Home / Oceanie / Australie / Melbourne met kinderen, megagids vol praktische tips!

Melbourne met kinderen, megagids vol praktische tips!

Tijdens jullie vakantie in Australië ook een bezoek brengen aan Melbourne met kinderen? Melbourne is een stad in het zuiden van Australië en ligt ,zoals veel steden in Australië, aan de kust. Bezienswaardigheden zoals de mooiste route voor een roadtrip, de Great Ocean Road, of de pinguïns bij St.Kilda bereik je binnen een uur vanuit Melbourne. Ook vind je in de buurt van Melbourne prachtige regenwouden waar je fijne wandelingen kunt maken en kunt genieten van de uitzichten. 

Tijdens je verblijf zul je merken dat er enorm veel te doen is in Melbourne met kinderen. Zelfs blogger Amoy die er woont met haar dochter heeft nog lang niet alles kunnen doen en zien in de stad en omgeving. 

Melbourne met kinderen

Met een peuter/kleuter in Melbourne zou ik absoluut het Eureka Skydeck bezoeken, de pinguïns bij St. Kilda willen zien rondwaggelen, de attracties in het Luna Park beleven en het Melbourne Museum en de ArtVo (niet altijd open) bezoeken. En natuurlijk een zoete hap halen bij Milkcow! Dit zou je in twee dagen kunnen doen maar omdat de stad zo groot is, adviseer ik je meer tijd in te plannen voor de stad. Vijf dagen is een goede start als als je meer bezienswaardigheden van Melbourne wilt zien en tussendoor nog eens ergens een 'all day brekkie' wilt eten of een dagje strand wil doen. 

Wat te doen in Melbourne met kinderen incl. activiteiten die ook met slecht weer kunnen

Kinderactiviteiten Melbourne

Eureka Skydeck

Op de 88ste etage van Eureka Skydeck kun je genieten van een 360 graden uitzicht op de stad. Op 285 meter hoogte zie je alle highlights en kun je de zee zien. Voor kinderen is er een puzzel/vragenlijst met vragen over het uitzicht, deze kun je beneden meenemen. Voordat je naar de lift mag, ga je door een bodyscan en moet je je tas laten zien. De buggy mag gewoon mee naar boven. Koop je je tickets online, dan bespaar je jezelf wat dollars. Ze hebben ook gezinstickets, bijvoorbeeld voor 2 volwassenen en 2 kinderen. 

Melbourne met kinderen skydeck

Sfeer proeven in Melbourne

Vanuit elke omliggende buitenwijk rijdt er een Metro Train naar de stad. Stap je uit op station Flindersstreet dan heb je meteen een paar highlights te pakken. Het treinstation is het eerste station van Australië en met zijn grote klok een imposant gebouw.  

Schuin aan de overkant vind je St. Paul’s Kathedraal. Deze kathedraal kun je gratis bezoeken, maar mocht je foto's willen maken dan betaal je daar 5 dollar, zo’n 3,50 euro, voor door een 'photopass' bij de ingang te kopen. Het Federation Square is een plein aan de overkant van station Flindersstreet waar veel activiteiten plaatsvinden, zoals de schaatsbaan in de winter en de enorme kerstboom met echte kerststalletjes in de zomer. Maar er vinden ook (muziek) optredens plaats en binnen in het gebouw vind je een deel van het NGV-museum. Wil je meer weten over Federation Square en het onder architectuur gebouwde gebouw, dan kun je elke maandag tot en met zaterdag om 11.00 uur de gratis tour doen onder begeleiding van een gids.

Melbourne met kinderen

Om de hoek vind je de beroemde straat met graffiti, Hosier Lane, waar het er elke paar weken anders uitziet aangezien graffiti artiesten daar hun kunsten mogen vertonen door de muren onder te spuiten met de meest mooie kunstwerken. Andere straten die Instagram waardig zijn en waar je je kinderen leuk op de foto kunt zetten zijn; Union Lane, Croft Alley, Duckboard Place, Ruthledge en Presgrave Place met geweldige fotolijstjes aan de muur. Je kunt aan de gratis tour deelnemen, welke ook buggy vriendelijk is. Zoek dan om 15.00 uur bij de State Library of Victoria naar een persoon in een groen shirt, dat is jullie gids. Deze tour duurt zo’n 1,5 uur.

