Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Bezienswaardigheden Boquete met kinderen

Bezienswaardigheden Boquete met kinderen

Boquete is zowel de adventure capital als de populairste plek voor pensionado’s in Panama, maar is het ook leuk voor gezinnen met jonge kinderen? Wij vertellen je wat er te doen is in Boquete met kinderen. We bezochten Boquete met onze peuter dochter, daarmee konden we natuurlijk geen echte adventure tours ondernemen. Dit blog is daarom later aangevuld met een aantal lezers tips.

Boquete

Hoeveel tijd moet je doorbrengen in Boquete?

Boquete heeft een aangenaam klimaat. Het is er overdag zo’n graad of 24, dat zorgt er voor dat je veel makkelijker actieve dingen gaat doen dan aan de warmere kust. Vooral ’s avonds heb je echt wel een trui nodig.

Er zijn heel veel gepensioneerde Amerikanen in Boquete en dat zorgt er ook voor dat er een zeer ruime keuze is aan restaurants. Prijzen liggen relatief laag in vergelijking tot andere plekken die we in Panama bezochten en de kwaliteit is hoog.

Boquete met kinderen?

Als backpacker moet Boquete een geweldige bestemming zijn. Er is zoveel te doen in de omgeving van ziplinen, raften, paardrijden, mountainbiken tot 4WD drive tours naar warme baden en ga zo maar door.

Boquete is daarmee een bestemming waar de leeftijd van je kinderen heel bepalend is voor hoe lang je hier wil blijven. Wanneer je zoals ons een kindje hebt van nog geen twee is een dag voldoende. Heb je tieners dan is het een heel ander verhaal en blijf je misschien wel een week. Als je op vakantie bent met een huurauto kan je Boquete ook gebruiken als basis van trips naar La Amistad National Park, Barriles of naar het Chiriqui Marine Park aan de kust.

Boquete met kinderen?

Wat te doen in Boquete met kinderen?

Avontuurlijke tuin en speeltuin El Explorador

Iets buiten Boquete (over de brug bij de fairground naar links en dan de bergen in, de borden volgen) kan je El Explorador vinden. Hoe je het ook wil noemen, een botanische tuin of een speeltuin, het is een tuin met humor.

Alle grappige details maken het een ontdekkingstocht voor kinderen en ouders. Dit is zeker onze nummer 1 plek om te bezoeken wanneer je Boquete met jonge kinderen bezoekt.

El Explorador
El Explorador

Speeltuin en uitkijkpunt El Mirador

Ook buiten het centrum van Boquete kan je speeltuin en uitkijkpunt El Mirador vinden.  In dit geval over de brug bij het kermisterrein en dan naar links de bergen in. Deze koffietent heeft een enorm goed uitzicht over Boquete. Zelf aan de koffie met een taartje en de kinderen lekker laten spelen. Dat noemen we vakantie.

Speeltuin en uitkijkpunt El Mirador

Speeltuin in het centrum

Ook in het centrum van Boquete kan je een speeltuin vinden. Niet meer op de plek die de Lonely Planet aangeeft maar aan de Calle 6A sur. Onze blonde dochter had in ieder geval geen enkel probleem om in Boquete vriendjes te maken met lokale kindjes. Die namen haar graag op sleeptouw.

Boquete met kinderen?

Fairground

De fairground of kermis is een beetje vergane glorie maar nog steeds leuk wanneer je Panama met kinderen bezoekt. Het is een park met enorm veel bloemen en vreemde standbeelden. Overal staan houten huisje waar ooit winkeltjes en eettentjes in hebben gezeten maar nu is nog maar een fractie in gebruik. Ook de speeltuin roest weg waar je bij staat. Toch is de Feria de Las Flores Y Cafe een geliefde plek voor Panamese gezinnen en dus een prima optie om speelmaatjes te vinden.

Boquete met kinderen?
Boquete met kinderen?

Boquete Bees and butterflies

Boquete Bees is een biologische boerderij waar je terecht kunt voor een rondleiding. Er worden hier koffie, fruit en groenten verbouwd. Wat het extra interessant maakt voor kinderen is de dat je ook honing kunt proeven. Tijdens een tour leer je van alles over bijen, vlinders en de producten die hier verbouwd worden. Neem zeker ook een kijkje in de prachtige vlindertuin.

Boquete met kinderen?

Raften in Boquete

Ga je naar Boquete met tieners dan moet je zeker gaan raften. Er zijn meerdere aanbieders in Boquete die tours organiseren. Check van te voren hoe hoog het water staat want het kan best een spannend avontuur zijn als het in de dagen ervoor geregend heeft.

Boquete met kinderen?

