5 bezienswaardigheden Belgrado met kinderen

0

Bezoek Belgrado met kinderen en ervaar deze afwisselende stad met het hele gezin. Ik bezocht de Servische hoofdstad recent voor de tweede keer en zet graag 5 bezienswaardigheden op een rijtje die voor gezinnen leuk zijn.

Verken Kalemegden fort

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Belgrado het Kalemegden fort is ook hartstikke leuk met kinderen. Het fort is groot en ligt op een punt in de rivier. Een aantal stukken muur en enkele torens zijn goed bewaard ‘gebleven.

Belgrado met kinderen

Zwemmen bij Ada Ciganlija 

Ada Ciganlija een eiland in de Sava rivier dat is omgetoverd tot reactiepark. Aan beide kanten van de rivier is een kiezelstrand gemaakt waar je samen met de kids in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Het water is op sommige plekken afgezet voor kinderen en ondiep maar er zijn ook diepere delen.  Er zijn strandwachten die alles in de gaten houden. Er zijn ook genoeg wateractiviteiten mogelijk van het huren van een waterfiets tot waterskieeen. Ook op het land is  genoeg te doen en zijn diverse speeltuinen, sportfaciliteiten en een deel van het eiland is een natuurgebied.

Belgrado met kinderen

Belgrado dierentuin

De dierentuin in Belgrado is niet heel groot maar wel leuk voor een middagje fun met de kids. Dieren zijn ondere andere leeuwen, lama’s en de oudste krokodil van europa. De kooien zijn wel een stuk kleiner dan we in Nederland gewend zijn.

belgrado met kinderen

Skadarlije straatje

Volgens de inwoners van Belgrado is deze straat een stukje Frankrijk in Servie. Dit is misschien een beetje overdreven maar wanneer je Belgrado met kinderen bezoekt dan moet je hier zeker even doorheen lopen. In het weekend en in de zomermaanden is er vaak live muziek en optredens van straatartiesten.

Belgrado met kinderen

Luna amusement park & speeltuinen in Kalemegden park

In de buurt van het fort en de dierentuin heb je ook nog het Luna amusement park.  In dit kleine pretparkje zijn veel leuke attracties voor de kinderen zoals vliegtuigjes en een reuzenrad. In de wintermaanden wanneer het amusement park niet open is kan je altijd nog terecht bij de speeltuinen in het Kalemegden park.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.