Stap je uit bij station Southern Cross dan kun je direct doorlopen naar het shopping centre met de opzichtige Coop’s tower in het midden. De klok ertegenover laat elk uur een kleine show zien, leuk als je er toevallig bent.

Melbourne met kinderen

Melbourne star

Om Melbourne en omgeving vanaf hoogte te zien, ga je in een gondel van het 120 meter hoge Melbourne Star, een reuzenrad van Europese makelaardij waar je 40 kilometer ver kan zien. Een rit duurt 30 minuten. Je kunt een dag- en een nachttour boeken, dat kost minder en zo kun je Melbourne met kinderen in het zonlicht bekijken en in de avond genieten van alle lichtjes.

Arts Centre Melbourne

Heb je al wat oudere kinderen, dan kun je ook kiezen voor een echte voorstelling in het Arts Centre Melbourne. Maar ook voor de kleinere kinderen vind je hier leuke activiteiten en workshops.

Melbourne Museum

Melbourne Museum is een museum met diverse afdelingen, zo is er een hele grote afdeling met opgezette dieren, die je van diverse punten kunt bekijken. Tevens kun je opgezette spinnen en insecten van dichtbij achter het glas bekijken en een rondje lopen door het regenwoud. Het museum laat ook historie van Melbourne en Australië zien en je kinderen kunnen zich meten bij de opgezette dinosaurusbotten. Het museum is niet al te groot en dus heel goed te doen met kleine kinderen. Er is een enorme binnenspeeltuin waar de kinderen zich even kunnen uitleven om vervolgens weer verder te gaan met ontdekken wat het museum nog meer heeft te bieden. Buiten kunnen de kinderen zich vermaken in de zandbak en op diverse schommels. Entree per volwassenen is ongeveer 9 euro. Kinderen mogen gratis genieten.

Melbourne met kinderen  museum
Melbourne met kinderen

ArtVo

ArtVo is het eerste museum in Australië waar je de schilderijen juist wel mag aanraken en er mee op de foto kan gaan. Zo kun je surfen op hoge golven of de kinderen als zeemeermin of krokodillentemmer op de foto zetten. Deze schilderingen zijn zo gemaakt dat ze je uitdagen om er iets mee te doen, laat de fantasie maar stromen. Ouders met kinderen vanaf 5 jaar zijn ongeveer 50 euro kwijt. Kijk voordat je gaat even op de site, want wanneer nieuwe schilderingen worden gemaakt, is het museum dicht.

Bibliotheek van Melbourne

De grote staatsbibliotheek van Victoria kun je gratis bezoeken met je kinderen. Leuk om een rondje te lopen en de trappen te nemen naar de bovenste verdieping waar je je ogen uitkijkt op alle boeken die daar staan. Je moet er, net als in andere bibliotheken, wel stil zijn.

Melbourne met kinderen bibliotheek

Riviercruise Melbourne

Vanaf het water Melbourne met kids ontdekken? Maak dan een cruise over de Yarra River. Deze boottochten duren vaak maximaal een uur. Je kunt er ook voor kiezen om te lunchen op de boot. Kijk op internet wat bij jouw gezin past en boek online voor korting. Als je niet van tevoren wilt boeken, kun je bovenaan de Birrarung Marr tickets kopen voor de opstapplaats van de Melbourne Cruises bij café Pilgrim.

Botanische tuin in Melbourne

De Botanisch tuin in Melbourne heeft een Children’s Garden waar kinderen lekker in de zandbak kunnen spelen, kunnen leren over het groeien van de planten en kruiden en de natuurlijke speeltuin kunnen ontdekken. Verder zijn de Botanische tuinen ontzettend tof om in te picknicken en de middag door te brengen met spelen op het gras. Een tip als je toe bent aan een relaxt dagje in Melbourne met kids. 

