Home / Nederland / Overijssel / Piratenpad in Ommen, wandeling met piratenquiz

Piratenpad in Ommen, wandeling met piratenquiz

Vanaf camping de Koeksbelt in Ommen kun je het Piratenpad lopen. Een korte paaltjeswandeling van 2 kilometer langs kinderboerderij Ommen in het Laarbos. Je kunt de paaltjes natuurlijk altijd volgen, maar het idee is dat je bij de camping een tasje koopt met quiz vragen en piratenattributen. Deze wandeling is dan vooral geschikt met jonge kinderen vanaf drie tot acht jaar.

Piratenpad Ommen

Piratenpad Ommen

De receptie van de camping is het hele jaar door open. Wij overnachten hier niet, maar kunnen gewoon een tasje kopen voor de piratenroute. Het is niet druk, dus de auto die we voor de deur hadden geparkeerd, mogen we ook laten staan. Er is nog een tweede parkeerplaats waar je anders ook kunt parkeren.

De piratentas gaat op de rug en ik beloof mijn dochter dat we zo even en bankje opzoeken om te kijken wat erin zit. Eerst even de drukke autoweg oversteken waar we de kinderboerderij al zien liggen.

Piratenpad Ommen

Een klein stukje doorlopen en aan de rechterkant is een witte slagboom met het eerste piratenpaaltje. Ik pak de quiz vragen erbij. Het is de bedoeling dat je bij elk paaltje een vraag stelt. De goede antwoorden staan er ook bij, maar je moet wel heel weinig piratenkennis hebben om iets niet te weten. Het zijn meerkeuze vragen, zoals “Welk dier heeft een piraat vaak op zijn schouder?”, “Hoe ziet een piratenvlag eruit?” en “Wie is de vijand van Peter Pan?”.

“Dat weet toch iedereen”. De vragen zijn wel een beetje voor kleuters, aldus mijn dochter van bijna acht.

Piratenpad Ommen

Gelukkig zien we een bankje en nu kunnen de piratenattributen ook worden uitgepakt. Een plastic ooglapje, een soort verrekijker en een haak voor aan je arm. Het zijn allemaal voorwerpen die horen bij de piraten. Ik kan me voorstellen dat jonge kinderen het super leuk vinden om zich als piraat te verkleden. Het is alleen wanneer wij hier wandelen best koud en onze dochter beslist dat ze de attributen het liefste gewoon naar huis meeneemt voor in de verkleedkist.

Piratenpad Ommen

Alleen de verrekijker wil ze nu vast hebben tijdens de wandeling. Een wandeling die door het Laarbos slingert en waar we langs diverse waterpartijen komen rondom Landhuis Het Laer. Als snel zijn we weer terug bij het beginpunt. Goed om te weten: er is geen speciale prijs voor het oplossen van de quiz. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om de inhoud van het tasje pas te geven na de wandeling als je kinderen dan enthousiaster meedoen.

Piratenpad Ommen

Camping de Koeksbelt

Eenmaal terug op de camping moet er natuurlijk nog even gespeeld worden in de gave piratenspeeltuin.

camping koeksbelt

Deze camping heeft trouwens ook leuke vaste accommodaties, mocht je niet zo’n kampeerder zijn. Er zijn trekkershutten, maar ook luxe cabins. Helemaal gaaf zijn de boomhutten aan de Vecht. Met uitzicht op historisch stadje Ommen. Je kunt hier in de omgeving ook erg mooi kajakken en kanoën en bij de Koeksbelt verhuren ze deze ook.

Meer tips nodig voor de omgeving? Lees ons uitgebreide blog over Overijssel met kinderen. Andere leuke wandelingen voor kinderen in deze omgeving kun je vinden op de Lemelerberg, zoals speelbos Lemerlerberg.

camping koeksbelt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top