Home / Reisinformatie / Azie / Taiwan / Tips voor een vakantie in Taiwan met baby

Tips voor een vakantie in Taiwan met baby

Twijfel je over Taiwan met baby als reisbestemming? Wij hebben ervaren dat je Taiwan met kinderen zeker ook kunt bezoeken als ze nog jong zijn.

Taiwan is een heel schoon land met goede medische voorzieningen en een ontzettend vriendelijke en behulpzame bevolking. Maar ook het echte Azië vind je zeker terug. Wij kijken terug op een ontzettend gave en fijne reis, onze eerste reis samen met onze dochter van 8 maanden.

Taiwan met baby

10 Tips Taiwan met baby

Voorzieningen

De voorzieningen om je baby te kunnen verzorgen zijn goed in Taiwan. Op vliegvelden en metrostations evenals in de trein vind je ruimtes om je baby te kunnen voeden en verschonen. Vaak staat er een apparaat waar warm of heet drinkbaar water uit komt voor de flesvoeding. Ook vind je er een verschoningstafel en een wastafel met kraan. Schone papieren doeken zijn aanwezig en op sommige plekken kan je zelfs om luiers vragen. Tijdens een reis door Taiwan met baby hoef je niet ver te zoeken wanneer je als moeder borstvoeding geeft. Er zijn vaak speciale ruimtes. Deze zijn erg schoon en van alle gemakken voorzien, zoals een fijne stoel.

Taiwan met baby

Kinderstoel in Taiwan

Kinderstoelen in Taiwan zijn over het algemeen aanwezig in een restaurant, net zo vaak als in Nederland. Vaak zijn de kinderstoelen wel voor al wat grotere kindjes. Maar als je kleintje kan zitten is zo’n stoel prima, aangezien je je baby kan vastzetten met riempjes. Wanneer er geen kinderstoel is, maar wel stoelen met een rugleuning, kun je gebruik maken van de Mini Monkey mini chair. Bij eetgelegenheden waar ze alleen maar plastic krukjes hebben is het handig dat je baby in de buggy kan blijven zitten. In kleine restaurants waar kinderstoelen aanwezig zijn, is het gebruikelijk om je buggy buiten te laten staan zodat het niet te vol wordt. In Taiwan kun je dus ook genieten van de heerlijke Aziatische keuken.

Taiwan met baby
Taiwan met baby

Luiers in Taiwan

Luiers in Taiwan zijn gemakkelijk te vinden. Bij de grotere supermarkten in Taiwan is er genoeg keuze aan luiers. Zoals bij de Carrefour, de Jason’s of de PX Mart. Gebruik Google Maps om locaties van de supermarkten te vinden. A-merken luiers zoals Pampers en Huggies zijn daar te koop. De luiers van het Taiwanees merk vonden wij ook prima en zijn goedkoper. De prijs ligt rond €10.- voor 62 stuks. Luiers in Taiwan voor baby en peuter zijn er in broekvorm en met een plakstrip.

Reizen in Taiwan met baby

Tijdens een vakantie in Taiwan met baby moet je de tijd nemen voor het reizen. Het reizen in Taiwan met kind is gemakkelijk. Je moet alleen geen haast hebben, want overal moet je de lift nemen naar een metro- of treinperron.Het metro- en treinpersoneel wijst je graag op de lift.  Wanneer je met de metro buiten de spits reist kun je je baby gerust in de buggy laten zitten. Om zekerheid te hebben dat je met baby én buggy kan instappen in de spits kun je overwegen om de baby uit de buggy te halen en de buggy op te vouwen. Het kan namelijk echt hutje mutje zijn in de metro. Voor de metro betaal je voor een baby niets. Er zijn verschillende betaalwijzen.

Om met de trein (Taiwan High Speed Rail – THSR) te reizen koop je een kaartje bij een loket op het station of bij een ticketmachine. Je koopt een stoel, als je voor je baby een aparte stoel wilt, geef je dat aan. Hier betaal je dan het kindertarief voor. Maar een buggy past makkelijk in de ruimte tussen jouw stoel en die van de passagier voor je.

