Home / Inspiratie / Reisbloggen / Horror hotels, hier wil je niet zitten tijdens een lockdown

Horror hotels, hier wil je niet zitten tijdens een lockdown

De huidige situatie is natuurlijk helemaal niet grappig. Maar een beetje humor helpt altijd. Mijn succesvolle bedrijf (als fulltime reisblogger) is van de ene op de andere dag ingestort, maar als ik een potje moet janken dan doe ik dat tenminste nog op een lekkere bank. Thuiszitten is niet fijn, maar ik ben nu wel extra dankbaar voor ons fijne huis met een tuintje.

Er zijn heel wat ergere plekken om vast te zitten. Zoals deze horror hotels, hostels en guesthouses waar we tijdens het reizen terecht kwamen.

P.s. wil je wat bijdragen zodat gezinopreis deze crisis kan overleven? Koop je een reisboek, puzzel, noise cancelling headphone of wat dan ook. Ga via deze link naar bol.com. Kost jou niks extra en ik krijg een kleine commissie.

Bij mensen thuis in Bulgarije

In 2005 gingen Marcel en ik backpacken door Bulgarije. Nu is het land al jaren lid van de EU, maar in die tijd waren ze zelfs nog maar een jaar lid van de NAVO. Als buitenlander door Bulgarije reizen was niet alleen heel goedkoop (een van de redenen waarom we hiervoor kozen) maar ook erg ongewoon. De eerste hostels waren net open in plekken zoals Sofia, maar in de kleine plaatsen was je voor budgetaccommodatie aangewezen op mensen die een kamer verhuurden in hun huis.

Airbnb was toen nog niet eens bedacht, dus je ging naar een kantoortje (waarvan het adres in de Lonely Planet stond) en daar meldde je je en dan kreeg je een huissleutel en een kaartje waar je moest zijn.

We hadden al een paar keer gebruikt gemaakt van dit systeem en kwamen echt bij leuke mensen terecht. Tot we in Varna aankwamen. Het was echt een lange reisdag geweest, dus we hadden geluk nog net voor sluitingstijd bij het kantoortje te zijn. Onze kamer was er een in een enorm lelijk communistisch huizenblok.

Hier woonde een oude vrouw die zichzelf en het huis niet meer goed schoon wist te houden. Een dikke laag stof overal, zo’n vieze weeïge geur die verraadde dat niet alles meer altijd opgehouden kon worden en oude vrouwtjes haren op de wc bril….. bah bah bah…. Ik heb mijzelf in mijn lakenzak gewikkeld en geprobeerd niks in de kamer aan te raken. De volgende ochtend heel vroeg waren we weer weg.

Het huis van de Addams family?

Blogger Esmeralda was gestrand in het aardedonker tijdens noodweer met storm en bliksem. In het plaatsje Strand (hoe toepasselijk?) in Zuid-Afrika kwam ze terecht in een heel oud hotel dat wel wat leek op het huis van de Addams Family, inclusief enkele van de familieleden.

“We waren de enige gasten. Het hotel kraakte en piepte in de storm en midden in de nacht hoorden we iemand heel hard gillen. Ik heb geen oog dichtgedaan.”

Muggen?

Wanneer je je hotel kamer in Sri Lanka binnen komt en er zitten slecht “een paar’ muggen op het plafond.

horrot hotel

Honderden kakkerlakken

Cindy “We zijn getrouwd op Bali en gingen op huwelijksreis naar Sumatra. Daar maakten we een 2-daagse trekking door een prachtige kloof. Aan het einde van dag 1 kwamen we bij ons bamboehutje met buitendouche. Helemaal happy, idyllischer kon niet dachten wij. Ik ben op zijn zachtst gezegd geen fan van insecten, dus mijn man hing even een klamboe op. Toen hij de klamboe om het matras wilde vouwen, schoten er honderden kleine kakkerlakken onder het matras uit.

