Home / Nederland / Drenthe / Lekker spelen bij Belevingsbos Kerkenveld

Lekker spelen bij Belevingsbos Kerkenveld

Het Belevingsbos Kerkenveld is een van die uitjes in Drenthe waar we vooraf weinig informatie over konden vinden. Kerkenveld ligt echter vlak naast de N48, de doorgaande weg van Ommen naar Hoogeveen, Assen en Groningen.

Je bent hier bijna op de rand van Drenthe en Overijssel. Vakantiepark Slagharen is bijvoorbeeld ook maar tien minuten rijden.

Misschien wil je net als wij je rit wel even onderbreken voor een leuke speel-, wandel- en picknickpauze. Daar is het Belevingsbos in Kerkenveld super geschikt voor.

belevingbos kerkenveld

Belevingsbos in Kerkenveld

Een leuk speel-, doe-, wandel,- en belevingsbos in Gemeente De Wolden. Een leuke plek waar kinderen heerlijk in de natuur kunnen spelen. Ook hangen er vogelhuisjes en is er een theater in het bos.

We parkeren de auto aan de rand van het dorpje. Hier staat zelfs een bordje “parkeren Belevingbos”, daarna is het nog een klein stukje lopen. Het eerste wat we zien is een grote speeltuin met gekleurde huisjes. “Speeltuin de Bulties” staat er op het bordje. Met een glijbaan, kabelbaan, schommels en gekleurde huisjes hartstikke leuk. Er staan ook picknicktafels. Alleen niet helemaal wat we in gedachten hadden bij een speelbos.

Speeltuin kerkenveld
Speeltuin kerkenveld

Gelukkig blijkt het daadwerkelijke speelbos in Kerkenveld direct achter de speeltuin te liggen. We wandelen het stukje bos in en onze dochter sprint weg om op een boom te klauteren. Wat verderop ziet ze een hindernisbaan met een touw. Snel omhoog klimmen.

belevingsbos kerkenveld
belevingsbos kerkenveld

“Wow een echte hut”, en weg is ze alweer. De hut is dan ook wel een van de gaafste bouwwerken in het Belevingsbos Kerkenveld. Naast de hut staat ook nog een wipwap.

belevingsbos kerkenveld
belevingsbos kerkenveld

Terwijl er druk gespeeld wordt, is Marcel bezig met vogels kijken. Die zitten er in dit bos volop. Mede dankzij een overvloed aan vogelhuisjes. De meesten zijn ook nog eens geschilderd in vrolijke kleuren.Verderop in het stukje bos komen we nog een slingertouw tegen en wat tunnels. Kortom, genoeg te doen voor kinderen die even hun energie kwijt moeten!

belevingsbos kerkenveld
belevingsbos kerkenveld

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Op zoek naar andere uitjes in de omgeving? Lees ook onze blogs over

belevingsbos kerkenveld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top