Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Troyes met kinderen, combineer stad met pretpark Nigloland en natuurpark Forêt d’Orient

Troyes met kinderen, combineer stad met pretpark Nigloland en natuurpark Forêt d’Orient

In de herfstvakantie reisden we af naar het zuiden van de Champagnestreek in Frankrijk. We ontdekten Troyes met kinderen, gingen op pad in de natuur van het regionale natuurpark en bezochten een flitsend pretpark. Lekker veel afwisseling dus, zonder daarvoor veel in de auto te hoeven zitten. De regio Aube in de Grand Est is erg overzichtelijk. Dat maakt het een hele fijne bestemming in Noord-Frankrijk om met kinderen te ontdekken. Troyes is de hoofdstad van het departement Aube en is ongeveer 6 uur rijden met de auto vanuit Utrecht en ligt op ongeveer 2 uur rijden ten oosten van Parijs.

Troyes met kinderen

Troyes met kinderen ontdekken

Troyes, de hoofdstad van Aube, bestaat al eeuwen en de huidige vorm komt uit de 16e eeuw. De middeleeuwse straten met typische, overhellende vakwerkhuisjes en de vele oude bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de kerk, de synagoge, de markthallen en het stadhuis, maken een stadswandeling door Troyes al snel boeiend.

Troyes met kinderen

Stadswandeling door Troyes

Grappig weetje is dat het centrum van Troyes vanuit de lucht gezien de vorm heeft van een kurk van een champagnefles. Bij het toerismebureau is een audiotour verkrijgbaar, maar de stadswandeling is ook gratis te doen door de pijlen met een tempelier op de grond te volgen. De vermeende oprichter van de tempeliers kwam uit deze regio, waardoor er regelmatig verwijzingen naar deze ridderorde zijn te vinden.

Ga ja naar Troyes met kinderen, dan kunnen die zich tijdens de wandeling vermaken met een van de speurtochten.

Troyes met kinderen

Bij het toerismebureau van Troyes zijn ook verschillende speurtochten voor kinderen te koop tegen een klein bedrag met de naam ‘A kid jouer’. De speurtochten zijn in het Frans, maar zien er aantrekkelijk uit met veel illustraties en zijn daardoor, en door eventuele hulp van internet voor de vertaling, redelijk te begrijpen. Er zijn 2 routes voor kinderen van 4 tot 7 jaar (met een verwachte duur van 2 uur) en 2 routes voor kinderen van 8 tot 12 jaar (met een verwachte duur van 2,5 uur).

Troyes

Tijdens ons bezoek was er een gratis speurtocht rondom het thema Halloween, waarbij wij op zoek gingen naar de mysterieuze pompoen door uit te vinden welke pompoen niet in één van de winkelvitrines te vinden was. Als beloning voor het vinden van de mysterieuze pompoen kregen de kinderen een zakje snoep van het toerismebureau en kregen ze van ons een ritje in de oude draaimolen op het plein cadeau.

Troyes

Honger gekregen tijdens de wandeling? Wij hebben geluncht met een heerlijk menu van de dag bij Le Bistroquet in Troyes. Deze brasserie was in het begin van de 20e eeuw een bioscoop en is tegenwoordig een theatercafé. Menu’s worden zo veel mogelijk bereid met verse en lokale producten.

Nog tijd over in de Troyes? In de stad vind je het natuurhistorisch museum Musee Saint Loup met onder andere allerlei opgezette dieren. Kinderen hebben gratis toegang tot dit museum en de toegangsprijs voor volwassenen is heel betaalbaar.

Troyes met kinderen

Overnachten in Troyes

Het Ibis Stules Troyes Centre hotel ligt op 500 meter van het oude stadscentrum van Troyes. Bij de receptie is een kinderhoek met speelgoed en interactieve spelletjes en er is een tafelvoetbaltafel en een biljarttafel. De kleine binnentuin met terras is gelegen aan de Seine, die door Troyes stroomt.

Ibis Styles Troyes
Ibis Styles Troyes

We overnachten in een familiekamer, waarbij er in de kamer een tweepersoonsbed staat en daarnaast een slaapbank met twee slaapplekken. We slapen hier dus met onze kinderen in dezelfde ruimte, maar het is mogelijk om een gordijn tussen de bedden te hangen, zodat de kinderen rustig kunnen slapen als wij nog even wakker zijn in de avond.

