Top 10 onbekende mooie natuur in Europa

6

Van de enige fjorden in Zuid-Europa, een helderblauwe zee tot aan de meren in de Alpen. Deze keer de door ons bezochte top 10 bestemmingen in Europa die passen in de categorie natuur. Vaste bloglezers zullen sommige van de foto’s herkennen maar over het algemeen zijn het plekken die niet zoals bijvoorbeeld de Plitvice watervallen en de Amalfi kust algemeen bekend zijn. Op sommige van deze plekken ware we echt de enige toeschouwers en dat voelt toch extra bijzonder.

In onze top-10 rubriek elke maand 10 reisfoto’s binnen een bepaald thema. 

Fláajökull – IJsland

Hoffel

Een van de verschillende ijsbergmeren in IJsland. Deze vraagt wat zoektocht en een stevige wandeling, maar dan word je beloond met dit prachtige plaatje.

Kotor Fjord – Montenegro

Kotor fjord

De enige Fjord van Zuid-Europa kan je vinden in Montenegro. De klim naar het oude fort geeft een weids uitzicht over dit stukje natuur in Europa.

Lac Rond – Frankrijk

Alpen

Wandelen in de Franse Alpen in het voorjaar. De sneeuw die nog niet helemaal gesmolten is maar de bloemen staan al in bloei. Een prachtige dagwandeling die je kunt maken vanaf Alpe d’Huez.

Comino – Malta

Malta natuur

Dagelijks gaan veel toeristen van Malta naar Comino om te zwemmen in de Blue Lagoon. Dit is ook met recht een van de mooiste stranden die we ooit gezien hebben. Na het luieren moet je ook echt een paar uur gaan wandelen over de kliffen.

Meteora

Roussanou klooster

Meteora is extra bijzonder omdat het een mix is van natuur en cultuur. Na jaren geleden een foto gezien te hebben was het erg bijzonder om hier zelf te staan.

Parque Nacional Sierra de Grazalema – Spanje

Grazalema

Vanaf de toeristische kust zit je ook zo in de bergen. In het Parque Nacional Sierra de Grazalema lopen de herten vrij rond en wordt de rauwe natuur alleen onderbroken door wat kleine dorpjes.

Cabo de Sant Vincente- Algarve

Algarve

Cabo de Sant Vincente is het meest westelijke puntje van het vaste land van Europa. De meeste toeristen stoppen alleen om de vuurtoren te zien maar wanneer je ten noorden van de toren gaat wandelen kom je de mooiste verlaten stranden tegen.

Blåvand strand – Denemarken

blavand zonsondergang

We vonden het Blåvand strand het mooiste strand in Noord-Europa dat we tot nu toe gezien hebben. Zo lang, wit en leeg.

Matka Canyon – Macedonië

matka canyon

Matka Canyon in Macedonië op maar een uur rijden vanaf de hoofdstad Skopje.

Obersteinbach – Frankrijk
Wasingenstein

Onze laatste ontdekking van natuur in Europa, de regio rondom Obersteinbach. Wandelend door de afwisselende bossen kom je ook nog eens allerlei kasteelruïnes tegen.

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 65 bezochte landen delen we graag af en toe onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

6 reacties

  1. Mooi overzicht, nog niet alles gezien, maar wel een hoop en ook nog een hoop andere gebieden. Wij vinden Europa ook echt zo mooi! Meteora vonden we ook bijzonder, net als de rest van Noord Griekenland. Macedonië ziet er ook mooi uit en IJsland staat ook nog op mijn lijstje… dank voor de inspiratie!

  2. Stéphanie | Expeditie Aardbol on

    Mooi overzicht, en wat heb je al een hoop gezien! Meteora lijkt mij heel erg gaaf, dank voor het delen en inspireren :)!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.