Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Playmobil Funpark in Duitsland, dit kun je verwachten

Playmobil Funpark in Duitsland, dit kun je verwachten

Ook enthousiaste verhalen gehoord over Playmobil Funpark in Duitsland bij Neurenberg? Lijkt het je leuk voor een tussenstop of als combinatie met een stedentrip Neurenberg? Ben je benieuwd wat je eigenlijk kunt verwachten? In dit blog vertel ik je over onze ervaringen met onze toen zevenjarige dochter en die van blogger Cynthia met haar toen kleuterzoontje.

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark wordt vaak een pretpark genoemd, maar wij vinden die benaming niet helemaal correct. Het is meer een verzameling speeltuinen met enkele attracties, zoals skelters en bootjes. Allemaal in Playmobil thema. Ook heb je de mogelijkheid zelf met Playmobil te spelen. Je moet je beseffen dat er voor ouders weinig te beleven valt, tenzij je eigenlijk ook stiekem eens met al die Playmobil wil spelen waar je als kind van droomde.

Het fijne aan Playmobil Funpark is dat het erg voordelig is. Voor nog geen 12 euro per volwassene en minder dan 10 euro per kind (hoogseizoen prijzen zomer 2020) heb je een dagje uit.

Playmobil Funpark

Wat is er te doen bij Playmobil Funpark?

We waren vroeg in het park toen het nog rustig was en bekeken op ons gemak enkele van de werelden. Zoals nieuw in 2020 het Zeemeerminnen land. Waar je lekker kunt spelen in de waterspeeltuin en het haar kunt doen van zeemeermin poppen. Daarna gaan we naar het wilden westen, waar uitgebreid goud gezocht moet worden in het zand.

Playmobil Funpark

Niet handig, want al snel kwamen we erachter dat er naast alle vrij toegankelijk speelplekken ook attracties zijn waar je in kunt. Bijvoorbeeld varen in een bootje of met een vlot, skelter rijden of op zoek naar Playmobil kristallen in het Fairywonderland.

Playmobil Funpark

Wij bezochten Playmobil Funpark in de zomervakantie. Ondanks dat er een beperkt aantal bezoekers per dag werd toegelaten, vonden we het druk in het park. Dat merkten we voornamelijk doordat de wachttijden bij deze attracties opliepen. Mijn tip zou dus zijn om gelijk bij binnenkomst richting de attracties te gaan die je het liefste wil doen, dan heb je dat tenminste gedaan.

Playmobil Funpark

Het skelter rijden en het varen met de bootjes zijn toch wel twee van de leukste dingen om te doen, vindt onze dochter. Skelter rijden is ook een van de weinige dingen in het Playmobil Funpark waar je als ouder gezellig aan mee kunt doen.

Een van de tofste werelden vonden wij de piraten. Met twee grote schepen en de mogelijkheid zelf vlot te varen op het meer. Ook leuk is het ridderkasteel waar je via de klimmuur ook echt een invasie kon plannen en over de muren kon klauteren. Voor sommige andere thema’s, zoals de boerderij, voelde onze dochter zich al wat te oud, maar die zijn dan wel weer erg leuk voor peuters en kleuters.

Playmobil Funpark
Playmobil Funpark

Naast de typische Playmobil thema gedeeltes zijn er ook genoeg reguliere speelplekken in Playmobil Funpark. Zoals grote trampolines en een balanceerparcours. Mocht je minder mooi weer hebben, dan is er ook een groot indoor gedeelte. Ook hier kun je spelen met Playmobil en lekker klimmen en klauteren.

Playmobil Funpark

Voor welke leeftijd is Playmobil Funpark leuk?

Onze dochter van zeven vond het park hartstikke leuk, net als het zoontje van Cynthia die een paar jaar jonger was. Het grootste deel van de attracties zijn alle leeftijden met een paar opties zoals de skelters pas vanaf 6 jaar en 120 centimeter.

