Vliegen met de snelste zipline ter wereld in Wales

0

Tijdens mijn rondreis door Wales stond er een zipline op het programma. Leuk dacht ik, inmiddels hebben wij er meerdere gedaan waaronder drie dagen ziplinen en wonen in boomhutten in Laos. “100 miles an hour” zegt mij niet zoveel totdat ik dat even door Google laat omrekenen: 160 km per uur!

Nee, dat kan niet kloppen. Maar het klopt wel want Velocity 2 is niet zomaar een zipline het is de langste zipline van Europa en de snelste ter wereld en je kunt dus snelheden halen tot 160 km per uur.

snelste zipline ter wereld

Snelste zipline ter wereld

Wanneer we het terrein oprijden van de Penrhyn Slate Quarry, in de buurt van Bethesda in Noord-Wales, ben ik al flink zenuwachtig. Gelukkig is het prachtig weer met zon en nauwelijks wind. We hebben gereserveerd en zijn al bijna aan de beurt.

Snel nog even naar de toiletten en dan worden we met een hele groep naar buiten gebracht. Camera’s kunnen niet mee, maar elk pak heeft een speciaal zakje voor je mobiel dus die mag je wel meenemen. Voor de Go Pro worden speciale headbands (8 pond) verkocht zodat je deze aan de helm kunt bevestigen. We worden gewogen en dit gewicht schrijven ze op je polsbandje. En we krijgen allemaal een rood pak aan, een helm en een bril op en vervolgens worden we in een harnas gehesen. Check, check, dubbel check als iedereen nog een keer is gekeurd en nagekeken lopen we naar de small zipper.

snelste zipline ter wereld snelste zipline ter wereld

Gelukkig is er dus eerst een kleinere zipline om een beetje te wennen. Onze groep van vijf, wordt in een groepje van drie en twee verdeeld. Anderen die met zijn vieren zijn kunnen wel allemaal tegelijk. Wij zijn als laatste, dus hebben volop de tijd om de andere te aanschouwen.

Het lijkt best een gedoe. Eerst ga je op een tafel liggen. Hier maakt de instructeur je harnas en kabels vast aan de lijn. Vervolgens gaat de tafel omlaag en hang je hulpeloos aan de lijn. Armen op de rug. Na nog een check en contact met de mensen beneden is het ‘safety off’ en je gaat.

snelste zipline ter wereld snelste zipline ter wereld

Een meisje in de de groep voor ons maakt een heel drama “Oh my god” “I can’t do this” met hoge tonen en veel gillen. Dat helpt dus echt niet tegen mijn zenuwen. Eenmaal aan de beurt probeer ik mij vooral af te sluiten voor de omgeving. Ademen, meer hoef ik niet te doen. Ik hoor “safety off” en ik ga, mijn hart bonkt heel hard, maar dan kijk ik rond en wat is het hier ontzettend mooi! Wow, we vliegen over het blauwe water in de voormalige mijn. Even en het is alweer voorbij. Landen is altijd spannend maar de automatisch rem werkt prima.

Tijd voor het grote werk. Deze keer worden we met een vrachtwagen omhoog gereden. Het uitzicht boven is fantastisch en ondanks dat het veel hoger is, ben ik nu minder zenuwachtig.

snelste zipline ter wereld

Het is heel fijn dat je niet zelf over het randje hoeft te stappen maar dat je automatisch gaat. Hoewel de zipline dus zeker spannend is, is het fysiek niet moeilijk. Zelfs als je slecht ter been bent kan je dit doen. Kinderen vanaf 10 jaar, die minimal 30 kg wegen en 122 cm of groter zijn mogen dit ook doen. Hoewel je super snel gaat voelt het door de grootsheid van het landschap niet zo. Voor even ervaar ik hoe het moet zijn om te vliegen als een vogel.


Ook de snelste zipline ter wereld ervaren? Reserveren doe je online op de website van Zipworld. Zijn je kinderen nog te jong voor deze zipline? In dit deel van Wales zijn ook genoeg dingen te doen met jongere kinderen. Lees mijn blog Wales met kinderen voor tips.

Ik bezocht Wales in samenwerking met Visit Wales, op de website vind je nog meer tips voor dit prachtige land.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.