La Jungle Panama

Een klein dierenasiel in Boquete. Tegen betaling kan je een bezoek brengen. De kans is groot dat je tropische vogels en apen kunt zien. Het is geen dierentuin, de dieren worden indien mogelijk nadat ze genezen zijn weer uitgezet in het wild. Je weet dus nooit zeker welke dieren er te zien zijn.

Is Boquete veilig? Wandelen rondom Boquete

Geen bestemming tijdens onze vakantie in Panama riep vooraf zoveel vragen op als Boquete. Voor veel Nederlanders is Boquete nou eenmaal onlosmakelijk verbonden met Lisanne en Kris die na een wandeling nooit meer terug kwamen.

Tijdens onze reis was het nog niet bekend wat er met de meiden gebeurd was. In Nederland moesten we keer op keer aangeven dat we niet gingen wandelen. Lokale bewoners die erachter kwamen dat we Nederlands waren begonnen er ook zelf over. Dat ze zich echt niet voor konden stellen dat een Panamero de meisjes wat aan had gedaan. 

Ga je wandelen rondom Boquete met kinderen? Zorg dan echt dat je goed weet wat de route is. Je moet er ook rekening mee houden dat er vrijwel alleen routes zijn van meerdere uren. De natuur is hier nogal ruig en erg heuvelachtig. Wil je toch wandelen met kinderen rondom Boquete dan is de Pipiline trail een van de betere routes, reken hiervoor op een halve dag. Je loopt door het bos naar een mooie waterval. Je betaald op deze route een klein bedrag aan entree. Neem voldoende eten en drinken mee.

Boquete met kinderen?

Kindvriendelijk hotel Boquete

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Panama. De plek waar wij overnachten zou ik niet direct aanbevelen. Niks bijzonders. Gelukkig zijn er inmiddels in Boquete een aantal nieuwe kindvriendelijk hotels met familiekamer geopend. Ben je op zoek? Bekijk dan downtown suites, een gebouw met meerdere appartementen met plek voor 4 tot 6 personen in het centrum. Coffee Estate Inn ligt net buiten het dorpje en heeft mooie bungalows en een speeltuin voor kinderen.

Leuke plekken om te eten met kinderen in Boquete

Voor het ontbijt is café de Punto de Encuentro een aanrader. Een beetje alternatief tentje waar de eigenaresse iedereen standaard begroet met mi amor en een dikke knuffel. De keuze aan ontbijt is lekker uitgebreid en er is een kleine speelhoek. Er is ook een kinderstoel.

Boquete met kinderen?

Het lekkerste ontbijt (pittig sappige mexican style burritos) aten we bij Sugar en Spice. Hier staan elke ochtend al rijen voor de deur te wachten tot ze open gaan. Ook hebben ze hier een enorme selectie aan taartjes.

Voor lunch en diner zou je naar Baru aan het centrale plein kunnen gaan. Hier kan je prima pizza’s en andere westerse gerechten krijgen en zijn ook kinderstoelen aanwezig.

Mikes is ook een plek met een gevarieerd menu er er is vaak livemuziek.

De Italiaan Pomodoro is wat duurder maar heeft wel eens speeltuin op het terrein.

Boquete met kinderen?

Lees ook ons blog Boquete, Sante Fe of el Valle welk bergdorp moet je kiezen.

Ook naar Latijns-Amerika op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars, want dan scheelt gedoe met verzekeren. Voor accommodaties kijken we vaak op booking.com.

1 gedachte over “Bezienswaardigheden Boquete met kinderen”

  1. Ik heb met mijn dochtertje los tres cascades gedaan, een beetje bevlieging van het moment zonder voorbereiding en op onze sandalen. Hm… na twee weken hevige regen lag het pad er behoorlijk glibberig bij, maar twee watervallen hebben we flink gehaald. Dochters conditie is beter dan die van haar moeder! Gelukkig zijn we toen teruggekeerd, want het werd al laat en toen bleek hoe verlaten dat ‘hol van pluto’ wel was… met heel veel geluk een lift kunnen scoren van een lokaal gezin dat ons meenamen neer een… kerstboomverkoper. Hi-la-risch!
    Maar het is de enige keer geweest op onze hele reis dat ik even erg ongerust was. Met valavond in de bergen helemaal alleen… ik had de tocht onderschat. Maar: afgezien daarvan was het een prachtige jungle om in te wandelen en ben toch blij dat we het gedaan hebben! Ik ben ook een koffieboerderij gaan bezoeken (dochter mocht spelen in de tuin) en een tuin waar ze een bijenrondleiding gaven, compleet met tamme geit Blanca die al snel door mijn kindje werd geadopteerd en die ons volgde als een hondje 😀
    Ik zou zo kunnen wonen in Boquete! Van enige horrorverhalen over Nederlandse meiden hebben we niks meegekregen (misschien maar gelukkig).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top