Home / Nederland / Limburg / Buitenhof de Leistert, luxe vakantiepark met veel faciliteiten in Limburg

Buitenhof de Leistert, luxe vakantiepark met veel faciliteiten in Limburg

Ben je op zoek naar een tof vakantiepark in Limburg? Wij verbleven bij Buitenhof de Leistert in Roggel. Dit vakantiepark heeft een zwemplas en heel veel speeltuinen, wat het in de zomer natuurlijk heel leuk maakt. We bezochten het park in oktober en hadden een dag met veel regen, maar ook dan is er nog genoeg te doen. Zo is er een zwembad en organiseert het recreatieteam activiteiten, maar waar ik zelf het meest blij van werd, was de combinatie van indoorspeelplekken met sfeervolle horeca. Echt fijne plekken met houten speeltoestellen en geen plastic krijspaleis. Waar we zelf ook relaxed zaten met een drankje, terwijl mijn dochter en haar logeetje voor dat weekend zich uitleefden op de speeltoestellen.

Kortom, een park waar je ook echt het hele hele jaar door wil verblijven. Buitenhof de Leistert is onderdeel van Recreatiepark de Leistert. Aan de ene kant van het hoofdgebouw bevinden zich de vrijstaande bungalows en vakantiehuizen in de sfeer van boerderijtjes. Aan de andere kant van het hoofdgebouw heb je Camping de Leistert. Naast dat je hier met je eigen tent kunt staan, zijn er ook chalets en safaritenten te huur.

Bekijk hier alle last-minute aanbiedingen.

de Leistert

Recreatiepark de Leistert

Vakantiehuizen bij Buitenhof de Leistert

Wanneer je bij de Leistert verblijft, krijg je thuis alvast de toegangspasjes toegestuurd. Superhandig, we kunnen dus zo het met een slagboom afgesloten terrein oprijden. Op zoek naar ons huisje. “Ah die is zo schattig”, roept onze dochter als ze een rood geschilderd huisje ziet met een roos naast de deur en van die luiken voor de ramen in groen en rood. Die is het nou net niet, maar ook ons huisje heeft een knusse uitstraling in het donkerblauw.

Vakantiehuizen bij Buitenhof de Leistert

We hebben een bungalow type 7C. Het eerste wat mij opvalt wanneer we binnenkomen, is hoe groot de woonkamer is. Het is een zevenpersoonshuisje en er staat een enorme hoekbank waar je makkelijk met zeven mensen op kunt zitten. Lekker relaxed om ’s avonds op te hangen en tv te kijken. Ik mis alleen een fijn dekentje voor op de bank of nog wat meer kussens.

Vakantiehuizen bij Buitenhof de Leistert

De meiden rennen gelijk naar boven. Hier zijn twee slaapkamers en een grote badkamer met bad. Beneden is nog een derde slaapkamer en nog een badkamer. We ontdekken nog een “geheime” deur. Hier bevindt zich een grote schuur en staat de stofzuiger. De keuken is helemaal compleet en heeft natuurlijk een vaatwasser. We hebben bedlinnen bijbesteld, maar moeten nog wel even zelf de bedden opmaken. Wel even opletten, want bij het bedlinnen zit geen handdoekenpakket. Gelukkig hadden we voor het zwembad zelf al badlakens meegenomen.

Vakantiehuizen bij Buitenhof de Leistert

Wat mij ook bevalt, is de ruimte rondom het vakantiehuis. Je zit niet op je buren en we hebben zelfs nog een grote voor- en achtertuin. Bij het huisje is alle ruimte om de auto te parkeren. We merken tijdens ons weekend wel dat dit betekent dat er best veel auto’s op het park rijden. Gelukkig zijn er aparte looppadden.

leister vakantiepark

Een van de dingen die ons opvalt wanneer we over het park rijden, is dat er bij veel huisjes meerdere auto’s staan. We zien ook veel grote families lopen die duidelijk met opa en oma of met twee gezinnen op pad zijn. Deze grote vakantiehuizen zijn daarvoor natuurlijk heel geschikt en bij Buitenhof de Leistert zijn er zelfs huisjes voor 18 personen. Handig als je met een grote groep een vakantiehuis zoekt.

leister vakantiepark

Onze dochter kijkt op de plattegrond: “Waarom hebben wij geen kinderbungalow?”. Nou, daar is ze inmiddels wel wat te oud voor, maar ga je met een baby, peuter of kleuter naar een vakantiepark dan is het wel fijn om in een speciale kinderbungalow te verblijven. De kinderbungalows van de Leistert komen met extra’s, zoals een bolderkar, omheinde tuin, kindermeubilair en een slaapkamer met stoere houten kinderhoogslaper. Die bolderkar is wel handig voor korte beentjes, want als je een woning hebt aan het einde van het vakantiepark dan is het wel een minuut of tien lopen naar het hoofgebouw.