Taiwan met baby
Taiwan met baby

Babyvoeding in Taiwan

Babyvoeding in Taiwan is te vinden bij de eerder genoemde grotere supermarkten. Bij de Jason’s hebben ze producten vanuit het buitenland, daar vond ik avondeten in potjes van Heinz; wortel met zoete aardappel en maïs met kip. Deze zijn wel wat duurder, maar dat komt doordat het vanuit het buitenland wordt geïmporteerd en de meeste babyvoeding bij Jasons’s biologisch is. Potjes van Heinz kosten rond 1,50 euro en zijn voor een baby vanaf 4 maanden te eten. Ook de fruithapjes zijn bij elke grotere supermarkt te koop. Brood koop je ook bij de kleinere supermarkten, maar vaak hebben ze daar alleen maar wit sandwich brood. Melkpoeder van Nutrilon is een ander poeder dan we in Nederland zijn gewend. Het is aan te raden om zelf melkpoeder meenemen. De meegenomen melkpoeder heb ik na aankomst in Taiwan uit de kartonnen verpakking gehaald en in Zipbags bewaard zodat er wat meer ruimte in mijn rugzak ontstond.

Overnachten in Taiwan

Tijdens je reis door Taiwan met baby kun je het beste kiezen voor een appartement omdat je dan onder andere een keuken en wat meer bewegingsvrijheid hebt wanneer je baby ligt te slapen. Wij hebben via Airbnb een heel fijn appartement gehad in Taipei. Kies je voor een hotel, vraag dan voor je het hotel boekt of er babybedjes beschikbaar zijn, niet alle hotels in Taiwan hebben babybedjes. Als je baby nog niet kruipt, kan je ook kiezen voor een driepersoonskamer waarbij je een éénpersoonsbed hebt en zelf een veilig bedje maakt. Of neem een opvouwbaar babybedje mee.

Babykleding in Taiwan

Babykleding en andere babyartikelen in Taiwan kun je kopen bij de kleine babywinkels her en der door de stad. Mocht je baby de tut kwijtraken in Taiwan kun je nieuwe kopen. Er zijn merken zoals Avent, Dr. Brown en degelijke andere merken. Voor babykleding kan je ook terecht bij de H&M, Muji en de vele andere winkels in de grote ‘ shoppingmalls’.

Inentingen Taiwan

Extra inentingen voor je baby in Taiwan zijn niet nodig, niet meer dan dat ze op dat moment al van het Consultatiebureau hebben gehad. Daarbij is Taiwan erg hygiënisch. Dat zie je terug op straat, in de parken,in de eetgelegenheden en in het openbaar vervoer.

Buggy of drager voor een vakantie in Taiwan met kinderen

Het is natuurlijk heerlijk om je baby in een draagzak te dragen, maar omdat het in Taiwan erg warm kan zijn gaven wij overdag de voorkeur aan de buggy. De buggy en Taiwan is een goede combinatie omdat de trottoirs goed zijn. De Taiwanezen zelf lopen ook geregeld met een buggy. Op een nightmarket vond ik het wel fijn om de draagzak te gebruiken omdat het daar erg druk kan zijn en je anders geen stap vooruit komt.

Taiwan met baby

Inwoners van Taiwan

De inwoners van Taiwan zijn ontzettend vriendelijk. Ze hebben ons vaak hun hulp aangeboden om de weg te vinden. Daarbij lijkt het of alle Taiwanezen, jong en oud, een buitenlands baby’tje nog leuker vinden. Ze maken zelfs een ommetje om even in de buggy te kunnen kijken. Verwacht dus veel aandacht, glimlachjes en onverstaanbare woorden richting je baby. Sommige mensen zullen zelfs vragen of ze een foto van je baby mogen maken, waarop ik dan vraag of ik van hen een foto mag maken. Reizen in Taiwan met kinderen maakt je geliefd bij de inwoners.

Entree Taiwan

Voor baby’s en kinderen in Taiwan betaal je heel vaak geen entree. De Taipei 101, het op één na hoogste gebouw ter wereld, bezoek je voor 16 euro per volwassene, wat redelijk aan de prijs is. Maar bezoek je Taipei Zoo dan krijg je veel voor weinig. Een kaartje voor een volwassenen kost maar 2 euro, kinderen zijn gratis tot ze naar de middelbare school gaan. De Taipei Zoo is een heel mooi en goed onderhouden dierentuin. Elke maandag hebben ze iets leuks in het educatiecentrum. Er is een pandahuis, wat de eerste maandag van de maand gesloten is, en dieren van insect tot olifant. Taiwan met baby en met kinderen is een ontzettend leuke en makkelijke bestemming.

4 gedachten over “Tips voor een vakantie in Taiwan met baby”

  1. Fijn artikel, dankjewel! Hebben jullie toevallig ook de national parks aangedaan of zijn jullie alleen in de hoofdstad gebleven?
    Wij zijn ook een reisje aan het plannen met onze 8 maanden oude baby, tegen die tijd 10 a 11 maanden oud. Maar we willen graag rondreizen en een stukje natuur zien. Heb je daar wat info over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top