Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Kan jij de raadsels oplossen in het Kasteel van de Avonturiers
Kasteel van de avonturiers

Kan jij de raadsels oplossen in het Kasteel van de Avonturiers

Weet jij de piratenschat te vinden? Los jij het raadsel op in het kasteel en ontmasker je het spook? En durf je wel door een bos vol bloeddorstige dinosauriërs te lopen? Het kan allemaal in het kasteel van de Avonturiers waar je een heerlijke dag kunt beleven wanneer je de Vendee met kinderen bezoekt.

Kasteel van de Avonturiers

Zoals wel meer kasteeleigenaren in Frankrijk vroeg de eigenaar van het Chateau in Avrillé zich af wat hij aanmoest met zijn historische kasteel. In plaats van er een hotel van te maken of het kasteel gewoon open te stellen besloot hij dat hij iets wilde creëren voor gezinnen.

Niet zo’n plek waar de kinderen aan het spelen zijn en de papa’s en mama’s er naast zitten, ondertussen verveeld op de telefoon kijkend. Maar een plek waar je echt samen lol kunt hebben, oh en waar je ook nog wat moet leren. Is dat gelukt? Na mijn bezoek kan ik die vraag met een volmondig ‘JA’ beantwoorden.

De routes in het Kasteel van de Avonturiers

Een bezoek aan het Kasteel van de Avonturiers bestaat voor een groot deel uit raadsels en ontdekkingstochten. Op dit moment zijn er 3 routes waarvan de nieuwste, waarbij je een piratenschat moet ontdekken, in 2016 is geopend.

Elke route is anders en juist dat maakt het zo leuk. De individuele routes kosten tussen de 1 en 1,5 uur. Je kunt hier dus prima een hele dag doorbrengen en alle routes volgen.

Een gigantische schattenjacht

We begonnen met de gigantische schattenjacht, een route die voor het kasteel start. Ook voor kinderen vanaf 3 jaar is deze route erg leuk omdat ze veel vragen al zelf kunnen oplossen.

Zo hangen er in een boom een aantal piraten. Door middel van een aantal aanwijzingen moeten we erachter zien te komen welke piraat de dief was. Dat is nog best lastig want de aanwijzingen zijn goed verstopt en vragen logisch denkwerk.

Uit een aantal meerkeuze opties moet je bij elke opdracht het juiste antwoord kiezen en hiermee krijg je een “wachtwoord” dat uiteindelijk helpt de schat te vinden.

kasteel van de avonturiers
kasteel van de avonturiers
kasteel van de avonturiers
kasteel van de avonturiers

Geheimen van het kasteel

Ook in het oude kasteel is er een route. Deze lijkt meer op een speurtocht waarbij je specifieke voorwerpen moet zoeken. Je wordt hierbij geholpen door een tablet met vragen. Net als bij de piratenroute zijn ook hier de vragen weer in het Nederlands.

Dat is iets wat je in Frankrijk niet snel tegenkomt, maar hier hebben ze goed begrepen dat als je spelend leren aan wil bieden aan kinderen het dan in de eigen taal van het kind moet worden aangeboden.

kasteel van de avonturiers
kasteel van de avonturiers

Wie dit blog volgt, weet dat wij liefhebbers zijn van kastelen. We hebben bijna honderd blogs waarin kastelen voorkomen. Zo deden we de kastelenroute in Belgische en de Franse Ardennen. En we sliepen in het kasteel van Doornroosje en gingen zelf buiten Europa op zoek naar kastelen.

Wat ze hier hebben gedaan is echt een hele goede combinatie van een leuke activiteit en gewoon ook een mooi en interessant kasteel. Het gebouw zelf is nooit helemaal afgebouwd omdat de 1e eigenaar in 1555 werd vermoord. Binnen staan een aantal echte pronkstukken. Niet origineel van hier, maar aangekocht om de historische sfeer neer te zetten.

Je kinderen zullen waarschijnlijk te druk zijn met hun speurtocht om er aandacht voor te hebben. Maar van het potje van Josephine, de eerste vrouw van Napoleon, en een unieke kast wordt deze mama wel blij.

kasteel van de avonturiers
kasteel van de avonturiers
kasteel van de avonturiers

Dino’s in de prehistorie

Mijn favoriete wandeling is die je meeneemt over het landgoed en door de bossen. Onderweg in het late avondlicht kwamen de hertjes ons begroeten en hadden we mooi zicht op het kasteel.

Wanneer je eenmaal aan een route bent begonnen mag je die altijd afmaken ook als je nog niet klaar bent wanneer het sluitingstijd is.

kasteel van de avonturiers hertjes
kasteel van de avonturiers hertjes

Eenmaal in het bos wordt je begroet door veel mindere lieve creaties. Hier wonen de dinosauriërs. Bij elke dino kan je deze door een knop geluid laten maken en een woest gegrom vult dan ook de bossen. Ook staat er informatie over elke soort. Goed onthouden want in het tweede deel van de wandeling wordt getest wat je nog weet.

Deze reis door de tijd wordt niet voor niks gemaakt want op het terrein van het kasteel van de avonturiers staan verschillende duizenden jaren oude menhirs. Een plek om je fantasie op hol te laten slaan en je voor te stellen hoe en waarom onze verre voorouders deze enorme stenen neerzetten. Zonder al onze moderne technologie hebben deze mensen wel echt iets nagelaten, wat wij nalaten aan onze kinderen is nog maar de vraag.

menhir kasteel van de avonturiers
dino's kasteel van de avonturiers
dino's kasteel van de avonturiers

Praktische informatie Kasteel van de Avonturiers, Frankrijk

Naast de verschillende routes heeft het kasteel van de avonturiers ook gewoon een speeltuin. Maar wel één met een educatief tintje. Ook een fijn familierestaurant is aanwezig. Naast de routes is er ook nog een westerndorp waar in het hoogseizoen acteurs shows geven.

Het Kasteel van de Avonturiers heeft een goede website die ook in het Nederlands wordt aangeboden. Hier kan je informatie vinden over prijzen en openingstijden.

Gezin op Reis bezocht de Vendee in samenwerking met het Frans Bureau voor Toerisme, zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top