Ook zijn er extra luxe vakantiehuizen te huur die met extra’s komen, zoals een Weber barbecue, sfeervolle gashaard en sauna. Bekijk hier alle verschillende type woningen van Buitenhof de Leistert.

leister vakantiepark

Camping de Leistert

Aan de andere kant van het hoofdgebouw ligt camping de Leistert. Natuurlijk was ik benieuwd hoe dat eruit zou zien en ik liep hier een rondje. Wat mij opviel, is dat ook hier weer heel veel verschillende speelplekken zijn. Zo hoeft je kind dus niet altijd naar de grote speeltuin, maar kan er ook lekker voor de deur gespeeld worden.

camping de leistert

We zijn zelf geen kampeerders, maar mocht je dat wel zijn dan hebben ze hier wel hele luxe plekken met sanitair. Zelfs met een vaatwasser of een infraroodsauna.

Ook hier kun je vaste accommodaties huren. Zoals de Leistert lodges en cabins, dit zijn chalets. Wel de voordelen van een vast huisje, maar nog steeds het camping gevoel. Deze woningen zijn natuurlijk wel een stuk compacter dan de vakantiehuizen. Een andere optie die bij kinderen altijd erg in de smaak valt, zijn de safaritenten. Je kunt kiezen voor tenten zonder eigen sanitair en glamping tenten met eigen sanitair.

camping de leistert

Faciliteiten recreatiepark de Leistert

Zwembad de Leistert

De Leistert heeft ook een heel fijn subtropisch zwembad. Een buiten en een binnenzwembad, maar in de winter is natuurlijk alleen het laatste open. We hebben van tevoren per post al kaartjes gekregen die toegang geven tot het zwembad. In de app zie ik dat het bad drie keer per dag een uur dicht gaat om schoon te maken.

Aangekomen bij het zwembad kleden we ons snel om en stoppen de kleding in een kluisje (50cent munt nodig). Terwijl de meiden het water induiken, zoek ik een plekje langs de kant. Er staan stoelen genoeg en alleen bij het peuterbad is het echt druk.

Er zijn twee grote zwembaden met lekker warm water. Beide baden hebben een glijbaan. De snelle brede glijbaan is al snel favoriet, hoewel de smallere lange glijbaan ook hartstikke leuk is. In een van de baden is een stroomversnelling en een gedeelte om te zitten. Daarnaast is er dus nog een baby- en peuterbad voor de kleintjes en er zijn enkele plekken om te bubbelen.

Terwijl wij buiten de grauwe lucht en regen zien, zitten wij hier goed!

Zwembad de leistert

Buitenspeelplekken en zwemplas

In de zomer kun je behalve in het buitenzwembad ook in de zwemplas zwemmen. Met een leuk strandje en een parcours in het water. Naast de zwemplas kun je de grootste speelplek van de Leistert vinden. De hoge toren met twee glijbanen en afwisselend en lang klim- en klauterparcours valt ook bij onze achtjarige dochter in de smaak.

Leistert

Voor jongere kinderen is er een apart speelgedeelte met ook leuke speeltoestellen, maar dan op een kleiner formaat. Ook fijn zijn de verschillende bankjes voor ouders om op te zitten. Deze grote speeltuin bestaat eigenlijk uit twee delen. Een met veel houten speeltoestellen en een ander deel met schommels en glijbanen in vrolijkere kleuren.

Leistert

Met deze grote speeltuin ben je er nog niet, want verspreid over het park zijn er nog veel meer kleinere en grotere speelplekken. Een van de favoriete speelplekken van de dames is de speeltuin bij de Buitenhof. Hier heb je ook een flink houten speeltoestel met een klauterroute en glijbaan. Ook is hier een trekpontje.

Leistert

Bij weer een andere speelplek is er een dubbelparcours, zodat kinderen tegen elkaar kunnen racen. Daarnaast zijn er ook nog heel veel kleine speelplekken die juist leuk zijn voor kleine kinderen. We zijn al op best veel vakantieparken geweest en wat betreft speelplekken in het park blinkt de Leistert echt uit.

