Home / Reisinformatie / Europa / Tsjechie / Glijden en spetteren in het grootste waterpark van Tsjechië: Aquapalace waterpark en resort

Glijden en spetteren in het grootste waterpark van Tsjechië: Aquapalace waterpark en resort

Ben je op zoek naar een waterpark in Tsjechië?  Wat dacht je van een tof waterpark nabij Praag? Wij bezochten Aquapalace: een enorm waterpark met een buiten- en binnengedeelte. Heel veel glijbanen, maar ook genoeg te doen voor jongere kinderen in drie enorme hallen. Dit is dan ook hét grootste waterpark van Centraal-Europa en voor de liefhebber is er ook nog (tegen aparte betaling) een grote Saunaworld met spa en wellness-faciliteiten.

Waterpark Tsjechie

Aquapalace Resort

Hoewel Aquapalace Praag als locatie heeft ligt het in de praktijk wel een stukje buiten de historische stad. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer dan kan je gebruik maken van de Aquabus-shuttle die vertrekt vanaf Opatov (metrostation op lijn C). Direct naast het waterpark ligt het Aquapalace resort, waar je ook via een binnendoorroute kunt komen. Veel gezinnen kiezen ervoor om hier een of meerdere nachten te overnachten. De entree voor het waterpark is dan inbegrepen en je hebt dan alle tijd om hier volop gebruik van te maken. Dit geldt op de aankomstdag vanaf het moment van inchecken tot aan het einde van de daaropvolgende dag.

Waterpark Tsjechie praag hotel
Waterpark Tsjechie

Je overnacht hier in comfortabele en frisse familiekamers. We kregen een rondleiding en bekeken diverse kamers. Allemaal zijn ze ruim van opzet en hebben ze een prettige en lichte uitstraling. We zouden zelf waarschijnlijk kiezen voor een familiekamer met stapelbed, maar heb je behoefte aan meer ruimte dan zijn er de suites met een aparte kamer voor ouders en kinderen. Op dit moment kan je hier terecht met een gezin van twee oudere kinderen en een kindje dat nog in een babybedje past, maar er wordt ook gewerkt aan een zespersoonskamer voor grotere gezinnen.

Er zijn hier in de omgeving niet echt leuke straatjes met restaurantjes maar het Aquapalace resort heeft zowel een buffetrestaurant als een à la carte restaurant. Ben je uitgezwommen dan zijn er binnen en buiten speelmogelijkheden, en in het hoogseizoen is er ook een kidsclub om te knutselen. Het kasteel Pruhonice is ook vlakbij, met haar mooie tuin om in te wandelen.

Bekijk hier de website van het Aquapalace resort.

hotel waterpark
hotel waterpark
hotel waterpark

Praag Waterpark Aquapalace

Sinds ze zwemles heeft is onze dochter nog gekker geworden op zwemmen, en toen ik haar vertelde dat we naar een waterpark gingen was ze dan ook door het dolle heen. Dit waterpark in Praag is nog leuker dan ze dacht! Het piratenschip van het tropisch zwembad en de leuke glijbanen vindt ze prachtig! De zoemer gaat en we moeten natuurlijk direct het golfslagbad in. Dit is de leukste hal voor jonge kinderen, maar er is nog veel meer te zien.

Wat handig is aan het waterpark is dat we een polsbandje met chip hebben gekregen. Hiermee kan ik alles makkelijk afrekenen en het is dus niet nodig om cash mee te nemen.

Waterpark praag
midden bohemen aquapalace

We maken een rondje door het Aquapalace waterpark in Praag. Het is hartstikke mooi weer, waardoor ook het buitengedeelte vrij druk is. Er is hier een bar waar je naartoe kunt zwemmen en veel ligbedjes die vooral zijn ingenomen door zonnende stelletjes.

Vervolgens komen we in een enorme hal met wel twaalf glijbanen. Waaronder hele snelle vette glijbanen, zelfs de allersnelste waterglijbaan van Tsjechië! De meeste hiervan mag je in vanaf acht jaar. Dus hoewel we niet alle glijbanen zelf konden testen hebben we wel leuk om ons heen gekeken, bijvoorbeeld naar de zogeheten ’turbobol’. Kinderen rennen hier gillend van plezier rond. Ondanks dat het druk is in het waterpark en het hotel zelfs bijna helemaal vol zat vielen de wachttijden mee. Voor de meest populaire glijbanen staat meestal wel een rij, maar bij andere kan je zo doorlopen.

Waterpark praag tsjechie
Waterpark praag tsjechie

In de laatste hal is het een stuk rustiger. Hier vinden we een gewoon groot zwembad en diverse warme bubbelbaden. De verschillende ruimtes zijn verbonden door wat kleinere ruimtes en hier vinden we ook nog een tof zwembad met aquarium. Zo lijkt het net alsof je in hetzelfde water zwemt als Nemo en zijn vriendjes!

Waterpark praag tsjechie
Waterpark praag tsjechie

Wij bezochten het Aquapalace in samenwerking met het Tsjechisch Verkeersbureau. Bekijk hun website voor nog meer tips over Tsjechië met het gezin. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top