Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Wildpark Frankenhof, leuke dierentuin met speeltuinen vlak over de grens

Wildpark Frankenhof, leuke dierentuin met speeltuinen vlak over de grens

We kenden het niet, maar na een bezoek aan Wildpark Frankenhof zijn we fan. Wat een ontzettend ruime en betaalbare dierentuin. Je hebt er ook echt leuke speeltoestellen voor kinderen.

wildpark frankenhof
wildpark frankenhof

Wildpark Frankenhof

We parken onze auto op de vrijwel lege parkeerplaats van Wildpark Frankenhof. Het is dan ook een ijskoude winterdag maar aan de ruimte die er hier is, zien we dat het ook wel eens drukker kan zijn.

wildpark frankenhof

Via het bospad lopen we naar de entree van de dierentuin. De dame geeft ons een plattegrond maar er is met bordjes ook goed een rondwandeling aangegeven die langs alle verblijven komt.

wildpark frankenhof
wildpark frankenhof

Als eerste komen we langs de vogelhuizen. Hier zitten de uilen en andere vogels lekker teruggetrokken in hun verenpak te dutten. Onze volgende stop is een paartje lynxen. Deze dieren hebben echt een enorm verblijf maar na wat speuren vinden we ze. Het leuke van dierentuin Frankenhof is dat er hier veel dieren wonen die je niet ziet in andere dierentuinen. Geen standaard olifanten, leeuwen en giraffen maar wolven, lynxen, bizons en heel veel verschillende reeën. Allemaal hebben ze ook echt alle ruimte.

wildpark frankenhof
wildpark frankenhof
wildpark frankenhof

De enorme bizons maken indruk op onze dochter. Maar even later ziet ze nog wat leukers, een avonturenpad. Tijdens het zomerseizoen is er hier nog meer te ontdekken. Nu staan er alleen de geraamtes van de tipi tenten. We komen bij de volgende dieren en toevallig is hier de oppasser bezig deze eten te geven. Dode kuikens, dat is pas interessant. We moeten van mevrouwtje het karretje volgen zodat ze kan zien wat alle dieren te eten krijgen. De vriendelijke oppasser lijkt het geen probleem te vinden en laat op zijn gemak het eten zien. Sommige dieren zitten door het weer verstopt in hun holletjes maar voor het eten komen ze er wel uit.

wildpark frankenhof in duitsland
wildpark frankenhof in duitsland
wildpark frankenhof in duitsland

Ook onze eigen magen knorren en we willen wel even opwarmen. In het hoogseizoen zijn er meerdere eetplekken open, maar nu alleen de Elk Lodge. Een pluspunt van Wildpark Frankenhof is dat ook hier weer aan sfeer is gedacht. Natuurlijk zijn er voor kinderen traktaties te krijgen zoals frietjes maar ook enkele gezondere opties. Voor de kleinste is er een leuke speelhoek. Dankzij de enorme open haard zijn we weer lekker opgewarmd.

Enorm veel speelmogelijkheden in Wildpark Frankenhof

Buiten zien we al de diverse speeltuinen maar we besluiten eerst het rondje met dieren af te maken. Dat is een uitdaging want de speeltuinen hier zijn echt gaaf. We gaan eerst naar Trollenland waar de bomen tot veel plezier van onze dochter kunnen praten. De speeltuin heeft veel klimmogelijkheden en is ook echt uitdagend voor oudere kinderen. Voor de kleintjes is er een peuterspeelplaats. Dat is wat wij zo fijn vinden aan Duitsland voor gezinnen ze denken echt aan alle leeftijden.

wildpark frankenhof eten

Er zijn meerdere speeltoestellen, allemaal van hout. Een enorme glijbaan waar je met matjes vanaf kan. Een klimvulkaan en meerdere springkussen. Maar door het koude weer zijn deze niet bruikbaar. Net als de waterspeeltuin, die een laagje ijs bevat. Maar alleen met deze speelmogelijkheden zullen de meeste kinderen al heel wat tijd zoet zijn. Het meest opvallende bouwwerk is de beverdam, een enorm houten gevaarte met superveel klim- en glijmogelijkheden. Ik weet zeker dat we hier bij mooi weer nooit meer weg zouden komen. Nu stoppen we na een tijdje omdat onze dochter koude voetjes heeft. Maar een bezoek van een dierentuin in de winter heeft ook zeker zijn voordelen. Het is heerlijk rustig en je hebt ook een goede reden om lekker buiten te zijn.

wildpark frankenhof speeltuin
wildpark frankenhof speeltuin
wildpark frankenhof speeltuin

Op de terugweg naar de uitgang lopen we via het sprookjesbos. Dit deel is iets minder interessant voor Nederlandse kindjes omdat het veel om voor ons onbekende sprookjes gaat. Bovendien wordt het verhaal in het Duits verteld. Het is een prima extra maar de trekpleisters van Wildpark Frankenhof zijn toch echt de gave speelmogelijkheden en de ruime opzet met bijzondere dieren.

wildpark frankenhof sprookjes

wildpark frankenhof speeltuinPraktische informatie bezoek aan Wildpark Frankenhof

Deze dierentuin in Duitsland is ook goed bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Arnhem of Venlo is het net wat meer dan een uur rijden. Woon je in de Achterhoek dan ben je er sneller. Maar je hoeft natuurlijk niet voor een dagje naar Wildpark Frankenhof. Het is goed te combineren met een weekendje Münster. Of plan een bezoek aan de kerstmarkten zoals de boskerstmarkt van Marbeck.

Wildpark Frankenhof is het hele jaar geopend (behalve op 24 en 25 december). De entreeprijs voor volwassenen is € 8,00 en voor kinderen (van 2 tot en met 14 jaar) maar € 7,00. Je betaalt slechts één keer entree en hebt dan toegang tot alle attracties (de dieren, de speeltuin en het sprookjesbos) van het park. Meer informatie en actuele openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op de website van Wildpark Frankenhof.

Lees ook onze andere tips voor dierenparken in Duitsland.

wildpark frankenhof speeltuin
wildpark frankenhof speeltuin
wildpark frankenhof speeltuin
wildpark frankenhof speeltuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top