Melbourne met kinderen botanische tuin

Zelf fruit plukken

In de omgeving van Melbourne zijn er verschillende boeren die hun fruitgaard openstellen voor publiek zodat je samen met je kinderen eigen fruit kan plukken. Dan gaat het om aardbeien, appels, kersen, frambozen en bramen. Meestal vragen de boeren je om een emmertje vol per gezin af te rekenen, die kosten meestal rond de 6 euro.

De gaafste speeltuinen in Melbourne

Melbourne wordt steeds uitgebreid met nieuwe buitenwijken die de gaafste en mooiste speeltuinen hebben, vaak met een watergedeelte erbij. Midden in de stad langs de Yarra River vind je de Birrarung Marr Playground, een geweldige stadsspeeltuin. Wanneer je in aangrenzende wijken van de stad, zoals Fitzroy, St. Kilda of Carlton, in Google Maps zoekt op het woord ‘park’ of ‘playground’ vind je de speeltuinen vanzelf. Neem wat te eten mee en ga lekker een middag genieten van een speeltuin in een mooi park of aan het strand. Voor alle andere speeltuinen in de omgeving van Melbourne kun je de site van ‘Mammaknows’ bezoeken.

Melbourne met kinderen speeltuin

Werribee Open Range Zoo

De Werribee Open Range Zoo is geweldig, een niet al te grote dierentuin met een safaripark waar je met een bus door de ‘savanne’ rijdt om dieren te spotten. De chauffeur vertelt uitgebreid over de dieren en zingt samen met de kinderen liedjes. Voor de allerkleinsten zijn er in de ochtend speciale tours, die duren maar een half uur.

Melbourne met kinderen dierentuin

Surfen bij strand Anglesea

Op een uurtje rijden vind je het strand Anglesea, hier kun je surfborden en wetsuits huren en eventueel een les nemen die je van tevoren kunt boeken. Een les van 2 uur met alle benodigdheden kost ongeveer 44 euro. Voor kinderen onder de 17 jaar kost een les van 2 uur zo’n 37 euro (actueel 2019). Kinderen vanaf 5 jaar kunnen een surfles nemen. Soms moet je als ouder meedoen. Vraag het na voordat je een les boekt. Ook kun je er SUP’pen (stand up paddle) of kajakken. Let erop dat sommige verhuurwinkels dicht zijn in de winterperiode juni tot en met augustus.

Luna Park

In St. Kilda vind je het Luna Park. Dit amusementspark bestaat al sinds 1912 en is daarmee een van de oudste bezienswaardigheden van Melbourne. Dit pretpark in Melbourne heeft een twintigtal attracties waar je met jonge en oudere kinderen van kunt genieten. Omdat ook de allerjongste kinderen al kunnen genieten van de draaimolen betaal je al vanaf 0 jaar voor een ticket. Er bestaan dagtickets en ook hier kun je kiezen voor gezinstickets. Als je alleen een kijkje wilt nemen, betaal je vanaf 3 jaar 5 dollar per gezinslid. Aan het einde van de pier in St. Kilda zit een kolonie kleine pinguïns, deze komen tevoorschijn als het gaan schemeren. 

Evenementen in Melbourne 

De Australian Open (AO) is een heel leuke evenement als je van tennis houdt, maar ook als je dat niet doet. Als je in januari/februari met kinderen in Melbourne bent, kun je de AO bezoeken. Je kunt een kaartje kopen via de site, je kunt uit diverse kaarten kiezen. Voor een ‘ground pass’ betaal je per persoon zo’n 30 euro, kinderen van 3 tot 14 jaar betalen 3 euro voor een ‘ground pass’. Daarmee kunnen ze naar binnen en genieten van de kinderactiviteiten die groots worden opgezet. Een meters hoge opblaasglijbaan met water, klimwand, hindernisbaan, knutselspelletjes, schminken en voorstellingen. Neem droge kleding mee. Wil je toch een wedstrijd bijwonen, dan kun je ter plekke nog een ticket kopen en hopen dat je nog een goede plaats hebt.

