Home / Nederland / Friesland / Speelbos Sparjebird met dierenpad

Speelbos Sparjebird met dierenpad

Op zoek naar een leuke plek om te wandelen met kinderen en te spelen in de provincie Friesland? Speelbos Sparjebird in de Friese Wouden is echt een aanrader, zeker met jonge kinderen. Vooral vanwege de combinatie van een speelbos, de korte wandeling over het dierenpad en Blokhut Sparjebird waar je terecht kunt voor een hapje eten of drinken.

Vanaf de parkeerplaats naast het speelbos is het nog honderd meter lopen naar de blokhut. Hier start ook het dierenpad. Ik zou je aanraden eerst die te lopen, dan kom je namelijk ook weer uit bij het speelbos.

Speelbos Spajebird

Blokhut Sparjebird

Blokhut Sparjebird is een sfeervolle blokhut met voor de deur een aantal picknicktafels. Wij kiezen voor een takeaway broodje en dat wordt ter plekke vers bereid. Gewoon echt lekker brood en goede verse producten. Ze hebben ook lunch boxes en gerechten voor kinderen.

spajebird blokhut

Het dierenpad Sparjebird

Het dierenpad start tegenover de blokhut. Je kunt eventueel ook een tasje huren met extra speelattributen. Omdat het niet zulk heel mooi weer is, besluiten we dat niet te doen. Gelukkig is het dierenpad namelijk ook leuk om te lopen zonder tasje. Onderweg komen we tien dieren sculpturen tegen. Elke keer staat er een informatiebordje met een opdracht.

dierenpad Spajebird

Sommige opdrachten zijn in de winter niet te doen. Tenminste, wij hebben niet echt zin om met takken te sjouwen en in de modder een beverdam te bouwen. Wel leuk om te doen met ogen dicht is de blinddoekroute, waar je langs een touw door het bos loopt.

Andere opdrachten zijn bijvoorbeeld scharrelen als een egel door een greppel of op zoek naar kabouters in een klein stukje van het bos waar een kabouterroute is.

dierenpad Spajebird
dierenpad Spajebird

“Oh kijk een egel”, de dieren figuren zijn mooi gemaakt en onze dochter rent er elke keer heen wanneer ze het volgende dier ziet. Tussendoor wordt de route aangegeven door afdrukken op de bomen.

Bij elkaar duurt de hele wandeling ongeveer een kilometer. Niet al te lang dus, maar je bent wel langer onderweg dan je zou verwachten, omdat er dus elke keer opdrachten zijn.

dierenpad Spajebird

Speelbos Sparjebird

Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer is niet super bijzonder. Alleen voor het speelbos hoef je hier niet naar toe te rijden. Na het lopen van het dierenpad is het wel leuk voor kinderen om nog een extra plek te hebben om te spelen voor je weer de auto instapt.

Speelbos Spajebird

Speelbos Sparjebird heeft als grootste attractie de dubbele kabelbaan. Hier kun je tegen elkaar racen en kijken wie er het snelste is. Verder is er een waterpomp en een betonnen pijp om doorheen te kruipen.

Speelbos Spajebird

Meer tips voor leuke wandelingen? Check ons blog met de leukste speelbossen in Nederland of wandelingen met kinderen in Friesland en andere provincies. Vlakbij dit speelbos kun je bijvoorbeeld ook een langere wandeling maken waarbij je langs uitkijktoren De Skarrekiker met glijbaan komt. Ook rondom Bakkenveen is veel te doen in de Friese Wouden met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top