Home / Nederland / Gelderland / Buitenpost, blotevoetenpad, kamperen en relaxt eten en drinken

Buitenpost, blotevoetenpad, kamperen en relaxt eten en drinken

Buitenpost Twello is tof! Precies wat je als ouder zoekt. Lachende kinderen die zich uitleven en zelf even bijpraten met een biertje, wijntje en smakelijke borrelplank. De voetjes in het gras en gewoon lekker buiten zijn. Buitenpost kun je vinden tussen Deventer en Apeldoorn in Twello. Misschien ken je het nog uit de tijd dat het Hof van Twello was? Ook toen was het al een kindvriendelijke plek, maar sinds het is overgenomen door de heren van Deventer Bierbrouwerij Davo is het nog fijner geworden.

Het is een groot terrein met een mix van wilde natuur en landbouw. Zo worden er groenten verbouwd en is er zelfs een wijngaard. Je bent bij Buitenpost van harte welkom voor de horeca, de winkel of het blotevoetenpad en je kunt er overnachten op de kleinschalig camping.

Buitenpost blotevoetenpad

Wat is er te doen bij Buitenpost Twello

Blotevoetenpad Buitenpost

Voorganger Hof van Twello was een van de bekendste blotevoetenpaden van Nederland. Ook bij Buitenpost hebben ze deze leuke optie behouden, al zijn er wel een aantal wijzigingen gedaan. Zo is de bewegwijzering vernieuwd, wat wel zo prettig is. Je hebt op het blotevoetenpad namelijk meerdere keren een splitsing. Je kunt dan kiezen voor de route waar je echt lekker heel vies gaat worden of voor de route die toegankelijker is. Extra fijn als je met jonge kinderen gaat of zelf gewoon nog een beetje schoon wil blijven. Welke afslag je ook kiest, de buggy kan niet mee.

Buitenpost blotevoetenpad

Zo kan je een afslag nemen naar “het moeras” waar je vervolgens als kind zeker tot je middel door het water moet waden. Wil je echt voor de ultieme ervaring gaan, dan loop je dit blotevoetenpad het beste gewoon lekker in badkleding of in een korte broek en shirtje.

Buitenpost blotevoetenpad

Bijna aan het eind van de route is er nog een plas met glijbaan. Dit is een grote hit bij onze dochter die er geen genoeg van kan krijgen. Blotevoetenpad Buitenpost is 2,5 kilometer lang, maar omdat er zoveel te spelen is, zijn we toch vaak langer onderweg dan je puur op basis van de afstand zou verwachten.

Buitenpost blotevoetenpad

Op de route zijn ook een aantal nieuwe elementen te vinden. Het is nu echt weer een blotevoetenpad met afwisseling. Al blijven zand, modder en water wel de meest voorkomende elementen. Je loopt ook over boomstammen, stenen met verschillende structureren en door het zand. Loop tussen de wijngaard door en verstop je in het bamboebos. Maak de route extra spannend en ga op zoek naar de schat op het schateiland, door in plaats van alleen een kaartje voor het blotevoetenpad te kopen, ook voor een arrangement met speurtocht te kiezen.

Buitenpost blotevoetenpad

Het blotevoetenpad kost 5 euro en kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis. Een arrangement inclusief speurtocht en wat te drinken en te snacken heb je vanaf 10 euro. Er zijn kluisjes aan het begin en er is een buitendouche en een pomp om weer een beetje schoon te worden.

Buitenpost blotevoetenpad

Horeca bij Buitenpost

“Eet wat we zelf verbouwen en drink wat we zelf brouwen”. Na een ons enerverende avontuur op het blotevoeten pad zijn we daar wel aan toe. Onze dochter heeft ondertussen het aangrenzende grasveldje ontdekt met speeltoestellen en een plas met water. Die is weg!

Buitenpost twello

Wat zullen we eens bestellen? Een biertje van Deventer bierbrouwerij Davo is altijd lekker. Mijn persoonlijke favoriet is de Surf Ale, maar ze hebben onder andere ook een IPA en donker bier. Of wat dacht je van een wijntje gemaakt van dezelfde druiventrossen waar je eerder tussendoor liep? Voor kinderen is er appelsap uit eigen boomgaard of natuurlijk de eeuwige hits Fristi en Chocomel. Bij de Buitenpost is echt rekening gehouden met mensen die vegetarisch eten of gewoon proberen te minderen met vlees. Wij kozen voor de Vegan borrelplank. Niet alleen een plaatje om te zien, maar smaakt ook nog eens fantastisch.

Buitenpost twello

Eten en drinken doe je op het grote terras of in de kas. De Bar- & Restaurantkas is sfeervol ingericht met veel groen en fijne zitjes. De natuur is hier echt naar binnen gehaald. Ook wanneer het ’s avonds wat afkoelt of bij wat minder mooi weer zit je hier dus nog lekker.

Buitenpost twello

Streekwinkel Buitenpost

Al dat lekkers mee naar huis nemen? Dat kan ook, want op Buitenpost is ook een streekwinkel. Hier haal je Davo bieren, maar ook lokaal verbouwde groenten en planten voor in de tuin. Ze hebben er ook leuke cadeaus en een selectie met boeken, waaronder mijn eigen boek ‘Speelbossen en familiewandelingen in Nederland

Kamperen bij Buitenpost

Op zoek naar een kleinschalige camping? Dan ga je van camping Buitenpost heel blij worden. Op het 12 hectare grote terrein zijn er enkele veldjes met 25 plekken. Als campinggast heb je gratis toegang tot het blotevoetenpad en natuurlijk kun je, wanneer je geen zin hebt om te koken, gebruikmaken van de horeca.

camperen buitenpost

Toch liever wat meer comfort? Er zijn een drietal vaste safaritenten waarvan er twee ook geschikt zijn voor gezinnen. De safaritenten liggen aan een mooi grasveldje. Hartstikke handig wanneer je geen zin hebt om zelf alles mee te nemen. De tenten hebben een tweepersoonsbed en een stapelbed en beddengoed is aanwezig. Je hebt ook keukenblok met koelkast. Voor de beschikbaarheid bekijk je de website.

camperen buitenpost

In de omgeving is echt heel veel te doen. Voor tips lees je onze blogs over Apeldoorn met kinderen en over Deventer met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top