Vooral in de zomer is er elk weekend wel een foodtruckfestival te vinden. Hier kun je met je kinderen genieten van het aanbod van diverse etensstalletjes en genieten van muziek. Heel vaak worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Wanneer je Melbourne in maart bezoekt, kun je genieten van het Moomba Festival. Dit festival bevat een hele grote kermis met meer dan 70 attracties. De diverse activiteiten overdag voor de kinderen variëren van ukelele spelen tot schminken en diverse kindershows. Het festival heeft een Birdman Rally, een soort Ter Land, Ter Zee en in de Lucht, dag op zondag. Er bestaat een Friday Fun Pass die voor ongeveer 27 euro te koop is en waarmee je onbeperkt in alle attracties kunt. Op maandag is er de Moomba Parade, een niet al te lange optocht met muziek, dans en festival wagens. Ideaal om met jonge kinderen heen te gaan voordat je je op het festivalterrein begeeft.

Melbourne met kinderen

Ook is er voor raceliefhebbers rond maart de kans om de Formula 1 Grand Prix van Melbourne bij te wonen met je gezin. Dit evenement vindt midden in de stad plaats bij het Albert park, tickets zijn te koop via de site en worden digitaal verzonden. Hierdoor kun je eventueel al voor je vertrek naar Australië tickets regelen. Ook hier zijn algemene passen te koop en kun je daarmee op een aantal gras tribunes zonder stoeltjes plaats nemen om de race te bekijken. Veel families nemen een grote koelbox mee met lekkers en picknicken op het terrein. Via de grote schermen wordt de wedstrijd gevolgd. Er zijn eet- en drinkstalletjes en er zijn springkussens aanwezig.

Zijn jullie als gezin sportfanaten, ga dan een wedstrijd uit de Australian Football League kijken, een combinatie tussen voetbal en rugby. AFL of Footy is een zeer populaire sport en omdat veel teams uit de omgeving van Melbourne komen worden er in het najaar, maart tot en met september, het hele weekend wedstrijden gespeeld in de twee stadions in Melbourne, het Marvel Stadion en de MCG. Op zondag zijn kinderen gratis en zijn er veel activiteiten te doen in het stadion speciaal voor kinderen. Er zijn al tickets beschikbaar vanaf 25 dollar per volwassene. Dit zijn niet de meest goede plekken, maar geeft je een goede beleving van sfeer en het spel. Supporters zitten door elkaar en baby’s worden al heel vroeg meegenomen, dit geeft aan hoe goed en vriendelijk de sfeer is tijdens een wedstrijd.

Gebruik van toiletten en het drinkwater is altijd gratis bij evenementen en festivals. Neem zelf een flesje mee dat je kunt hergebruiken.

Melbourne met kinderen australian open

Citypass of entree met korting?

Wanneer je veel wilt doen tijdens je tijd in Melbourne met kinderen kunnen de kosten best oplopen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om geld te besparen in Melbourne. 

Er is geen traditionele city pass maar wel een Iventure pas, waarmee je kunt kiezen uit 3, 5 of 7 bekende attracties en dan tot 40% korting krijgt. Lees hier meer over de Iventure pass.

Ga je maar enkele activiteiten bezoeken, dan is het sowieso handig om altijd vooraf kaartjes online te kopen want dat is vaak goedkoper dan ter plekke. Een hele fijne website is Klook, die geeft op veel activiteiten nog weer extra kortingen. Bekijk hier het huidige aanbod van activiteiten in Melbourne met korting

Tenslotte is het ook altijd de moeite om even te kijken in lobby van je hotel. Hier kan je ook vaak kortingskaartjes vinden voor attracties als de Melbourne Star, Puffing Billy, River Cruise of Eureka Skydeck. Dat scheelt al gauw een paar euro.

Melbourne met kinderen

Kindvriendelijk hotel in Melbourne

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Melbourne? Bekijk hier de best beoordeelde hotels en appartementen in de binnenstad van Melbourne met familiekamer.

Wat te doen in de omgeving van Melbourne met kids

Stranden dichtbij Melbourne

Omdat Melbourne aan de kust ligt, kun je uit diverse stranden kiezen als je een dag naar het strand wilt. Het strand dat het dichtst bij de stad ligt is Port Melbourne, een klein stuk strand met een pier waar je met je gezin lekker kunt afkoelen in het water. 