Hij tilde het matras op en het krioelde van de kakkerlakken… de andere huisjes waren allemaal bezet, we hadden geen keuze. We hebben de klamboe zo goed mogelijk om het matras gevouwen en hebben de hele nacht doodstil naar het plafond liggen staren”

Dood door koolmonoxidevergiftiging

Mirella “Ik heb met mijn moeder gebackpackt in China. We gingen naar een gebied waar ze nog nooit een toerist hadden gezien. Het was een steenkolen gebied. Overal was de kleine en grote productie van steenkool te zien en te ruiken. In een klein stadje vonden we een hotel, ze hadden er volgens mij nog nooit een toerist gezien. In onze ieniemienie kamer namen we eerst een douche. Het warme water van de douche gaf een enorme rook, waarschijnlijk werd dit verwarmd door steenkool. Het stonk onwijs naar steenkool en we waren bang geworden voor koolmonoxidevergiftiging. We besloten elk uur onze wekker te zetten in de nacht en te checken of we wakker zouden worden.

Enge man die op je deur bonkt

In Hong Kong hebben ik samen met een vriendin in zo’n verschrikkelijk mansion geslapen. Zo’n enorm flatgebouw met honderden kamers zonder raam. We waren uit geweest en naar ons idee werden we daarna achtervolgd. Die hele nacht heeft er iemand op onze deur staan bonken, we waren te bang om open te doen.

De volgende dag zijn we Hong Kong ingegaan en het uitgaan was zó leuk dat we besloten dat we liever een nachtje zouden doorhalen dan opnieuw terug te gaan naar die hotelkamer… Om 6 uur ’s ochtends, toen de kroegen sloten, hebben we onze spullen opgehaald en geruisloos het geld en de sleutel bij de balie neergelegd om vervolgens heel snel verder te gaan reizen… 

Hong Kong met kinderen

Racistische hotel eigenaar

Cindy “In Namibië vonden we een slaapplek gevonden die perfect leek. Ruime kamers, een restaurant met gezellig barretje erbij. Na een prima maaltijd in een (leeg) restaurant gingen we wat drinken in de bar. De eigenaren lustten er zelf ook wel een paar en dronken in een stevig tempo door.

Verder zat er niemand aan de bar, de barman overspoelde ons met zwaar racistische praatjes. Net toen we weg wilden gaan, werd er ineens aan de deur gerammeld. De barman opende een luik met tralies ervoor. De lokale bewoners (‘zwartjes’ volgens de eigenaar) kwamen drank halen en dat ging er niet zachtzinnig aan toe. Geschreeuw van beide kanten, de barman pakte op een gegeven moment zelfs een geweer erbij.

We schrokken ons kapot en zijn naar onze kamer gevlucht. Laatste tegenvaller: ons bed bleek een betonnen bak met een dun matrasje erop. En intussen ging het geschreeuw op straat door hele nacht door… geen aanrader dat hotelletje …

namibie met kinderen

Een overbehulpzame receptiejongen in India

Voor Indiase begrippen was dit hostel eigenlijk echt prima. Ja, er zat een rare kleur groen op de muur en schimmel in de badkamer, maar dat waren we wel gewend. Maar India zou India niet zijn als ze je niet op een andere manier weten te irriteren.

Marcel: “Toen wij een boek aan het lezen waren op bed om 21:00h kwam de attendant langs om te vragen of wij al hadden gegeten. Ik zei dat ik geen roomservice nodig had, maar hij 5 minuten later belde hij ons op de telefoon om te vragen of we diner nodig hadden. Nadat we nog maar eens nee zeiden, kwam hij even later aan de deur of we thee wilden hebben. Nee, we willen slapen!”

Wij verhuren alleen per uur!

Blogger Elke “Wij waren in Cuba aan het reizen met een huurauto en we wisten vooraf al dat het in één etappe moeilijk zou worden om een overnachting te vinden. Toen we aan locals vroegen waar we konden slapen, zeiden ze in het Spaans al tegen elkaar fluisterend ‘maar dat kan je toch niet zeggen tegen deze toeristen?’ , ‘ja maar, het is de enige optie hier’.

Dus wij gingen naar dat huis en hadden geen idee wat we gingen tegenkomen, we hadden al een noodplan om als het heel ernstig zou zijn, we een nachtje in de auto konden slapen.

