Home / Nederland / Zeeland / Nieuwvliet-Bad en Cadzand met kinderen, activiteiten en vakantieparken in de omgeving

Nieuwvliet-Bad en Cadzand met kinderen, activiteiten en vakantieparken in de omgeving

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Cadzand met kinderen? Meer dan genoeg: je kunt er naar het strand, gaan kajakken en zijn er diverse kleinschalige attracties te bezoeken. Ook kun je makkelijk verschillende leuke stadjes en steden bezoeken, zoals Sluis en Brugge. Cadzand is gelegen in het uiterste zuidwesten van Nederland, in de provincie Zeeland, dichtbij de Belgische grens.

Cadzand met kinderen

Het is een echte badplaats, maar natuurlijk kun je hier ook buiten het zomerseizoen lekker uitwaaien. Heb je nog geen accommodatie geboekt in Cadzand? Er zijn echt veel vakantieparken in Cadzand. Ik deel alvast onze drie aanraders met je!

Speelplekken Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Wat te doen in Cadzand met kinderen?

Naar het strand van Cadzand en Nieuwvliet-Bad

Zowel het strand van Cadzand als het strand van Nieuwvliet-Bad staan bekend om de natuurlijke schoonheid en uitnodigende sfeer. Het zand is zacht en schoon en het water loopt niet al te snel af. Geschikt voor kinderen om te spelen. In de zomermaanden zijn er strandwachten aanwezig op het strand.

Cadzand strandpaviljoen

Langs de kustlijn vind je strandpaviljoens en restaurants om een hapje te eten en drinken. Een van de leukste opties om naartoe te gaan tijdens een vakantie in Cadzand met kinderen is strandtent De Piraat, hier ligt een leuke piratenschip speeltuin.

Europarcs-cadzand- speeltuin

Mocht je een keer wat anders willen doen, dan kun je een strandjutterexcursie boeken. Samen met een gids ga je dan op pad met een rugzak vol materialen voor veldonderzoek: een grote haaientandenzeef, een vergrootglas en natuurlijk een kaart om de schelpen, algen, vogels en planten die je onderweg ziet te herkennen.

Cadzand strand

Natuurgebieden vlakbij Cadzand

Groese Polders en Groede Podium

Het natuurgebied Groese Polders ligt ten oosten van Nieuwvliet-Bad aan de zee. Het is een leuke plek om met kinderen een langere wandeling te maken. Je komt onderweg op de route door recreatienatuur de Groese Polders verschillende speelplekken en leuke dingen tegen, zoals een boomstambruggetjes, trekvlot en vlonderpaden.

Groese Polders

Start je wandeling bij Groede Podium, hier vind je een speel- en bunkerpark in een voormalige batterij bunkers van de Atlantikwall. Er is hier ook horeca met een spingkussen. Maar zelfs als die niet open is, kun je hier in de winter spelen. Er staan palen die je informatie geven over de bunkers. Je bedient deze met een voetpedaal. Blijven intrappen en dan hoor je het verhaal.

Lees ook ons uitgebreide blog over Groede Podium en Groese Polders.

Verdronken Zwarte Polder

De Verdronken Zwarte Polder vormt een natuurgebied tussen Cadzand en Nieuwvliet-Bad. Het gebied heeft een aantal vlonderpaden. Vanaf hier kun je de vele vogels zien die in natuurgebied Verdronken Zwarte Polder broeden.

Verdronken Zwarte Polder

Het Zwin

Natuurgebied het Zwin ligt dan weer ten westen van Cadzand en is een gebied dat deels in België ligt. Dit is een duingebied waar je ook heel goed kunt fietsen. De route gaat door licht glooiende duinen en je kunt vogels, konijnen en amfibieën spotten. In het voorjaar hoor je hier vast het geluid van de boomkikker.

Europarcs cadzand fietsen

Vuurtoren Nieuwe Sluis

De oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland dateert uit 1868 en bevindt zich in Breskens. Deze achthoekige toren is zwart-wit geschilderd en nu een populaire plek om foto’s te maken. De toren met vijf verdiepingen is in het zomerseizoen in het weekend regelmatig open voor bezoekers.

Als je toch naar de vuurtoren gaat, bezoek dan ook het gezellig stadje Breskens met diverse restaurantjes, zoals Liefs Lies. Een super leuk tentje met biologische en vegan opties.

Bezoek ook het stadje Sluis. Zeker in de zomermaanden is dit echt een levendig stadje.

Kano varen

Wil je iets actiefs doen? Via Buitengewoon Actief kun je kano varen in de omgeving van Cadzand. Blogger Cindy en haar gezin varen een leuke route over slootjes tussen de weilanden door. Soms moet je even bukken om onder een lage brug door te kunnen. Het is hier niet mogelijk een rondje te varen, dus je vaart dezelfde route heen en terug.