Drie tot en met acht jaar lijkt ons de beste leeftijd voor een bezoek aan Playmobil Funpark. Is je kind ouder en heeft deze jongere broertjes en zusjes, dan zal die zich vast nog vermaken, maar er zijn leukere pretparken in Duitsland voor (pre)-tieners. Tijdens ons bezoek viel het op dat er enorm veel ouders met een kinderwagen liepen en met een baby of dreumes het park bezochten. Er zijn goede verschoningsfaciliteiten aanwezig en een speciaal speeltuintje voor kinderen vanaf twee jaar.

Playmobil Funpark

Hoeveel tijd heb je nodig voor een bezoek aan Playmobil Funpark?

Van tevoren bekeken we de kaart van het Playmobil Funpark en gingen er vanuit dat een halve dag meer dan voldoende zou zijn. Het is immers geen al te groot park. Uiteindelijk zijn we van 10 uur tot half 4 binnen geweest en onze dochter had nog wel langer willen blijven. Dit komt wel mede doordat de wachttijden tijdens ons bezoek best lang waren. Bij elke attractie stonden we minimaal een kwartier en vaak een half uur in de rij. Zelfs bij sommige speelgebieden waren rijen.

Maar daarnaast kunnen kinderen en dus ook onze dochter gewoon eindeloos lang spelen met Playmobil, in een speeltuin of met water. Van dit alles is er genoeg te vinden in het park.

Playmobil Funpark

Kun je er goedkope Playmobil kopen?

Playmobil Funpark heeft ook een parkshop. Als je hoopt hier goedkope Playmobil te kopen, dan moet ik je helaas toch een beetje teleurstellen. Het aanbod is enorm groot, maar de reguliere prijzen zijn vergelijkbaar met wat je in Nederland online betaalt.

Wat wel interessant is, zijn de speciale setjes. Die zijn dan wel weer goedkoop. Voor €1,93 kon je een Playmobil Funpark surprise setje krijgen en voor €2,90 een speciaal doosje met een poppetje en een dolfijn. Als je geluk hebt, tref je een stapel met uitverkoop artikelen. Toen wij er waren, ging er bijvoorbeeld een pistebully en een caravan weg voor de helft van de prijs.

Playmobil Funpark

Wat moet je meenemen naar Playmobil Funpark?

Je kunt bij Playmobil Funpark gelukkig met je pinpas betalen. Neem verder een setje droge kleding en een handdoek mee voor de kinderen en natuurlijk je goede humeur.

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark hotel of elders overnachten?

Heb je een dikke portemonnee en wil je voor de complete Playmobil experience gaan, dan overnacht je natuurlijk bij het Playmobil hotel. Direct naast het park en met verschillende thema kamers. In het hoogseizoen gaat de prijs voor een kamer met ontbijt en entree voor het funpark richting de 300 euro per nacht. In het laagseizoen betaal je minder.

Check ook het arrangement van ANWB Reizen, niet met het thema hotel, maar wel met een prima hotel vlakbij en inclusief kaartjes voor het Playmobil Funpark.

hotel neurenberg

Liever een wat goedkopere overnachting? Je kunt kiezen voor een hotel in Neurenberg wat wij deden. Wij overnachtten bij het NH Collection hotel, een vier sterren hotel op loopafstand van het treinstation van Neurenberg en met eigen parkeergarage. Check hier de prijs en beschikbaarheid.

Wil je niet Neurenberg in en alleen maar naar Playmobil funpark? Kies dan voor een hotel in het vlakbij gelegen Fürth of in Zinsdorf. Bijvoorbeeld Ringhotel Reubel of CineHotel Maroni.

Meer tips nodig of een langere rondreis maken? Lees ook onze andere tips over Duitsland met kinderen:

1 gedachte over “Playmobil Funpark in Duitsland, dit kun je verwachten”

  1. zomervakantie 2023 hier geweest. de entreeprijs is 17,90 euro vanaf 3 jaar en voor volwassenen hetzelfde.
    op een kwartiertje lopen is er een nette camping (camping zum muhle) dus dat is goedkoper overnachten dan een hotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top