Top 10 leukste souvenirs

5

Wat zijn de leukste souvenirs die wij oppikten tijdens 10 jaar reizen?Welke souvenirs heb je jaren later nog steeds plezier van en zijn dus het geld meer dan waard? 

Sieraden

Sieraden zijn vooral voor vrouwen de perfecte souvenir.  Je kunt vaak niet-standaard sieraden tegen hele betaalbare prijzen oppikken op reis.  Je kunt ook heel veel kopen en je rugzak zit toch niet vol. Ik draag thuis bijna alleen maar op reis gekochte sieraden. Deze ketting (oorbellen helaas kwijt) kocht ik 10 jaar geleden in Bolivia.

Reisgidsen

Mensen die hun reisgids achterlaten of weggooien. Ik kan er niet bij. Ze staan zo mooi in de kast, zijn een gespreksopener en ook leuk om af en toe nog in te bladderen.

Shirts

Shirts en polo’s zijn voor mannen wat sieraden zijn voor vrouwen. Koop wel wat betere kwaliteit en niet de hele standaard dingen zoals “Chang beer”. Een leuke is een polo speciaal uitgegeven voor het jubileum van koning Bhumibol. Nog nooit zoveel leuke reacties gekregen van locals als een paar jaar later op die polo.

Boeddha  schilderij

Zie je iets dat je heel mooi vindt maar wat groter is? Koop het dan toch en stuur het op. Dit houtsnijwerk hangt nu al jaren in onze slaapkamer. Als het kleiner was zou het niet zo mooi staan.

Aardewerk

Ook aardewerk lijkt niet heel praktisch om te kopen. Maar ook hiervoor gaat op dat het in je huis thuis een super leuke reisreminder is. Dit suiker en melk stel komt uit Peru en de schaal uit Nicaragua.

Alpaca sjaal

Deze Alpaca sjaal uit Peru gaat alweer 10 jaar mee en bij extreem koud weer komt hij elk jaar weer van pas.

Drank

Heb je op reis een favoriete nieuw drankje ontdekt, geef dan je laatste centjes (op het vliegveld) uit aan een fles. Je waant je thuis weer helemaal terug op reis. Hele fijne drankjes kan je ook thuis misschien wel bestellen. De Flor de Cana is sinds ons bezoek aan Nicaragua de standaard rum in huis.

Kleden, kussenhoezen etc

Wil je niets zwaars meenemen dan kan je altijd nog voor lichtgewicht linnengoed gaan. Deze Guatemalaanse doek hebben we van de wever gekocht en hangt nu aan de muur. Ook hebben we diverse Indiaase sierkussens.

Boeken

Heb je een bijzondere interesse in een bepaald onderwerp, koop er op reis dan een boek over. Thuis zijn deze veel lastiger te vinden.

Houtwerk

Hout is vaak niet zo zwaar en niet zo breekbaar als aardewerk en daarom praktisch om mee te nemen als je wat zoekt voor de aankleding van je huis.

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag onze top 10 souvenirs waar we nu nog het meeste plezier van hebben (in willekeurige volgorde) met jullie. Check ook onze andere top 10 lijstjes.

Welke souvenir heb jij ooit gekocht en ben je nu nog steeds erg blij mee?

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

5 reacties

 1. Wat een leuke top 10 zeg, ik ben gek op aardewerk, stofjes en sieraden uit het buitenland. Ik neem sowieso uit elk land een magneet mee, lekker fout maar wel heel leuk haha.

 2. Oh leuk!!!
  Ik neem nu zelden nog iets mee. Maar een paar gekregen kleien beeldjes uit Durango in Mexico, ja, die koester ik en worden elke verhuizing zeer voorzichtig meegenomen.

 3. Sarah@Travelcake on

  Ik heb inmiddels ook een collectie sieraden en gidsen die ik als reis souvenir bijhoud! Drank vind ik ook een topper, behalve als ik uit een Aziatisch of Afrikaans land kom! 😉

 4. Leuk! Zo’n blogpost heb ik ook al lang in de planning voor als nieuwe blog live is. Foto’s tijd terug al gemaakt. Met weer net heel andere dingen dan jij hebt. 🙂

 5. Er zitten hele mooie spullen tussen! De boeddha is mooi en ook het aardewerk is prachtig!
  Zelf heb ik een poster en een doek in huis hangen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.