Melbourne met kinderen  strand

Het strand van St.Kilda is vanuit de stad makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Hier kan het wel druk zijn met jongelui omdat het bij een populair uitgaansgebied ligt. Maar ga je op tijd, dan liggen de jongelui nog in bed. Als de zon ondergaat kun je samen met je kinderen de pinguïns spotten die daar elke avond komen.

Melbourne met kinderen st kilda

Een strand ten westen van Melbourne vind je bij Williamstown, een klein strand met een hele fijne strandtent genaamd Sebastian. Om de hoek zit een kiosk waar je fish and chips of een ijsje kunt halen en aan de overkant een fijne speeltuin.

Iets meer naar het westen ligt Altona strand, het is een wat ruimer strand. Dit strand is vooral ideaal voor hele kleine kinderen omdat het water heel lang echt ondiep blijft. De grotere kinderen kunnen aan het eind van de pier een sprong in het wat diepere water maken.

Altona beach

Op een uur vanaf Melbourne vind je Geelong. Wat dit strand bijzonder maakt, is dat er een openbaar zwembad in het zeewater ligt. Hier kun je gratis en veilig zwemmen. Om het zwembad heen zijn grasvelden waar in het weekend families genieten van het samenzijn, vaak gepaard met een “barbie” .

Melbourne met kinderen geelong

Great Ocean Road

Vanuit het CBD van Melbourne is het ongeveer een uur rijden tot aan het begin van de Great Ocean Road. Op de route van de Great Ocean Road, vanaf Geelong naar Port Campbell, vind je de Twelve Apostles. Als je de route langs de kust rijdt, zijn er genoeg mooie plekken om met je kinderen uit te stappen en te lunchen op het strand. Het is handig om in Geelong boodschappen te doen, zodat je meteen kunt picknicken. De route langs de kust kan je gemakkelijk 6 uur kosten, met pauzes tussendoor. Op de weg terug kun je er daarom voor kiezen om de route via het binnenland te kiezen, dan ben je vanaf Port Campbell naar Melbourne maar 3 uur onderweg. Port Campbell Motor Inn heeft prima standaard kamers met twee bedden en een fijne badkamer. Er is een magnetron en koelkast, en er zijn borden en bestek aanwezig. De kinderen kunnen na een dag in de auto lekker spelen in het zwembad. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

great ovean road

Uiteraard zijn er meer dingen te doen en te beleven langs de Great Ocean Road. Zo kun je een helikoptervlucht maken, watervallen bezoeken en er is een avonturenpark in Lorne. Hier kan worden geklommen, je kunt met een zip-line door de bossenvliegen en lekker wandelen. Langs de route zijn diverse informatiecentra, hier kun je actuele informatie over activiteiten ophalen.

Melbourne met kinderen greatocean road

Dandenong Ranges

Houden je kinderen van wandelen en spelen in het bos, stap dan voor een uurtje in de auto vanaf Melbourne naar Dandedong Ranges. Als je dit combineert met een rit van Puffing Billy, de ouderwetse stoomtrein, is de dag van je kinderen top. Er zijn maar een paar trajecten waarde stoomtrein rijdt, de tickets zijn online te bestellen. Als je ervoor kiest om bij Lakeside uit te stappen, kun je meteen een tochtje op Emerald Lake maken met de waterfiets.

Een stuk van de Dandedong Ranges bestaat uit regenwoud en het ligt wat hoger. Het is er wat vochtig en daarom goed om extra kleding mee te nemen. Er zijn verschillende routes en startpunten. De paden zijn soms erg stijl en als het heeft geregend kan de grond wat glad zijn. De paden zijn niet te bewandelen met een buggy, maar een kind op je rug is uiteraard goed te doen als je een goede draagzak hebt. In de buurt van de Dandedong Ranges zijn ook veel markten om te bezoeken, diverse speeltuinen en kun je met kinderen vanaf 4 jaar in Belgrave een klimbos bezoeken als je wat meer avontuur wilt.

