Home / Reisinformatie / Europa / Kroatie / Krk met kinderen, met slecht weer tips!

Krk met kinderen, met slecht weer tips!

Je gaat naar het Kroatische eiland Krk en je krijgt regen. Waarschijnlijk niet wat je in gedachten had. Het overkwam ons. Begrijp mij niet verkeerd, ook met regen is het eiland nog erg mooi. Als de zee met noodweer al zo blauw is, hoe moet het dan zijn als de zon wel schijnt?

krk met kinderen
Krk met kinderen

Hoewel het op het eiland eigenlijk vanaf april tot eind oktober meestal zonnig is, heb je het hele jaar door kans op regen. Dit kan een kort buitje zijn maar ook een regendag. Dit laatste is vooral het geval wanneer de Bora waait. Dit is een sterke noordoostenwind langs de Adriatische oostkust die koude lucht meebrengt.

5 activiteiten op Krk met kinderen die weatherproof zijn

Chillen in een restaurantje met Romeinse resten

Krk is een schattig historisch stadje. Ga hier zeker een paar uurtjes heen om te winkelen, goed te eten of om het kasteel te bezoeken. De stad bestaat uit nauwe gangetjes en eeuwenoude huizen. Dat de huizen echt eeuwenoud zijn, zie je als je wat gaat drinken bij restaurant Volsonis.

krk met kinderen
krk met kinderen

Toen de eigenaar bezig was met het graven van een kelder onder zijn pand stuitte hij op resten van een Romeinse stadsmuur. Die zijn nu te zien wanneer je naar de toiletten in de kelder loopt. Best bijzonder toch. Bovendien hebben ze hier ook spelletjes liggen dus met een hapje, drankje en een leuk bordspel vliegt de tijd.

krk met kinderen
krk met kinderen

Het aquarium bezoeken in Krk town

Op zoek naar een binnen activiteit op het Kroatische eiland Krk? Breng een bezoekje aan het aquarium in Krk town. Geen vissen uit de omliggende zee maar tropische exemplaren zoals Nemo en Dori. Die hier alleen niet als echte vrienden in hetzelfde aquarium zijn geplaatst.

Krkr met kinderen aquarium

‘Kijk een echte haai!”, mijn dochter heeft vooral oog voor de kleine zwartpuntrifhaai die hier zijn eigen bak heeft. Totdat ze iets verderop de stekelige Lionfish zijn. Ik vertel haar dat deze vissen een plaag zijn in veel wereldzeeën en dat er daarom bewust op gejaagd wordt. Ze vindt het maar zielig want hij is zo mooi.

Het aquarium zelf heeft niet veel uitleg over de vissen die je ziet behalve dan bordjes met namen. Het is ook meer een uit de hand gelopen hobby project dan een grootschalig commercieel aquarium. In sommige bakken zitten zoveel vissen dat het eigenlijk een beetje zielig is. Maar als een van de weinige binnen kinderactiviteiten op het eiland Krk wilde ik je deze tip toch niet onthouden.

Krkr met kinderen aquarium
Krkr met kinderen aquarium

Zwemmen in een binnenzwembad

Verblijf je zelf niet in een hotel met binnenzwembad op het eiland Krk? Dan kun je als daggast gebruik maken van de faciliteiten van een ander hotel.

Ook de kinderen van de lokale bewoners doen dat graag. Ik vraag ze dus welke hotels ze aanraden. Ten tijde van ons bezoek waren er drie hotels waar je als daggast kunt zwemmen. De beste voor gezinnen is het
Corinthia Baška Sunny Hotel. Dit hotel heeft een van de grotere binnenbaden op het eiland met een kinderbad.

Heb je oudere kinderen of wil je wellicht wel even wat me-time, kies dan voor Hotel Vinotel Gospoja. Het binnenzwembad is hier klein maar onderdeel van een uitgebreid spa en wellness center waar je terecht kunt voor massages, sauna en schoonheidsbehandelingen.