Horeca en toffe indoorspeelplekken

Dan zijn er ook nog hele gave indoorspeelplekken. Die worden gecombineerd met prima horeca. Heel handig, zo kun je zelf wat drinken of eten terwijl je kinderen zich vermaken op de speelfaciliteiten.

Leistert indoorspeeltuin

In het hoofdgebouw zitten twee restaurants. Restaurant Grillo, waar je zelf beslist wat je wil eten en het vlees, de vis of de vegetarische snack zelf klaarmaakt op de ingebouwde tafelgrill. Had ons erg leuk geleken, maar dat dachten meer gezinnen, dus we waren te laat met reserveren. Het andere restaurant in dit gebouw, ViaVerde, heeft een Italiaans thema maar nodigt ook gewoon uit tot een koffie. Je zit hier direct naast de indoorspeelplek. Ga je met een peuter of kleuter naar de Leistert dan is dit voor hen de leukste indoorspeelplek.

Leistert indoorspeeltuin

Laat de kids hun eigen stukje vlees of vis omdraaien en proost op een smakelijk samenzijn. Met een ruim grill-assortiment en diverse arrangementen zit dat helemaal goed!

La Selva de leistert

Het andere restaurant kun je vinden bij de Buitenhof. La Selva is een sfeervol ingericht restaurant met een afwisselende kaart. Naast het restaurant is er er ook een kleine bar en die heeft direct uitzicht op de ontzettend gave indoorspeeltuin. Met zand en heel veel klauterplekken. Alweer een favoriet van de meiden die hier eindeloos konden spelen.

La Selva de leistert

Tenslotte is er ook nog een snackbar voor wie een snelle hap wil halen. Zelf koken kan natuurlijk ook. Op het park zit een supermarkt.

Minigolf, bowlingbaan en sportfaciliteiten

Je hoeft je op de Leistert dus absoluut niet te vervelen. Een weekend was voor ons in ieder geval te weinig tijd om alles uit te testen. Zo zijn er ook nog sportfaciliteiten en is er een bowlingbaan. Wat we wel deden, was een rondje minigolf spelen op de pas vernieuwde minigolfbaan.

bowlingbaan
minigolf

Recreatieteam de Leistert

Naast deze vaste activiteiten wordt er ook van alles georganiseerd door het recreatieteam van de Leistert met mascottes Plien en Pluck. De Leistert heeft een eigen app en daar kan je precies zien wat het dagprogramma is. De meiden willen wel naar de minidisco, maar eenmaal daar aangekomen, voelen ze zich met acht jaar toch wat te oud tussen de dansende kleuters en peuters.

Ook handig: in de app staat bij de activiteiten ook een leeftijdsadvies, bijvoorbeeld vanaf 4 jaar of 8 jaar. Ik zie dat er ook een Pokémontocht is en dat willen ze wel proberen. Normaal buiten op het terrein, maar vanwege de regen is de tocht naar binnen verplaatst. Deze activiteit is goedgekeurd, want wanneer ze beginnen, mogen we al snel wel weg gaan. Na een klein uur halen we de meiden weer op. “Was het leuk? Ja!”.

Leistert

Wat is er te doen in de buurt van de Leistert?

Wij kiezen een vakantiepark niet alleen om de daar aanwezige faciliteiten, maar zeker ook vanwege wat er te doen is in de omgeving. Nu hadden we deze keer wel een heel regenachtig weekend, wat minder uitnodigde om op pad te gaan. Anders is het Leudal een heel mooi stukje Limburgse natuur op maar vijf minuten rijden vanaf het park. Hier is ook een erg leuke, korte wandelroute voor jonge kinderen.

wandelen in limburg leudal

We gingen nog wel een paar uurtjes naar, het een half uur verder gelegen, Weert. Hier is een zintuigenroute die leuk is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Je hebt hier speeltoestellen die wat te maken hebben thema’s als ‘Horen’, ‘Voelen’ en ‘Ruiken’.

Nog een wandelplek op maar een kwartiertje vanaf Roggel is Nationaal Park de Grote Peel. Hier is een origineel kabouterpad en je kunt er in het seizoen heel veel broedende vogels in nestkastjes zien.

Niet wandelen maar wel lekker actief bezig zijn? Klim Kong in Venlo is een aanrader.

Liever naar een museum? Het Limburgs Museum in Venlo, het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof en het Wereldpaviljoen in Steyl zijn alle drie echte kindvriendelijke musea.

Heb je meer tips nodig, lees dan onze blogs met uitjes in Noord-Limburg met kinderen en uitjes in Midden-Limburg voor kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top