Home / Voorbereiding / Vliegen / Ik ben 3 jaar en heb 25 keer gevlogen
vliegen-kinderen

Ik ben 3 jaar en heb 25 keer gevlogen

Hallo ik ben 3 jaar en de dochter van Marcel en Tikva, maar jullie kennen mij natuurlijk al. Mijn papa en mama zijn gek op reizen en nemen mij altijd mee. Dat vind ik leuk want op vakantie is het altijd gezellig, maar soms wil ik ook wel eens gewoon thuis blijven en Bumba kijken. Of naar de speeltuin, want bij ons is een hele leuke speeltuin, maar op vakantie zijn ook speeltuinen soms met een trampoline.

vliegen kinderen schiphol gate m.
Zelfs op gate M van Schiphol vermaak ik me wel!

vliegen kinderen

Met mijn vriendjes spelen we vaak dat we gaan vliegen. Ik vind vliegen leuk! Mama zegt dat sommige papa’s en mama’s niet in het vliegtuig durven met kinderen. Daar snap ik niks van. Ik ben nu 3 jaartjes en een grote meid en heb 25 keer gevlogen. Voordat ik naar school ga, gaan we nog op een lange vakantie en ga ik nog een keer of 10 extra vliegen. Geen probleem! Mama vroeg mij waarom ik vliegen zo leuk vind. Nou ja, gewoon omdat het leuk is. Tsss, snap dat dan. Toen ging mama nog een beetje zeuren “waarom”, “waarom”, “waarom”. Ik heb geen idee van wie ze dat heeft want het is helemaal niet alsof ik zelf honderd keer per dag waarom zeg ;-).
MonkeyGo vliegtuigstoeltje

Maar goed als je meer wil weten:  ik mag dus op mijn tablet kijken, maar wel alleen als we vliegen. Dan moet je wachten tot het lampje uit is. Oh en wat ook nog leuk is, is dat ik op een grote stoel mag zitten. Soms zijn er andere kindjes om mee te spelen en je krijgt ook eten en snoep. Van papa en mama moet ik ook altijd even slapen in het vliegtuig. Ik zeg dan dat ik niet moe ben maar stiekem slaap ik altijd toch best wel lang. Zo’n lekker rustgevende geluidje dat vliegtuig.

vliegen met peuter

Soms huilen er baby’s in het vliegtuig, heel lang. Ik doe dat niet hoor. Ik ging voor de 1e keer vliegen toen ik 10 weken was, op weg naar Curaçao. Heel lekker mocht ik zo bij papa en mama in de draagdoek slapen. Later kreeg ik ook een eigen wiegje in het vliegtuig, daar mocht ik ook slapen maar niet in spelen. Flauw he! Alleen een keertje moest ik 15 minuten huilen. Toen was ik heel moe en kon niet slapen. Maar toen was ik pas 1 jaartje. Nu doe ik dat niet meer hoor, en nu heb ik ook allang een eigen stoel. Lees ook onze tips: vliegen met baby en vliegen met een peuter.

vliegen met baby

Papa en mama zeggen ook dat ik niet tegen de stoel voor me mag schoppen. Natuurlijk doe ik dat niet. Ik vind het veel leuker om op de stoel te staan en kiekeboe te spelen met de mensen achter me. Dan zeggen ze “ah wat een mooi meisje” of iets dat ik niet kan verstaan. Maar ze geven me wel een snoepje.

Er zijn heel veel mooie vliegtuigen maar sommige zijn net wat mooier dan anderen. Daar wil ik dan graag in! Maar dat mag niet van papa en mama die boeken altijd gewoon maar de goedkoopste vlucht met gunstige vliegtijden. Dus ben ik al in heel veel verschillende vliegtuigen geweest. Van Arke, Icelandair, Jetblue, Emirates, KLM, Sunexpress, Pegasus, Transavia, China Southern, Air Asia, Myanmar Airways en EasyJet.

cares harnas

Meestal ga ik samen met papa en mama in het vliegtuig maar soms ook alleen met mama. Naar Turkije en naar Italië. Dan kan ik mama al goed helpen met de koffer. Soms mag ik op de koffer zitten op het vliegveld, dat is leuk. Tussen de hekjes doorrennen is ook grappig als iedereen in de rij staat te wachten. Dan kijken mensen heel verbaasd als ik er opeens langs glip. Dan zeggen papa en mama: “nu moet je echt bij ons blijven”.

Ik wil ook altijd helpen met inpakken, dat kan ik heel goed. Dan zeg ik ook “ik kan alles wel doen hoor” en gooi het in de koffer, mijn mooie jurk en sandaaltjes maar mama wil het toch samen doen. Ik mag ook niet al mijn knuffels meenemen maar 2 of 3, dus moet ik kiezen. Minnie Mouse gaat altijd mee. Wel mag ik mijn eigen rugzak inpakken met speelgoed. Niet te veel, want ik moet hem wel zelf dragen.

Nou doei!

5 gedachten over “Ik ben 3 jaar en heb 25 keer gevlogen”

  1. Leuk geschreven, heel herkenbaar. Isis is bijna met een paspoort in haar hand geboren, zo veel van de wereld al gezien. Superleuk! Als dat geen ontdekkingsreiziger wordt, weet ik het ook niet. Ik/wij hebben nog geen kinderen maar ik kan mij nog herinneren dat ik ook al sinds mijn 1e of 2e in het vliegtuig zat, turend uit het raam. Als ik/wij kinderen krijgen, zou ik het mij ook niet anders kunnen voorstellen 😉

  2. Wat leuk om te lezen Isis! Je hebt een creatieve mama, met een leuke insteek. 🙂 Geen idee hoe vaak Vera en Rosalie gevlogen hebben, maar ze hebben er net zoveel plezier in als jij. Dat je nog maar veel vluchten mag maken met je papa en mama samen.

  3. Superleuk gedaan! Heel leuk om te lezen. Ik moest er een paar keer om lachen. Bo heeft 20x gevlogen (ik heb het eveb opgeteld) en Jippe 16x, ook zij vinden vliegen leuk. Dat tegen de stoel aan trappen doet Jippe nog steeds wel eens trouwens. Het gaat er bij hem maar niet in dat het vervelend is voor andere mensen. En slapende kindjes in het vliegtuig vind ik altijd zo lief. Ik had bijna altijd late vluchten naar Turkije, en ook naar Egypte en Tunesie. Er was een tijd dat ik dan niet eens naar het toilet durfde, want wat als ze nét wakker werden en me dan niet zagen? Vorig jaar naaf Turkije was het zo rustig dat ze meerdere rijen stoelen hadden om op te spelen. Jammer dat Bo nu op school is, anders kon ze zelf reageren. Ik zal het haar vanmiddag laten lezen. Misschien vindt ze dat wel leuk!

  4. Wat leuk om te lezen Isis! Thijs en Isa denken er precies zo over. Thijs is net 5 en heeft 40 keer gevlogen en Isa wordt bijna 3 en heeft 30 keer gevlogen. Ik denk dat ze vaker hebben gevlogen dan in een trein hebben gezeten, en ze vinden het ook gewoon echt leuk. Die mooie opblaasstoel willen Thijs en Isa ook wel een keer proberen, dat lijkt me ideaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top