Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Costa Rica / Naar Costa Rica met je kinderen? Doen!

Naar Costa Rica met je kinderen? Doen!

Slingeren door de boomtoppen in de jungle, zwemmen bij watervallen en relaxen onder de palmbomen op een wit strand: Costa Rica is de ideale bestemming voor het reizen met kinderen. Het is het meest ontwikkelde en veiligste land van Midden-Amerika en de vriendelijke bevolking spreekt goed Engels. Met je huurauto reis je makkelijk door het land. De wegen zijn goed onderhouden, de bewegwijzering is goed en de reisafstanden zijn kort. Tel daar de tropische natuur met vulkanen, regenwoud, palmstrand en enorm veel exotische dieren bij op… Zijn je koffers al gepakt? De reisspecialisten van Riksjafamily CostaRica nemen je mee naar hun vijf favoriete spots in Costa Rica mét kinderen.

  1. Het schildpaddenstrand van Tortuguero

Ga je in de zomervakantie naar Costa Rica, dan ben je er precies op tijd voor het legseizoen van de groene zeeschildpadden. Dit seizoen loopt namelijk van juli tot en met oktober. In het nationale park van Tortuguero kun je slapen in een echte junglelodge (met zwembad). Als de avond valt, ga je met een gids naar het strand om in het donker te zoeken naar de grote schildpadden die hier op het strand aan land komen. Wij vonden het heel indrukwekkend, om muisstil te kijken naar hoe de moederschildpad in trance haar eieren legt. De kans is groot dat je hier ook ander wildlife ziet, zoals apen, luiaards, kaaimannen, rivierotters en toekans.

  1. Verken het nevelwoud van Monteverde

Eén van de bekendste plekjes in Costa Rica is Monteverde, waar een dichtbegroeid tropisch nevelwoud ligt. Hier wemelt het van de dieren, van gekleurde toekans en kolibries tot kikkertjes en brutale apen. Er zijn verschillende manieren om het woud te verkennen: je kunt een wandeling maken met een gids, die je alle bijzondere dieren en planten aanwijst zie je zelf zeker had gemist. De paden zijn hier aangelegd, goed onderhouden en ook voor jonge kinderen goed te belopen. Zijn je kinderen ouder dan 6 jaar en avontuurlijk ingesteld? Kies dan voor de canopytour, waarbij je in een tuigje aan staalkabels door de boomtoppen zoeft. Wie durft?

  1. Ananassen plukken bij Don Rudolfo
  2. Midden tussen de ananasvelden kun je in het plaatsje Sarapiquí slapen op een gastvrije finca vlakbij de rivier, mét zwembad en gerund door een Costaricaanse familie. Hier kun je met boer Don Rudolfo op pad. Heb je je ooit afgevraagd hoe ananassen eigenlijk groeien? Rudolfo laat het je graag zien op zijn boerderij. Natuurlijk hoort proeven er ook bij! Je vindt hier ook vlinders, tropische vruchten en planten. Zoek je wat meer actie en zijn je kinderen ouder dan 10 jaar, dan kun je hier ook gaan raften.
  1. Luieren aan het strand van Manuel Antonio

Manuel Antonio heeft een lang, mooi en langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw. Ideaal dus voor kinderen en perfect voor het maken van zandkastelen. Het regenwoud komt hier direct uit op zee, waardoor de mooie stranden worden omringd door groene jungle. Maak hier een wandeling maken over een van de vele paden in het Manuel Antonio National Park, of kies voor wat ontspanning en maak bijvoorbeeld een boottochtje waarbij je lekker kunt snorkelen en luieren.

  1. Badderen in de bronnen van La Fortuna

La Fortuna is een kleine plaats aan de voet van de Arenal-vulkaan. Het ligt midden in een groen woud met watervallen en tropische bloemen. In de buurt van La Fortuna kun je veel activiteiten ondernemen, zoals kanovaren of wandelen over de flanken van de vulkaan. Maar onze favoriete activiteit is toch wel het badderen in de warmwaterbronnen, opgewarmd door de vulkanische activiteit in de aarde. Héérlijk om hier ‘s avonds te ontspannen na een actief dagje.

Dit gastblog is geschreven door de reisspecialisten van Riksjafamily CostaRica, onderdeel van reisorganisatie Riksjafamily. Nieuwsgierig geworden naar Costa Rica-reizen met kinderen? Reisorganisatie Riksjafamily biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top