10 dieren ontmoetingen

1

Onze top 10 dieren op reis. De beste ontmoetingen met dieren van onze reizen in foto’s

Snorkelen met een walvishaai, Donsol, Filipijnen

Snorkelen met een 13 meter lange walvishaai, een onvergetelijke ervaring!

Gewassen worden door olifant, Ko Chang,Thailand

Er zijn in Thailand veel plekken om op een olifant te rijden. Vaak niet het beste voor de olifant. Samen badderen en spelen is echter voor jou en voor de olifant veel plezier.

Olifant steelt drinkwater, Ngorongoro, Tanzania

Nog een ontmoeting met een olifant. Deze kwam wel heel dichtbij en had een slimme manier gevonden om water te drinken.

Mama-schildpad legt eieren, Oman

Het hele proces van eieren leggen door een schildpad is indrukwekkend om mee te maken. Gat graven, eieren leggen, gat dichtmaken en dan een nieuw gat maken om roofdieren voor de gek te houden. Wij hadden geluk zowel het eieren leggen en het uitkomen van de eieren te kunnen meemaken in Oman.

Een tijger aaien, Kanchanaburi, Thailand

Deze tijger lijkt het wel lekker te vinden om over zijn buikje geaaid te worden (opmerking: wij bezochten de Tiger Temple in 2006, een bezoek wordt nu afgeraden i.v.m. de behandeling van de dieren)

Een reuzenlangpootspin, Lanquin, Guatemala

Op reis kom je heel wat ongedierte tegen maar dit was wel een hele bijzondere spin. Deze reuzenlangpoten leven in een grot en zijn blind.

Een yak op het pad, Annapurna circuit, Nepal

Een yak is behoorlijk indrukwekkend zeker als hij net op het paadje staat waar jij langs moet.

Babyleeuwtjes, Serengeti, Tanzania

Deze babyleeuwtjes tijdens onze safari door de Serengeti waren wel heel erg schattig. Net kleine katjes die aan het stoeien zijn.

Vlinders, Kuala Lumpur, Maleisië

Op reis kan je soms ook heel dichtbij mooie dieren komen. Dit is een van mijn favoriete vlinderfoto’s.

Reuze motten, Annapurna ciruit, Nepal

Niet alle dieren die we ontmoeten zijn leuk. Ik ben helemaal geen fan van kakkerlakken. Spinnen zijn prima maar een vogelspin in je badkamer is minder. Of wat dacht je van een schorpioen onder het bed.

En waar we geen foto van hebben

Niet alle dieren hebben zin om voor ons op de foto te gaan. Zeker niet onder water. Maar in dit lijstje hoort toch ook zeker de ontmoeting met een mantarog die een looping voor ons deed in de Filipijnen.  Ook een groep dolfijnen die rondom ons boot zwommen in Tanzania en waar we mee konden snorkelen maakte veel indruk.

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag onze top 10 bijzondere dieren ontmoetingen in foto’s (in willekeurige volgorde) met jullie.  Check ook onze andere top 10 lijstjes.

Wat was jou bijzonderste ontmoeting met een dier op reis? 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Leuk! Wel jammer dat je de tijgers er op laat staan. En op een olifant rijden is ook not done.. Verder leuke top tiens!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.