Home / Voorbereiding / Producten / De Fly Legsup voor kinderen: onze ervaringen

De Fly Legsup voor kinderen: onze ervaringen

Hét nadeel van onze liefde voor reizen met jonge kinderen is de soms lange reis naar onze eindbestemming. En natuurlijk, niet altijd is de reis lang en vermoeiend en we proberen er altijd het beste van te maken. Urenlang in een beperkte ruimte zitten met soms veel tijdsverschil en vermoeide kinderen en ouders is af en toe best een uitdaging. Alle reden dan ook om alle producten om deze reis gemakkelijker te maken goed in de gaten te houden!

Ditmaal hebben we de Fly Legsup getest. In deze review lees je over onze ervaringen met de Fly Legsup. Fly Legsup bestaat uit een pakketje van slechts 500 gram en is 28 bij 24 cm groot. In vergelijking met andere producten zoals de Jetkidsbedbox is dit systeem dan ook gemakkelijk mee te nemen in onze handbagage.

Bekijk hier de actuele prijs van de Fly Legsup. Helaas is deze soms langere tijd niet beschikbaar, check hier dan alternatieven voor de Fly Legsup.

Hoe werkte de Fly Legsup

Het pakketje bestaat uit een zogenaamd Fly Legsup Flight bedje en drie opblaasbare kussens; één grote en twee kleinere. De kussens zijn eenvoudig op te blazen en na gebruik blijken alle onderdelen ook weer eenvoudig in het zakje te passen.

Fly legsup

De fabrikant van Fly Legsup heeft in de beschrijving opgenomen dat het systeem niet gebruikt mag worden gedurende de start en de landing. We installeerden de Fly Legsup dan ook pas na de start en dit ging redelijk gemakkelijk. Het Fly Legsup bedje is een stevige doek die je bij de rugleuning van de stoel van je kind vastmaakt en aan de andere kant aan de zijkanten van het tafeltje van de stoel voor je. We vlogen ditmaal met TUI en de bemanning heeft de Fly Legsup gezien maar er niets over opgemerkt.

Gezien de beperkte ruimte tussen onze stoelen hoefden we slechts één kussen op te blazen om in het gat tussen de stoelen te leggen. Groot voordeel bleek direct dat onze dochter met haar benen recht vooruit zat. Ook het risico dat zij tussen de stoelen valt, wat zo nu en dan gebeurd, is hierdoor flink kleiner geworden. Bijkomend voordeel bleek te zijn dat de Fly Legsup een soort zak creëert waardoor allerlei speelgoed niet op de grond valt maar in de zak en dit gemakkelijk weer op te pakken is. Ook het gezamenlijk spelen van onze dochters van 1 en 3 jaar bleek door de vergroting van de zitruimte mogelijk te zijn!

Fly legsup

Beperkingen van de Fly Legsup

Op het moment dat onze dochter wilde gaan slapen, bleek de Fly Legsup voor kinderen toch wel wat beperkingen te kennen. Zelfs met de stoel naar achter kon onze dochter niet én de veiligheidsgordel dragen én liggen. De advertentie waar het kind met haar hoofd tegen de stoel aanligt en door de Fly Legsup volledig kon liggen, herkennen wij dan ook niet. Nu wij menen dat onze dochter altijd haar gordel dient te dragen, lag zij uiteindelijk weliswaar met haar benen omhoog maar nog altijd met haar hoofd op onze schoot te slapen!

Met haar drie jaar kwamen de voeten van onze dochter daarnaast niet tegen de stoel voor haar. We kunnen ons echter voorstellen dat dit bij een ouder en groter kind wel het geval zal zijn, op welk moment de passagier voor je waarschijnlijk niet zo blij zal zijn om steeds voeten in de rug te voelen.

Op de terugreis hadden we de Fly Legsup gezien onze ervaringen wederom meegenomen. Nadat we waren geïnstalleerd op onze plekken, bleek echter dat we ditmaal geen tafeltjes in de stoel voor ons hadden. We zaten jammer genoeg precies op de plaats in het vliegtuig waar we een tafeltje hadden die uit onze eigen stoel diende te worden gehaald zodat we de Fly Legsup niet konden gebruiken.

Fly legsup

Samenvatting Fly Legsup ervaringen

Samenvattende menen we dat de Fly Legsup gezien het zeer beperkte gewicht een aanwinst is voor de reizende ouders met kinderen. Maar er zijn ook alternatieve producten die een stuk goedkoper zijn zoals het Wick Air bedje.

Omdat de Fly Legsup bevestigd moet worden aan de eigen stoel van het kind is het op dat moment wel nodig dat je kind al een eigen stoel heeft. Ook vragen we ons af of een kind met langere benen en de passagier voor dat kind erg fijn zal zitten door de Fly Legsup. Bekijk hier de actuele prijs van de Fly Legsup.

Fly legsup

We delen onze ervaringen met de Fly Legsup op eigen initiatief. De fabrikant is op geen enkele wijze betrokken bij deze review.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top