Home / Inspiratie / 10 dieren ontmoetingen op reis

10 dieren ontmoetingen op reis

Onze top 10 dieren op reis. De beste ontmoetingen met dieren van onze reizen in foto’s. Ben je op zoek naar diervriendelijke reizen? Plekken waar je dieren kunt zien in hun eigen leefomgeving? Wellicht denk je direct aan de Galapagos eilanden of een safari in Zuid-Afrika.

In dit blog deel ik tien plekken ter wereld waar we zelf dieren op reis hebben gezien. Soms moet je er er een nat pak voor halen, een andere keer moet je wat geluk hebben of geduldig zijn.

Snorkelen met een walvishaai in Donsol, Filipijnen

Snorkelen met een 13 meter lange walvishaai, een onvergetelijke ervaring! Er zijn meerdere plekken ter wereld waar je kunt snorkelen met walvishaaien. Het goede van Donsol is dat de dieren hier niet gevoerd worden.

Lees ook ons uitgebreide blog over snorkelen met walvishaaien.

Gewassen worden door olifant in Ko Chang, Thailand

Er zijn in Thailand veel plekken om op een olifant te rijden. Inmiddels weten we dat dit niet diervriendelijk is. Wil je dieren zien op reis en dan in het bijzonder in Zuid-Oost Azie zoek dan goed uit welke activiteiten precies georganiseerd worden.

Ik ben zelf van mening dat het niet mogelijk is om alle gedomesticeerde olifanten los te laten. Olifanten moeten nu eenmaal eten, dus ik ben niet tegen interactie met mensen als de olifant maar netjes behandeld wordt. Samen badderen en spelen is echter voor jou en voor de olifant heel veel plezier.

Olifant steelt drinkwater in Ngorongoro, Tanzania

Nog een ontmoeting met een olifant. Deze kwam wel heel dichtbij en had een slimme manier gevonden om water te drinken. Dit is op een campsite tijdens onze safari in Tanzania. Het water wordt gebruikt om de wc’s door te spoelen en voor de douches. Wist je dat een olifant wel 200 liter per dag kan drinken? Dan is zo’n tank snel leeg.

Lees hier meer over safari in Tanzania.

Mama-schildpad legt eieren in Oman

Het hele proces van eieren leggen door een schildpad is indrukwekkend om mee te maken. Gat graven, eieren leggen, gat dichtmaken en dan een nieuw gat maken om roofdieren voor de gek te houden. Wij hadden het geluk zowel het eieren leggen en het uitkomen van de eieren te kunnen meemaken in Oman.

Kolobri gaat zitten voor de foto in Colombia

Kolobries zijn zulke mooie vogels, maar ze zijn ook super irritant om op een foto te zetten. Heb je net scherp gesteld, dan zijn ze al weer weg. Ik heb bewogen foto’s van heel veel verschillende exemplaren. Als er dan eentje wel lukt voelt het extra goed!

kolibrie

Een reuzenlangpootspin in Lanquin, Guatemala

Op reis kom je heel wat ongedierte tegen, maar dit was wel een hele bijzondere spin. Deze reuzenlangpoten leven in een grot en zijn blind. Daarom kan je ze ook makkelijk op je hand zetten.

Een yak op het pad in Annapurna circuit, Nepal

Een yak is behoorlijk indrukwekkend zeker als hij net op het paadje staat waar jij langs moet. Ik vraag me bij een yak ook altijd af of het een standbeeld is of een echt dier.

Babyleeuwtjes in de Serengeti, Tanzania

Deze babyleeuwtjes tijdens onze safari door de Serengeti waren wel heel erg schattig. Net kleine katjes die aan het stoeien zijn. Totdat mama voorbij komt lopen. Dan snap je direct weer waarom sommige dieren op reis echt geen huisdieren zijn!

Vlinders in Kuala Lumpur, Maleisië

Op reis kan je soms ook heel dichtbij mooie dieren komen. Dit is een van mijn favoriete vlinderfoto’s.

Reuze motten, Annapurna ciruit, Nepal

Niet alle dieren die we ontmoeten zijn leuk. Ik ben helemaal geen fan van kakkerlakken. Spinnen zijn prima. maar een vogelspin in je badkamer is minder leuk! Of wat dacht je van een schorpioen onder het bed?

En waar we geen foto van hebben

Niet alle dieren hebben zin om voor ons op de foto te gaan. Zeker niet onder water. Maar in dit lijstje hoort toch ook zeker de ontmoeting met een mantarog die een looping voor ons deed in de Filipijnen.  En ook een groep dolfijnen die rondom ons boot zwommen in Tanzania en waar we mee konden snorkelen maakte veel indruk.

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag onze top 10 bijzondere dieren ontmoetingen in foto’s (in willekeurige volgorde) met jullie.  Check ook onze andere top 10 lijstjes zoals top 10 natuur in Europa en top 10 souvenirs. Wat was jou bijzonderste ontmoeting met een dier op reis? 

1 gedachte over “10 dieren ontmoetingen op reis”

  1. Leuk! Wel jammer dat je de tijgers er op laat staan. En op een olifant rijden is ook not done.. Verder leuke top tiens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top