Melbourne met kinderen dandelong

Mornington Peninsula

Het gebied ten zuiden van Melbourne met kinderen ontdekken is nog leuker als je de ferry van Queenscliff naar Sorrento neemt. De overtocht kun je online boeken, op de ferry zelf is een speelhoek aanwezig, er zijn toiletten en je kunt koffie en wat kleine versnaperingen kopen. Mornington Peninsula is een enorm mooi gebied om te verkennen, het heeft uitgestrekte wijngaarden en er zijn ook warmwaterbaden. Deze zijn best prijzig, maar als je het er voor over hebt, kun je een dagje genieten. Kinderen vanaf 1 maand oud mogen mee badderen, maar voor kinderen gelden er wel restricties.

Moonlit Sanctuary ligt een klein uurtje rijden vanaf Melbourne. Bij deze kleine dierentuin waar je veel echte Australische dieren vindt, kun je wallaby’s en kangoeroes zelf eten geven met het zakje voer wat je bij de kassa koopt. Een ontzettend leuke ervaring voor wanneer je met kinderen in Melbourne bent. Je kunt je er makkelijk 1,5 uur vermaken. Er worden ook vogelshows en slangenshows gegeven, voor een klein bedrag kun je met de slang om je nek op de foto. Voor een gezin van twee volwassen en twee kinderen betaal je ongeveer 39 euro. Zakjes eten kosten een euro.

Of ga met kinderen naar The Big Goose,een soort kinderboerderij, waar kinderen kunnen knuffelen met geitjes, een ritje op een pony kunnen maken of het bijzondere tractorbanden doolhof kunnen doen. Het is mogelijk om met kinderen boven de 7 jaar een strandwandeling per paard te maken, dit boek je bij Ace-Hi.

Wanneer je genoeg hebt van de mooiste stranden die je kunt vinden in het gebied, bezoek dan de Enchanted Adventure Garden. Hier is zoveel te beleven, zowel in de zomer als in de winter. Er zijn puzzels, 3 doolhoven en glijbanen die je moet bedwingen met een band. Ook hier vind je zip-lijnen en klimpaden in de bomen. Of ontdek de onderwaterwereld en ga duiken en zwemmen met dolfijnen via Moonraker Dolphin Swim.

Zwemen met dolfijnen is mogelijk in Sorrento. Kinderen vanaf 5 jaar en een zwemdiploma mogen mee zwemmen. Kleinere kinderen mogen als kijker mee op de boot, vanaf 4 jaar betaal je voor een kijker. Mocht je in de drie uur dat de tour duurt geen dolfijn zien, dan mag je binnen 3 maanden nog eens gratis langskomen. Dolfijn gegarandeerd! Je kunt ook kiezen om droog te blijven en een cruise te doen.

Waar kun je lekker eten en drinken in Melbourne met kids

Melbourne kent een hoog aantal immigranten. Dat zie je terug in het grote aantal verschillende soorten restaurants. Van Grieks tot Indiaas, van Italiaans tot Nepalees tot Vietnamees. Het eten smaakt authentiek. Voor kinderen zijn er vaak speciale menu’s of als je ernaar vraagt kunnen ze apart wat maken voor een andere prijs. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je bijvoorbeeld naar het restaurant Melina on the Rooftop gaan. Of als je lekker wilt eten en drinken lang de Yarra River kies je voor café Pilgrim. Deze laatste heeft vooral ‘food to share’. Dit concept kennen veel restaurants, kleine hapjes om te delen. Zo kun je met je hele gezin genieten en de hele kaart uitproberen. In Australië vind je bij veel cafeetjes ‘all day brekkie’, bij deze cafés kun je genieten van granola bowls, gepocheerde eieren, pannenkoeken en verse sappen en koffie.