Zo kun je er met jonge kinderen bijvoorbeeld ook voor kiezen om wat korter te gaan varen en met oudere kinderen juist weer langer.

Europarcs cadzand kano varen

Speelboerderij Pierewiet

Ben je met jonge kinderen in Nieuwvliet-Bad, dan is speelboerderij Pierenwiet een leuk uitje. Het is een kinderboerderij met speeltoestellen. Met goed weer kun je lekker buiten spelen met fietsjes, skelters, schommels, een wip, een trampoline en een klein springkussen. Er is ook een minigolf baan en natuurlijk is er horeca aanwezig.

Mocht het weer wat minder zijn, dan kun je altijd nog terecht in de binnenspeeltuin. Op de techniekzolder kunnen kinderen zelf knutselen en onder begeleiding dingen maken. Check wel even de website voor de openingstijden, want in het najaar en de winter zijn ze niet of heel beperkt open.

Familieparadijs Eelde, pannenkoeken, spelen en doolhof

Een andere optie om te bezoeken, is het Familieparadijs Eelde. Dit is een combinatie van pannenkoekenboerderij ‘T Krekeltje met een binnen- en buitenspeeltuin. Hier kun je glijden, klimmen, schommelen, spelen in het speelhuisje, springen op het luchtkussen en nog veel meer. Vanaf het terras heb je goed zicht op de speeltuin, dus je kunt zelf rustig iets drinken terwijl je kinderen spelen.

Je vindt hier ook het Victoriadoolhof. Dit is niet alleen een groot doolhof, maar ook nog een aantal kleine doolhoven, zoals het waterdoolhof, het kinderdoolhof, het avonturendoolhof, het panelendoolhof en het skelterdoolhof!

Toversluis Family Fun Parc

Toversluis Family Fun Parc is een veelzijdig recreatiepark. Ook een prima optie als je een dagje slecht weer hebt. Naast de grote buitenspeeltuin met luchtkussen, skelters en klimrekken zijn er ook binnen activiteiten. Je kunt hier bowlen en lasergamen. Er is ook horeca aanwezig en ze hebben veel arrangementen met een combinatie van activiteiten en iets te eten.

Maak een uitstapje naar Knokke of Brugge

Vanuit Nieuwvliet-Bad of vanuit Cadzand ben je echt zo in België. Een uitstapje naar Knokke of Brugge is zo gemaakt! Hier lees je tips voor een bezoek aan Brugge met je gezin

Vakantieparken in Cadzand en Nieuwvliet-Bad

Er zijn echt ontzettend veel vakantieparken in zowel Cadzand als in Nieuwvliet-Bad. Wil je weten wat het leukste vakantiepark in Nieuwvliet-Bad is of zoek je juist een goedkoop vakantiepark in Cadzand? We hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet. In een aantal parken hebben we zelf overnacht.

Wil je een kindvriendelijk vakantiepark met veel voorzieningen, zoals een indoor speeltuin en een groot zwembad? Dan kies je het beste voor Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad of Dormio Strandresort Nieuwvliet-Bad. Wil je al die voorzieningen, maar ook nog een extra luxe huisje? Misschien wel met een privé zwembad? Ga dan voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad. Wat betreft ligging maakt het niet uit, alle drie deze parken liggen naast elkaar.

Zwembad Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad

St Pierre is een wat ouder en daardoor betaalbaarder park. Verblijf je hier, dan mag je gebruik maken van de faciliteiten van Beach Resort Nieuwvliet-Bad.

Wil je liever een wat kleinschaliger park met mooie moderne huisjes en hoef je geen faciliteiten zoals een zwembad? Dan zijn EuroParcs Cadzand en EuroParcs Bad MeerSee twee goede opties. Het voordeel van EuroParcs Cadzand is dat je ook echt zo naar zee loopt, vanaf het andere park is het iets verder lopen.

Europarcs-cadzand-17

Molecaten Park Hoogduin is een park met strandhuisjes en daarnaast chalets. Ook hier is geen zwembad. Dit is een wat goedkoper park in deze regio.

Wil je graag kamperen of een camping met vakantiewoningen? Dan is 5-sterren kindercamping Zonneweelde een goede keuze. Hier zijn een openluchtzwembad en veel speelmogelijkheden.

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor Noordzee Résidence Cadzand-Bad, een vrij groot park met huisjes aan een binnenwater en een leuke speeltuin. Hier is geen binnenzwembad.

Meer tips nodig voor deze omgeving? Lees ook ons blog over Zeeland met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top