Home / Nederland / Gelderland / De Veluwe verkennen met escape rally Helene Unlocked

De Veluwe verkennen met escape rally Helene Unlocked

Enthousiast rennen onze twee tieners voor ons uit het bos in, op zoek naar de volgende aanwijzing. Ik wist het wel! Deze escape rally in de natuur is ideaal om je tieners mee naar buiten te krijgen. Ben je een weekje of weekendje weg op de Veluwe, dan is dit een leuke activiteit voor het hele gezin. Je vraagt je vast af wat dat precies is, een escape rally. Het is een veelzijdige puzzeltocht, kan ik je vertellen. Lees maar mee hoe wij deze dag hebben ervaren.

Helene unlocked rally game

Escape rally Helene Unlocked

Wij kiezen ervoor om te starten in Otterlo (je kunt ook starten in Ede of Lunteren). Onderweg hiernaartoe krijgen we een videoboodschap van Selim, hij is beveiliger bij het Kröller-Müller Museum. Vanwege het risico op bosbranden had hij de kunstschatten van het museum veilig opgeborgen in de schuilkelder die ooit is aangelegd door Helene Kröller-Müller, oprichtster van het museum. Maar nu de droogte voorbij is, blijkt de schuilkelder niet meer open te gaan.

Helene unlocked rally game

De rally game Helene Unlocked van Ede Marketing brengt ons naar alle favoriete plekken van Helene op de Veluwe, in de hoop dat we daar voldoende aanwijzingen vinden om de sleutels terug te vinden. Die aanwijzingen krijgen we door vragen te beantwoorden, opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen. De antwoorden op de vragen en puzzels geven we via onze telefoon door aan Selim, als deze kloppen, krijgen we een volgende locatie door.

Er is zelfs een hulplijn voor het geval we er even niet uitkomen. Die hebben we natuurlijk even uitgeprobeerd, je krijgt dan een berichtje of video met een hint om je op weg te helpen.

Helene unlocked rally game

De Veluwe verkennen via deze escape rally

De tocht brengt ons naar allemaal mooie locaties op de Veluwe. Wij doen de tocht nu per auto, het is eind november en de gevoelstemperatuur is -3, maar met mooier weer lijkt het me ook leuk om deze route op de fiets te doen, dan heb je nog meer natuurbeleving. Soms voer je opdrachten in het dorp uit en zoek je aanwijzingen bij een huis of in een etalage, het leukst vinden wij de opdrachten in de bossen.

Helene unlocked

Een boswandeling maken met tieners is niet altijd even vanzelfsprekend meer, daar hebben ze lang niet altijd zin in. Maar nu rennen ze enthousiast rond, omdat ze eerder dan wij doorhebben waar we moeten zijn voor de volgende opdracht. Dat wij op ons gemakje lopen te genieten van de wandeling, hebben we wijselijk voor ons gehouden.

Helene unlocked

Het leuke aan deze rally game is dat je als team aan de slag gaat met de opdrachten. De opdrachten, vragen en puzzels zijn niet al te moeilijk. Deze activiteit is niet specifiek voor tieners bedoeld, daar zijn de opdrachten net wat te makkelijk voor. Ik denk dat je deze game prima kan spelen met kinderen vanaf een jaar of 7. Dan moet je ze misschien af en toe op weg helpen, maar omdat veel opdrachten met foto’s zijn, zal dat vast lukken.

Helene unlocked rally game

Hoe meer vragen en puzzels wij oplossen, hoe meer sleutels Selim vindt. Tot we de laatste opdracht, bij het Middelpunt van Nederland, met succes hebben afgerond. De bunker kan worden geopend, de collectie is gered! Onze tieners hadden het nog uitdagender gevonden om zelf op zoek te gaan naar de sleutels, dat zou de ontknoping nog spannender maken vonden ze. Dat mag de pret niet drukken hoor, we hebben een heel veel plezier gehad met deze opdrachten en waren echt een dagje uit samen. Ook spelen? Bezoek de website van de Escape Rally of kijk op Bezoek-Ede voor meer activiteiten in Ede.

Helene unlocked

Inclusief lunch en een stop voor warme chocomel zijn we ruim 5 uur bezig geweest met dit spel. Een hele leuke mix van wandelen in de natuur of een dorpje, met als extraatje een spelelement in de vorm van speuren en opdrachten oplossen. Voor de lunch stopten we bij pannenkoekenrestaurant Het Uilenbos, waar onze tieners zich uitstekend vermaakten in de speeltuin, een aanrader als je met je gezin op de Veluwe bent! Ook een aanrader: vooraf reserveren, wij hadden namelijk pech, alle tafels waren bezet. En dat op een koude dag in november … In de buurt ligt restaurant De Lunterse Boer, zonder speeltuin, maar bij het knapperend haardvuur genoten we hier van een warme chocomel en goede lunch.

pannenkoekenrestaurant Het Uilenbos

Tip: breng na afloop nog even een bezoek te brengen aan het Kröller-Müller museum. Of ontdek een van de andere activiteiten op de Veluwe, zoals bijvoorbeeld een Wildkanseltocht vlakbij Ede waar je heel veel dieren kunt zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top