Indrukken uit Tel Aviv, de witte stad

Tel Aviv, de witte stad, de meest vrijgevochten stad in Israël en na Jeruzalem de grootste stad van het land. Tel Aviv betovert me niet zoals Jeruzalem, maar de stad heeft zeker haar charme. In een land dat je vol bij de kladden grijpt, waar elke dag bol staat van de indrukken. Als je de lastige onderwerpen zoals religie en oorlog wilt vermijden, is Tel Aviv een rustpunt. Het is prima plek om je rondreis door Israël te starten of te eindigen.

tel aviv tel aviv tel aviv tel aviv

De relaxte houding van mensen in Tel Aviv

Wat ons gelijk bij punt 1 brengt. Eén van de dingen die je direct op zal vallen in Tel Aviv is de relaxte houding. Je hebt hier meer kans om twee jongens in een short en tanktop te zien die hand in hand rondwandelen dan een gezin met een enorme kinderschare, allemaal in zwart en wit.

Het is de meest gayvriendelijke stad in het Midden-Oosten. Maar ook als familie met kinderen zal je je hier welkom voelen. Waar de oude stad in Jeruzalem draait op toeristen ben je in Tel Aviv gewoon één met de locals. Ik werd meerdere keren aangesproken in het Hebreeuws en als je dan overschakelt naar het Engels dan is er een vriendelijke lach. Het is heerlijk om gewoon door de straatjes te wandelen en winkeltjes te bekijken zonder constant aangesproken te worden om wat te kopen. Je kunt hier ook geweldig mensen kijken.

tel aviv israel tel aviv israel

Een avondwandeling maken langs de boulevard en het strand

Tel Aviv is geen mooie stad maar het heeft zeker haar leuke wijkjes. Tenzij je Tel Aviv echt bezoekt vanwege het nachtleven of om te stappen is 2 of 3 dagen voldoende tijd in Tel Aviv. Persoonlijk vond ik Tel Aviv op haar mooist rond de schemering. Wanneer de zon langzaam ondergaat, maak je een wandeling over de boulevard. Hardlopers rennen je voorbij. De laatste zonaanbidders ruimen hun spullen op. De surfers gaan nog zo lang als het kan door. Mensen laten hun honden uit en gezinnen gaan nu het wat afkoelt lekker naar de speeltuin. Tel Aviv is rond dit tijdstip echt supergezellig, en hoewel ik het voor elkaar kreeg om 2 avonden op rij de zonsondergang net te missen zijn de luchten die daarna komen geweldig.

Tel aviv bezienswaardigheden

Struinen door oud Jaffa

Jaffa is tegenwoordig een wijk van Tel Aviv maar vroeger was het een stadje. In een stad die vrij modern is, is oud Jaffa heel anders. Smalle straatjes met zandstenen muren kronkelen over de heuvel. Smalle doorgangen en weggestopte galerijen en winkeltjes van kleine ondernemers. Om elke hoek is het weer een verassing wat je tegen gaat komen.

oud jaffa tel aviv oud jaffa tel aviv oud jaffa tel aviv

Oud-Jaffa is niet groot en de bordjes zorgen ervoor dat je nooit echt verdwaalt. Ik volg het geluid van de zee en kom precies op het juiste moment. Vroeger was Jaffa een havenstad en ook nu is de haven nog in gebruik. Je ziet en ruikt de verse vis die uitgeladen wordt. Alle kleuren in de lucht knallen me tegemoet. Tijd om een van die vele gezellige restaurantjes in te duiken.

tel aviv jaffa haven tel aviv jaffa haven

Lees ook onze andere blogs over vakanties in Israël, bezoek bijvoorbeeld het meer van Tiberias, Masada of de Golan Hoogvlakte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top