Ibis Styles Troyes

Er is geen restaurant bij Ibis Styles Troyes Centre, maar je vindt diverse restaurants om de hoek om te eten of om eten te laten bezorgen. Leuk om te weten is dat bij een overnachting bij Ibis Styles Troyes Centre het ontbijtbuffet altijd inbegrepen is.

Ibis Styles Troyes

Wat te doen rondom Troyes?

Het fijne van Troyes is dat er rondom de stad ook heel veel activiteiten zijn voor gezinnen. Voor een compleet overzicht adviseer ik je ons uitgebreide blog over het departement Aube te lezen. Enkele top tips geef ik je nu alvast.

Actief in natuurpark Forêt d’Orient

Vlak buiten de stad vind je natuurpark Forêt d’Orient. Dit natuurpark heeft enkele meren, waarvan Lac d’Orient en het Lac du Temple de grootste zijn. Daarnaast leent de groene heuvelachtige omgeving zich ook voor wandelen, fietsen en leuke outdoor activiteiten.

natuurpark

Bezoek bijvoorbeeld het Avonturenpark Grimpobranches in Lusigny-sur-Barse. Bij dit klimpark kunnen kinderen vanaf 2 jaar met een lengte vanaf 85 centimeter al volledig zelfstandig klimmen. Of huur een kano of kajak en maak een mooie boottocht over het meer.

natuurpark aube

De twee bezoekerscentra in natuurpark Forêt d’Orient zijn een goede plek om informatie te krijgen en een wandeling te starten. Bij het bos vind je bezoekerscentrum Maison du Forêt en bij het meer Maison du Lac.

Ga op zoek naar de schat bij Chateau de Vaux in Fouchères

Een half uur rijden buiten Troyes vind je Chateau de Vaux. Dit kasteel is al 300 jaar oud, maar is pas sinds kort open voor het publiek. Nadat een 22-jarige jongeman het kasteel in 2015 kocht en besloot te renoveren, wordt het opengesteld voor publiek. Met de opbrengsten hiervan wordt het kasteel gerenoveerd.

Chateau de Vaux Aube

Tijdens ons bezoek was er een hele leuke speurtocht in het kasteel, die wat weg heeft van een escape room. In alle kamers van de bijgebouwen en de kelder moet je met behulp van vage hints op zoek naar voorwerpen die er niet thuishoren, zodat je uiteindelijk de Franse puzzel richting de schat kunt oplossen. Zo gaan we in de waskamer tussen de waslijnen op zoek naar het kledingstuk wat er niet thuishoort en zoeken we in de keuken voor wie de kok een heel eng gerecht klaarmaakt.

Chateau de Vaux Aube

Er kan elke dag maar één keer de fles champagne in de schatkist worden gevonden en hoe fanatiek we ook zijn, we zijn helaas net te laat voor de fles. Omdat we de schat na enig speur- en loopwerk ook hebben gevonden, krijgen we alsnog een kleine troostprijs. Dit was echt een activiteit waarin mijn man en ik minstens zoveel plezier hebben beleefd als onze kinderen, waardoor we denken dat de speurtocht leuk is voor jong en oud.

Schreeuw de longen uit je lijf in Pretpark Nigloland

Op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Troyes vind je een van de grootste pretparken van Frankrijk. Nigloland heeft wel 43 attracties en shows verdeeld over vier thematische werelden en daarnaast nog acht restaurants. De meerderheid van attracties is toegankelijk voor kinderen kleiner dan 1 meter, wat ervoor zorgt dat het pretpark erg geschikt is om te bezoeken met jonge kinderen.

Nigloland

Dit neemt niet weg dat er ook voldoende aanbod is voor oudere kinderen, tieners en volwassenen, want er zijn verschillende achtbanen, een wildwaterbaan en een 100 meter hoge toren met een vrije val.

Nigloland

Nog geen genoeg van klimmen? Accroland is eveneens een klimpark in de buurt van Troyes en heeft aanbod voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voor meer tips lees je ons uitgebreide blog over het departement Aube of bezoek hier onze pagina over Grand-Est voor de grotere regio.

GezinOpReis bezocht Troyes in samenwerking met Agence Régionale du Tourisme Grand Es en met Aube Champagne. Zoals je gewend bent, gaan we alleen samenwerkingen aan met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top