Melbourne met kinderen eten en drinken

Er is een Chinatown in Melbourne met typische Aziatisch shrines, maar als je bijvoorbeeld in New York in Chinatown bent geweest, stelt deze niet zoveel voor. Als je op zoek bent naar overheerlijk echt Aziatisch eten dan kun je toch een bezoekje plannen. Door de geuren van het eten en de meerderheid aan Aziatisch mensen in dat gedeelte van de stad waan je je toch even in Azië terwijl je lekker eet voor een goede prijs. Een aanrader als je kinderen en jij van Dumplings houden, ga naar Centre Place en kijk of er een plekje is bij ShanDong MaMa Mini en bestel de Melbourne Dumplings. Je wilt daarna geen andere dumplings meer! Cafés waar je “all day brekkie” kan eten of kan lunchen, zijn meestal geopend tot 16.00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent om niets van het lekkers te missen.

Wil je je kinderen in Melbourne trakteren op iets zoets, geef ze dan een Fairy Floss Burrito van Milkcow of een wafel met ijs spaghetti van Madame Spaghetti. Deze zien er zo gaaf uit, dat het bijna zonde is om op te eten. Instagram is een goede bron om hippe restaurantjes te ontdekken, als je zoekt op #lunchinmelbourne of #brekkieinmelbourne komen de leukste tentjes tevoorschijn. 

En natuurlijk kun je de Victoria Market bezoeken. Deze grote overdekte markt is elke dag geopend tot 14.00 uur en biedt de mooiste en lekkerste verse producten aan. En op de meeste woensdagavonden is de Night Market geopend, deze heeft vaak speciale thema’s. Ook als je niet op zoek bent naar eten is de Victoria Market een plek om overdag te bezoeken, naast eten hebben ze namelijk ook kleding, sieraden, tassen, sjaals en andere leuke hebbedingen voor kinderen als herinnering aan Australië.

Melbourne met kinderen eten

Vervoer in Melbourne

Met kinderen in Melbourne is het geweldig om de stad te voet te ontdekken. De stoepen zijn goed te bewandelen met een buggy. Verder is er een zone waar je gratis met de tram reist. Op de borden van de tramstations staat in het groen dat het een free zone is. Om te kunnen reizen met het openbaar vervoer bestaat er in Australië de MyKi, een ov-chipkaart, deze kaart bied je de mogelijkheid om met tram, trein en bus te reizen. Deze kaart koop je op diverse stations of bij diverse winkels zoals 7-Elevens en kun je daar ook opwaarderen. De kaart kost voor een volwassenen boven de 19 jaar 6 dollar, zo’n 3,60 euro en voor een kind vanaf 5 jaar kost de kaart 3 dollar, zo’n 1,80 euro. Kinderen onder de vijf jaar reizen dus gratis.

Melbourne met kinderen

Vind je het openbaar vervoer een gedoe, download dan de Uber app op je smartphone en binnen 5 minuten is er een chauffeur die je kan brengen waar je wilt tegen een goede prijs.

Als je Melbourne met de fiets wilt ontdekken, dan kun je op diverse plaatsen een fiets huren of een fietstour boeken. Wil je zeker zijn dat je Melbourne met kinderen op de fiets kunt ontdekken, kies er dan voor om je fiets te huren bij Rentabike. Zij zitten bij Federation Square aan de rivier. Zij hebben fietsstoeltjes voor kinderen vanaf 0 jaar tot 36 kilo. Ook hebben ze zelfs een fietskarretje voor twee kinderen, die je achter je fiets kunt hangen. Boek van tevoren, dan weet je zeker dat je hebt wat je graag wilt. In de stad wordt veel gefietst omdat dat vaak de snelste manier is om te verplaatsen, buiten de stad wordt er amper gefietst.

Ben je met je huurauto in Melbourne, dan kan parkeren midden in de stad ontzettend duur zijn. Flat rate betekent dat je er een hele dag kan staan voor een vast bedrag. Kies daarom in het weekend voor parkeren bij de Eureka Skydeck het Eureka Car Park, dat kost je 12 dollar. En doordeweeks kun je bij het Crown Plaza parkeren, maar zorg er dan voor de je de Multi-Level parking kiest, dan ben je voor 0-5 uur maar 6 dollar kwijt of maximaal per dag 17 dollar. Je stapt dan uit aan de Yarra River, dat is een leuk stukje lopen van ongeveer een kwartier naar het centrum.

Melbourne met kinderen

1 gedachte over “Melbourne met kinderen, megagids vol praktische tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top