Krk met kinderen

Met een onderzeeër onderwater

Wel regen maar niet te veel wind of hoge golven? De onderzeeër vaart gewoon. Onderwater merk je niks van het slechte weer. Ga bijvoorbeeld op pad met de Yellow submarine Punat. Tijdens de rondvaart zie je de vissen van het eiland zonder zelf nat te worden.

Ondanks de naam is het trouwens geen echte onderzeeër. Je gaat niet, zoals bijvoorbeeld op de Canarische eilanden wel kan, de diepte in. De boot blijft aan de oppervlakte maar hier heb je ook het beste zicht en is al genoeg moois te zien.

krk met kinderen onderzeer
krk met kinderen onderzeer

Biserujka grot

Bezoek de grootste grot van het eiland Krk. Het bestaan van de Biserujka grot was al lang bekende bij eilandbewoners. Zo werd de grot vroeger gebruikt door smokkelaars om hun spullen te verbergen.

Tegenwoordig zijn er wandelpaden aangelegd die de grot ook met jonge kinderen makkelijk te bezoeken maken. Met een lengte van 110m is de grot niet al te groot maar er zijn mooie ruimtes en stalagmieten en stalactieten. Je kunt er zelfs het skelet van een grotbeer zien.

Krkr met kinderen

Wat kun je nog meer doen op Krk met kids

Is de zon weer gaan schijnen dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Enkele tips:

  • Maak een onderwaterwandeling bij Underwaterpark Punat. Je wandelt over de zeebodem met een duikhelm, zwemdiploma niet nodig.
  • Zoek de mooiste strandjes van het eiland op en zwem in het heldere blauwe water.
  • Ga ziplijnen bij Zipline Edison, de langste zipline is 350m. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 10 jaar die minimaal 35k wegen.
  • Duiken, snorkelen, windsurfen, kajakken, de mogelijkheden voor watersport op het eiland zijn eindeloos.
  • Beklim de Obzova de hoogste berg van het eiland (568m) of kies voor een van de makkelijkere wandel- en fietsroutes.
  • Behalve Krk town zijn er nog diverse andere interessante historische stadjes zoals Dobrinje en Malinska. Er zijn diverse kleinschalige archeologische opgravingen op het eiland Krk.
krk met kinderen
krk met kinderen

Praktische tips vakantie op het eiland Krk

Krk is verbonden met het vasteland van Kroatië door middel van een tolbrug. Dit maakt het een van de makkelijkste eilanden van Kroatië om te bereiken.

Je kunt ook vliegen naar Krk, het vliegveld van Rijeka ligt namelijk niet in Rijeka maar op het eiland. Dit deden wij, maar helaas kon onze Transavia vlucht door de sterke Bora wind niet hier landen. Het vliegtuig moest uitwijken naar Pula en we werden hierheen gebracht voor de vlucht terug naar Nederland. Van lokale bewoners begreep ik dat dit zeker in het voor- en najaar vaker voorkomt. Check hier de vliegtijden en prijzen van de vluchten naar Krk.

Het eiland is groen en er zijn diverse stadjes, maar met ongeveer 16.000 vaste bewoners is het rustig en is er veel ruimte voor de natuur.

Voor accommodaties en campings op Krk kun je rechtstreeks boeken. Maak je liever gebruik van een Nederlandse organisatie, bekijk dan hier het aanbod van Tui op Krk. Of voor goedkope accommodaties vergelijk via de vakantiediscounter.

krk met kinderen hotel

Wij bezochten Krk in samenwerking met het Kroatisch verkeersbureau. Bekijk hun website of die van Krk voor tips over Kroatië. Wij gaan alleen samenwerkingen aan waarbij volledige editoriele vrijheid hebben onze eigen ervaringen te delen. Lees ook onze andere blogs over een vakantie in Kroatië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top