We kwamen aan bij een soort tuinhuis met drie kamers in iemands tuin en toen we vroegen naar de prijs, gaf de gastheer alleen het tarief aan per uur… “Maar wat nou als we de hele nacht willen slapen?” “Nee, dat kan niet. Alleen een uurtje”. Gevraagd of we even mochten kijken in het tuinhuis en besloten dat dat bed toch beter was dan een nachtje in de auto, toen onderhandeld over een nachtprijs, wat eindelijk toch kon… In eerste instantie waren we de enige gasten.

Er was alleen een bed en overal spiegels en plastic rozen, dus na het avondeten gingen we daar in onze eigen lakenzakjes film kijken. Toen we de airco aan zetten werden we bedwelmd door een extreme rozengeur.

Na middernacht kwamen de eerste andere gasten en die leken er vooral te komen ruzie maken en met deuren slaan.

Reis naar Cuba

Lesje in gastvrijheid nodig

Esmeralda: “Na een rit van 5 uur kwamen we aan bij guesthouse in St. Lucia in Zuid-Afrika. Als warm welkom kregen we een heel reglement onder ons neus geduwd.

  • Geen natte kleren op het bed.
  • Alles direct en cash betalen.
  • Niet de ramen opendoen.
  • Stipt tussen 8 en 9 ontbijten.
  • Geen bommetjes in het zwembad.
  • En niet eten in de kamer, want dan kwamen er mieren.

Wat een zeikerds waren deze eigenaren en nog Nederlanders ook. Op de laatste avond hebben we stiekem en heel tegendraads chocoladetaart in bed gegeten ”

st lucia zuid-afrika iSimangaliso

Party hostel

Hotels in Amerika zijn duur. Dus voor een paar nachtjes Hollywood kozen we voor een centraal gelegen hostel. Met van die dorms met 12 bedden en een bar. We hadden een dikke jetlag maar bijslapen was er niet bij.

In het USA Hostel in Hollywood brengt de staf midden in de nacht mensen die te dronken zijn om nog op hun benen te staan naar bed. Stel je voor soort jonassen en dan hup bovenop het stapelbed.

Het gastenboek stond ook vol met teksten als `this is the best hostel ever I got laid in the laundry room`. En als er iemand in een prullenbak stond te spugen keek niemand raar. Na drie nachten was ik er echt wel klaar mee en blij dat we vertrokken naar Costa Rica, drie weken, ik moet er niet aan denken.

Bad in badkamer

Blogger Esther “Wij sliepen in Israël een nacht in een lekker goedkope accommodatie. Tja, dat kan dus een risico zijn.

Na een dag lekker intensief bezig te zijn geweest, ging Samuël lekker even in bad zitten. Tot daar ging het goed. Tot hij uit bad wilde en de stop eruit trok…. de hele vloer van de badkamer stroomde vol!
Uiteindelijk zijn we er behoorlijk lang mee bezig geweest om mondjesmaat het bad leeg te laten lopen. Vervolgens maar niet meer het bad gevuld….”

Camel ranch israel

Ongedierte en overstroomde pot

In het pikkedonker en stortregen komen we eindelijk aan bij het eindpunt van de weg. Normaal gaat hier een ferry naar Mexico, maar die gaat niet meer. Er is hier in Guatemala niks behalve een paar vissershutten. De buschauffeur ontfermt zich over ons en we kunnen in hetzelfde “hotel” slapen als hij.

Ik leg mijn tas op het vieze bed en laken dat duidelijk al jaren niet gewassen is. Direct holt er een vette kakkerlak onder het kussen vandaan. Ik besluit dan maar eerst naar de wc te gaan. Ik doe de deur open en zie een pot die overstroomt met derrie, er is nog een tweede wc maar ook die zit tot de rand vol..

Meer humor nodig, lees ook ons blog met wc verhalen. Geen wc-papier? Deze wc-verhalen doen je pas echt huiveren.

Waar zou jij echt niet voor een paar dagen vast willen zitten? Laat ons lachen en deel je ervaring.

1 gedachte over “Horror hotels, hier wil je niet zitten tijdens een lockdown”

  1. Zelf krijg ik de kriebels van insecten dus met plaatsen waar bijvoorbeeld veel spinnen, kakkerlakken of muggen zitten maak je mij echt niet blij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top