Home / Nederland / Noord-Holland / Speelbos Banjerbossie en de Bird Route voor kids, in het Diemerbos

Speelbos Banjerbossie en de Bird Route voor kids, in het Diemerbos

Speelbos Banjerbossie in het Diemerbos is te combineren met een speciale korte familiewandeling. De Bird Route, waarbij je op zoek gaat naar vogelfiguren in het bos. De route is slechts 1200 meter en komt niet door het speelbos Banjerbossie, dat nog net wat verder dan het Diemerbos ligt. Wel kun je makkelijk de route even onderbreken en naar het speelbos lopen, zoals wij deden.

Bird Route

Het Diemerbos

Het Diemerbos maakt onderdeel uit van natuurgebied Gaasp en Diem. Het is een natuurgebied in Diemen en vlakbij Amsterdam. Er zijn een aantal wandelpaden en bosgebied, maar ook een aantal plassen. Daardoor kom je er ook veel vogels tegen. Om bij het speelbos te komen en om de Bird Route te lopen, moet je parkeren bij de parkeerplaats ter hoogte van Muiderstraatweg 61 te Diemen. 

Bird Route

We komen eigenlijk voor het speelbos Banjerbossie, maar zien een bordje staan van de “Bird Route” en zijn nieuwgierig. Het blijkt een nieuwe route te zijn, speciaal voor gezinnen. Tijdens ons bezoek is het nog niet eens een maand open. Bij het House of Birds, waar ze tevens horeca hebben, kopen we voor 5 euro een tasje.

Bird Route

Daarin zit een zoekkaart en een potlood, maar ook een appel en een flesje appelsap. Na afloop van de wandeling krijgt onze dochter ook nog een medaille en vogeldiploma, het tasje mogen we houden. Wat ons betreft dus een hele nette prijs. Eventueel kun je tegen een kleine meerprijs ook nog een verrekijker huren.

Bird Route

De route is goed aangegeven met bordjes onderweg. Bij elk bordje moeten we op zoek naar een metalen vogel die in het bos is verstopt. Vaak best makkelijk, al moeten we een keer echt wel zoeken. Het leuke van deze route is natuurlijk dat je nu ook veel meer op echte vogels gaat letten. We komen er best wat tegen, zoals een reiger, roodbosje, ekster en de grote bonte specht.

Op de bordjes staat ook telkens wat meer informatie over de metalen vogel die je moet zoeken.

De route is maar 1200 meter en gaat over een verhard pad. Ook prima te doen dus met jonge kinderen of met een kinderwagen.

Bird Route

Speelbos het Banjerbossie

Op het verste punt van de route maken we een zijuitstapje naar speelbos Banjerbossie. Na vogel acht (de Ekster) ga je het water over en gaat de route weer terug. In plaats daarvan lopen we iets door en slaan het pad aan de rechterkant in. Dankzij de houten poort is het duidelijk dat je goed zit, al is het nog wel even lopen naar de speeltoestellen.

Banjerbossie

Het eerste dat we tegen komen is een grote xylofoon. Houten palen met daarop metalen plaatjes waarop je kunt slaan en zo muziek produceren. Leuk gedaan en met ons drietjes geven we een flitsend optreden.

Banjerbossie

Vooral onze dochter is benieuwd wat er nog meer te zien is, dus we lopen door en komen dan bij het centrale speelgoed. Speelbos Banjerbossie bestaat al ruim tien jaar en mede daardoor is er in 2020 veel vernieuwd. Dat merken we, want de klauterroute is in uitstekende staat.

Banjerbossie

Ook is er een kabelbaantje en zijn er een aantal enorme boomstammen om over heen te klauteren. Er is ook een lekker grasveld om een balletje te trappen. Het enige wat ik een beetje mis is een goede picknicktafel en prullenbakken.

Banjerbossie

Wanneer onze dochter uitgespeeld is, lopen we weer terug voor het laatste stukje van de vogelroute.

Meer tips? Vind hier leuke speelbossen in Nederland, al onze wandelingen met kinderen of voor een jaar lang plezier, koop ons boek Speelbossen en Familiewandelingen in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top