Home / Nederland / Drenthe / Landal Hof van Saksen nu nog gaver met de Saltato glijbaan

Landal Hof van Saksen nu nog gaver met de Saltato glijbaan

Zijn jij en je kinderen dol op glijbanen en waterparken? Dan is Landal Hof van Saksen in Drenthe het perfecte vakantiepark voor een weekendje of weekje weg.

Glijbanen bij Landal hof van Saksen

Saltato, de langste trechterglijbaan ter wereld

Aan het begin van de zomer van 2019 is de nieuwste glijbaan op Hof van Saksen geopend. De Saltato is een trechterglijbaan waar je met 2 personen in een luchtband een mooie reis maakt langs lichteffecten.

Je begint rustig, maar komt al snel in een trechter terecht, het wordt steeds wilder in de glijbaan en aan het einde worden we met kracht de buis uit gegooid. Met 195 meter is het de langste trechterglijbaan in de wereld. Daar mogen ze terecht trots op zijn. Dit was al een van de beste Landal Parken die er is maar nu nog gaver.

Saltato, de langste trechterglijbaan ter wereld

Bombo, de beste glijbaan van Nederland

Naast de Saltato heeft Hof van Saksen ook de Bombo, uitgeroepen tot beste glijbaan van Nederland. Wat deze glijbaan zo leuk maakt is onder andere dat je er met zijn vieren in kunt. Het eerste stukje begint spannend met een vrije val daarna kom je in een enorme trechter terecht. Hier draai je wat rondjes en uiteindelijk glijd je door het midden weer naar beneden.

De Intenso, bandenglijbaan

De Intenso is een bandenglijbaan die je alle hoeken van het glijbaanterrein laat zien. Aan het begin kun je kiezen voor verschillende lichtshow opties. Zoals Blue Run, Disco en Halloween. In deze echte leuke glijbaan glijd je vervolgens door allerlei bochten met mooie lampjes naar beneden. Klinkt de rest van de glijbanen bij Landal Hof van Saksen wat spannend, begin dan met deze.

De intenso, bandenglijbaan

De Presto, een razendsnelle glijbaan

De Presto is een razendsnelle glijbaan die je even goed wakker schudt. Met deze glijbaan kun je wel tot 60km per uur, dus even afzetten en snel weer beneden.

glikjbanen hof van saksen

Zwembad en glijbanen Landal Hof van Saksen

Elke glijbaan is uniek en geeft je een eigen sensatie. De glijbanen zijn allemaal geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Voor de kleinere kinderen is er de wildwaterbaan in het hallenbad, een glijbaan die onze dochter van 6 erg leuk vond.

Houd het nieuws over Hof van Saksen in de gaten, want wij ontdekten nog een ingang en uitgang bij de glijbanen. Ze zijn nog lang niet klaar!

Wat is er nog meer te doen bij Hof van Saksen

Het park Hof van Saksen is een prachtig afgewerkt park, waar de luxe van alle kanten vanaf spat. Het hoofdgebouw, de Havezate, en de rest van het park is rijkelijk gevuld met schilderijen en beeldende kunst van de Collectie Harms Rolde (ook te koop).

Zwembad, zwemmeer en recreatiestrand

Naast het zwembad is er ook nog een strand met zwemmeer, perfect voor de zomerse dagen. Het recreatiestrand en meer hebbenook een uitkijktoren en een tweetal glijbanen. Verder zijn er hier veel klim- en speeltoestellen zoals een trampoline en schommels. Je kunt zelfs met een kabelbaan naar het speeleiland. Ook fijn, er is hier een beach house en ligstoelen. Als ouder kun je dus rustig wat drinken en relaxen, terwijl je kind aan het spelen is.

Zwembad, zwemmeer en recreatiestrand
Zwembad, zwemmeer en recreatiestrand

Family Adventure Golf

Ook nieuw is Family Adventure Golf, een mooie midgetgolfbaan die in juni 2019 is geopend. Met 18 uitdagende holes is het ook voor de ouders een leuk tijdverdrijf.

Family Adventure Golf
Family Adventure Golf

Indoor speelgedeelte

Mocht je toch iets meer minder mooi weer hebben, dan kun je even alle energie losspringen in een eigen Bounz-arena. Onze dochter kon haar geluk hier niet op. Natuurlijk heeft dit luxe landalpark ook een indoor speeltuin met ballenbak, glijbanen en klimmogelijkheden. Voor de kleintjes is er een eigen peuter gedeelte.

Indoorspeelgedeelte
Indoorspeelgedeelte
Indoorspeelgedeelte

Academies Landal hof van Saksen

Naast het vermaak kun je met of zonder je kind ook meedoen met de activiteiten in een van de academies. Een keuken, een naaiatelier, een techniek academie waar je houten bouwwerken kunt maken, een tocht met een natuurgids en binnenkort een archeologie-academie. Kinderen zullen zich hier geen enkel moment vervelen. Ook aan tieners is gedacht met de opening van de 10-er Lodge, gepland om te openen voor de zomer. 

Academies Landal hof van Saksen
Academies Landal hof van Saksen

Huisjes op het Landal Hof van Saksen park

Hof van Saksen is een Landal-park. De huisjes zijn gebouwd volgens Drentse architectuur met een rieten dak, een boerderij-uitstraling en soms zelfs met een eigen wellnes in de boerderij.

Er zijn zelfs 2 boerderijen voor 24 personen om met de hele familie van dit prachtige park te genieten. Ondanks dat er op het park honderden huisjes staan, voelt het toch ruimtelijk aan.

Huisjes op het Landal Hof van Saksen park

Ga je met kinderen naar Hof van Saksen, kies dan de 4 of 6 persoons kinderboerderij. Die hebben een extra leuke slaapkamer en zijn kidsproof. Heb je een baby? Dan is de newborn boerderij een aanrader. Deze komt compleet met babybenodigdheden. Bekijk de beschikbaarheid en prijs van Landal Hof van Saksen.

Vanuit Landal kun je overigens leuke dagtochtjes maken naar Assen, het Hunebedcentrum in Borger en het Gevangenismuseum in Veenhuizen. 

Hof van Saksen is een van de favoriete vakantieparken voor gezinnen met tieners. Ben je op zoek naar een leuk vakantiepark waar je tieners ook volop kunnen genieten, lees hier ons blog over de leukste vakantieparken voor tieners.

Huisjes op het Landal Hof van Saksen park

Meer inspiratie nodig? Lees ook ons blog met beste Landal parken in Nederland.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top