vakantiepark en restaurant la selva
de leistert vakantiepark en restaurant la selva
de leistert vakantiepark en restaurant la selva

We hebben hier smaakvol geluncht maar als het wat dichterbij was zouden we hier toch ook zeker terug komen vanwege de toffe indoorspeeltuin. Geen krijspaleis maar echt leuk spelen op houten speeltoestellen met de voetjes in het zand. 

de leister vakantiepark speeltuin la selva
de leister vakantiepark speeltuin la selva

Op het vakantiepark zijn er nog diverse andere eetmogelijkheden en ook een tweede binnenspeelgedeelte met toestellen die je wel kent uit Ballorig. Hier biedt het reactieteam vermaak voor verschillende leeftijden en is bijvoorbeeld ook een gamehal. Er is een binnenzwembad en bij mooi weer kunnen kids ook lekker spelen in de ondiepe buitenplas. 

Omdat dit park zo groot is zijn er ook veel verschillende accommodatie opties en dit zal ook bepalend zijn voor je vakantiebeleving. Er zijn bijvoorbeeld chalets en safaritenten. Wat ons het meest aansprak waren de comfortabele en ruime bungalows en vakantieboerderijen waar je met de hele familie terecht kan. Die ligger wat verder weg van het hoofdgebouw langs de bosrand en hebben ook een erg leuke eigen buitenspeeltuin. 

de leister vakantiepark
de leistert vakantiepark
de leistert vakantiepark

We bezochten Noord-Limburg in samenwerking met Liefde voor Limburg. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen. Wij bezochten de regio in 2018 maar dit blog is geüpdatet in 2019 met Mattel Play

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Wauw, wat n leuke dingen laat je allemaal zien… en hoeveel leuke plekken zijn er zonder dat ik die zelf weet…
    Wij gaan snel weer op pad in eigen omgeving.
    Dankje!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.