Bezienswaardigheden Boquete met kinderen

1

Boquete is zowel de adventure capital als de populairste plek voor pensionado’s in Panama, maar is het ook leuk voor gezinnen met jonge kinderen? Wij vertellen je wat er te doen is in Boquete met kinderen.

speeltuin Boquete

Is Boquete veilig?

Geen bestemming tijdens onze vakantie in Panama riep vooraf zoveel vragen op als Boquete. Voor veel Nederlanders is Boquete nou eenmaal onlosmakelijk verbonden met Lisanne en Kris.

Tijdens onze reis was het nog niet bekend wat er met de meiden gebeurd was. In Nederland moesten we keer op keer aangeven dat we niet gingen wandelen. Lokale bewoners die erachter kwamen dat we Nederlands waren begonnen er ook zelf over. Dat ze zich echt niet voor konden stellen dat een Panamero de meisjes wat aan had gedaan. 

Wandelen rondom Boquete zouden wij met kinderen niet snel doen. Voornamelijk ook omdat er vrijwel alleen routes zijn van meerdere uren. De natuur is hier nogal ruig en erg heuvelachtig.

Hoeveel tijd moet je doorbrengen in Boquete?

Boquete heeft een aangenaam klimaat. Het is er overdag zo’n graad of 24, dat zorgt er voor dat je veel makkelijker actieve dingen gaat doen dan aan de warmere kust. Vooral ‘s avonds heb je echt wel een trui nodig.

Er zijn heel veel gepensioneerde Amerikanen in Boquete en dat zorgt er ook voor dat er een zeer ruime keuze is aan restaurants. Prijzen liggen relatief laag in vergelijking tot andere plekken die we in Panama bezochten en de kwaliteit is hoog.

Boquete

BoqueteAls backpacker moet Boquete een geweldige bestemming zijn. Er is zoveel te doen in de omgeving van ziplinen, raften, paardrijden, mountainbiken tot 4WD drive tours naar warme baden en ga zo maar door.

Boquete is daarmee een bestemming waar de leeftijd van je kinderen heel bepalend is voor hoe lang je hier wil blijven. Wanneer je zoals ons een kindje hebt van nog geen twee is een dag voldoende. Heb je tieners dan is het een heel ander verhaal en blijf je misschien wel een week. Als je op vakantie bent met een huurauto kan je Boquete ook gebruiken als basis van trips naar La Amistad National Park of naar het Chiriqui Marine Park aan de kust.

Wat te doen in Boquete met jonge kinderen?

Avontuurlijke tuin en speeltuin El Explorador

Iets buiten Boquete (over de brug bij de fairground naar links en dan de bergen in, de borden volgen) kan je El Explorador vinden. Hoe je het ook wil noemen, een botanische tuin of een speeltuin, het is een tuin met humor.

Alle grappige details maken het een ontdekkingstocht voor kinderen en ouders. Dit is zeker onze nummer 1 plek om te bezoeken wanneer je Boquete met kinderen bezoekt.

El explorador

Speeltuin en uitkijkpunt El Mirador

Ook buiten het centrum van Boquete kan je speeltuin en uitkijkpunt El Mirador vinden.  In dit geval over de brug bij het kermisterrein en dan naar links de bergen in. Deze koffietent heeft een enorm goed uitzicht over Boquete. Zelf aan de koffie met een taartje en de kinderen lekker laten spelen. Dat noemen we vakantie.

Boquete

Speeltuin in het centrum

Ook in het centrum van Boquete kan je een speeltuin vinden. Niet meer op de plek die de Lonely Planet aangeeft maar aan de Calle 6A sur.

Fairground

De fairground of kermis is een beetje vergane glorie maar nog steeds leuk wanneer je Panama met kinderen bezoekt. Het is een park met enorm veel bloemen en vreemde standbeelden. Overal staan houten huisje waar ooit winkeltjes en eettentjes in hebben gezeten maar nu is nog maar een fractie in gebruik. Ook de speeltuin roest weg waar je bij staat. Toch is het een geliefde plek voor Panamese gezinnen en dus een prima optie om speelmaatjes te vinden.

Boquete met kinderen

Leuke plekken om te eten met kinderen in Boquete

Voor het ontbijt is cafe de Encuentro een aanrader. Een beetje alternatief tentje waar de eigenaresse iedereen standaard begroet met mi amor en een dikke knuffel. De keuze aan onbijt is lekker uitgebreid en er is een kleine speelhoek. Er is ook een kinderstoel.

Het lekkerste ontbijt (pittig sappige mexican style burritos) aten we bij Sugar en Spice. Hier staan elke ochtend al rijen voor de deur te wachten tot ze open gaan. Ook hebben ze hier een enorme selectie aan taartjes.

Voor lunch en diner zou je naar Baru aan het centrale plein kunnen gaan. Hier kan je prima pizza’s en andere westerse gerechten krijgen en zijn ook kinderstoelen aanwezig.

Mikes is ook een plek met een gevarieerd menu er er is vaak livemuziek.

De Italiaan Pomodoro is wat duurder maar heeft wel eens speeltuin op het terrein.Boquete Boquete

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Ik heb met mijn dochtertje los tres cascades gedaan, een beetje bevlieging van het moment zonder voorbereiding en op onze sandalen. Hm… na twee weken hevige regen lag het pad er behoorlijk glibberig bij, maar twee watervallen hebben we flink gehaald. Dochters conditie is beter dan die van haar moeder! Gelukkig zijn we toen teruggekeerd, want het werd al laat en toen bleek hoe verlaten dat ‘hol van pluto’ wel was… met heel veel geluk een lift kunnen scoren van een lokaal gezin dat ons meenamen neer een… kerstboomverkoper. Hi-la-risch!
    Maar het is de enige keer geweest op onze hele reis dat ik even erg ongerust was. Met valavond in de bergen helemaal alleen… ik had de tocht onderschat. Maar: afgezien daarvan was het een prachtige jungle om in te wandelen en ben toch blij dat we het gedaan hebben! Ik ben ook een koffieboerderij gaan bezoeken (dochter mocht spelen in de tuin) en een tuin waar ze een bijenrondleiding gaven, compleet met tamme geit Blanca die al snel door mijn kindje werd geadopteerd en die ons volgde als een hondje 😀
    Ik zou zo kunnen wonen in Boquete! Van enige horrorverhalen over Nederlandse meiden hebben we niks meegekregen (misschien maar gelukkig).

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.