Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Beste eilanden Thailand met kinderen

Beste eilanden Thailand met kinderen

Phuket, Ko Chang, Ko Phagnan en Koh Samui. Thailand heeft eilanden genoeg voor gezinnen die op zoek zijn naar een mooie strandbestemming tijdens hun vakantie in Thailand met kinderen. Zoek je een bounty-strand, snorkelparadijsje, veel activiteiten of juist de ultieme relaxplek? Dit zijn de beste eilanden voor Thailand met kinderen.

Niet zelf je reis organiseren? Check dan eens bij Kidsreizen voor een reis op maat. Of ga met TUI naar Thailand voor een relaxte zonvakantie inclusief vlucht.

Leukste eilanden Thailand

Koh Phangan, Koh Samui en Koh Tao

Deze drie eilanden in het zuiden van Thailand liggen aan de oostkust. Dit betekent dat deze eilanden in onze zomermaanden klimaat technisch gezien meer garantie op zon geven dan de eilanden aan de westkust. Elk eiland heeft zo haar eigen aantrekkingskracht.

Koh Tao

Koh Tao is het kleinst van de drie eilanden en staat bekend als een goede en goedkope plek om je duikbrevet te halen. Er komen hier dan ook veel budgetreizigers. Het drukkere gedeelte van het eiland ligt rondom Sairee Beach. Hier zijn de meeste shops en restaurantjes te vinden. Het eiland heeft ook enkele rustige stranden die in de smaak vallen bij gezinnen. Er zijn voldoende leuke activiteiten te ondernemen op Koh Tao met kinderen. Op het eiland kun je je het beste verplaatsen per scooter. Wanneer dat met de kinderen niet mogelijk is, kun je via je accommodatie een chauffeur regelen voor een paar uur, dit is wel wat prijzig op dit kleine eiland.

Kao tao met kinderen

Je kunt hier dus goed duiken of je brevet halen, maar ook perfect snorkelen. Leonie en haar gezin maakten een dagtocht met een boot rondom het eiland. Op diverse plekken hebben we midden op zee gesnorkeld. Bekende stops zijn Mango Bay, Hing Wong Bay en Shark Bay. Bij deze laatste plek kun je een paar maanden per jaar haaien spotten. Maar als ze er niet zijn, geniet je van de schildpadden die hier in de zee zwemmen.

Tijdens deze snorkeltocht hebben we ook een stop gemaakt bij Koh Nang Yuan. Deze plek is magisch! Koh Nang Yuan zijn drie kleine eilanden die door zandbanken met elkaar verbonden zijn. Het eiland is de perfecte plek om te snorkelen, zo is de Japanse Tuin een bekende spot. Op het eiland kun je ook naar het bekende uitzichtpunt wandelen voor een een gaaf uitzicht op het eiland en de omgeving. Op dit Koh Nang Yuan zit ook een klein restaurant. Een prima plek dus om je een dagje met de kinderen te vermaken.

Kao tao met kinderen

Andere mooie stranden op Koh Tao zijn Shark Bay, Chalok Baan Kao Bay en Freedom Beach. Voor het laatste strandje betaal je wel een kleine entree, maar daar krijg je ook een fantastisch mooi rustig strand met ligstoelen voor terug.

Je kunt daar ook nog klimmen naar het John Suwan Viewpoint. Iets wat niet voor iedereen is weggelegd, want de klim is erg steil en gevaarlijk, met hele kleine kinderen is dat dan ook af te raden. Daarnaast zijn er op Koh Tao nog veel meer mooie uitzichtpunten die je kunt bezoeken. Eentje die makkelijker te bezoeken is, is Love Koh Tao. Met een scooter of auto is deze goed toegankelijk. Eenmaal boven kunnen de kinderen lekker spelen of schommelen terwijl je geniet van het uitzicht met een drankje op Tanote Bay.

Koh Phagnan

Koh Phagnan is beroemd vanwege de maandelijkse Full Moon party’s, een van de grootste feesten in Azië. Maar ook daarbuiten zijn er altijd mogelijkheden om te feesten. De oostkust waar de meeste party’s plaatsvinden, is niet de meest geschikte omgeving voor kinderen. Het eiland heeft ook nog een veel rustigere zuidkant die we aanraden als je met kinderen naar Koh Phagnan gaat. Hier zijn diverse kleinere stranden te vinden, vaak met één of meerdere hotels. De prijzen zijn redelijk, het strand loopt rustig af en vaak is er ook een zwembad aanwezig. Het voordeel hier is dat er meer te doen is naast duiken of snorkelen dan op Koh Tao.

Ko phagnan met kinderen

Een rustige plek in het noorden op het eiland om te verblijven, is Chaloklum Beach of Salad Beach. De stranden lopen langzaam af en de zee is erg ondiep, waardoor je de kinderen met een gerust hart kunt laten spelen. Het is een mooie plek om te gaan kanoën of suppen. Vaak kun je deze gratis lenen als je hier in een hotel verblijft. Andere mooie stranden zijn Haad Tien, Haad Yao en Secret Beach. Net als Koh Tao kun je je hier makkelijk verplaatsen met een scooter. Grabs kun je hier niet boeken en taxi’s zijn alleen rondom de pier te vinden en zijn relatief duur. Je kunt ook een auto huren of via het hotel een chauffeur regelen die met je meegaat op tour en je overal brengt waar je maar wilt.

Ko phagnan met kinderen

Op dit eiland kun je verschillende watervallen bezoeken. Een bekende waterval is Phaeng Noi, als je hierboven staat heb je met geluk uitzicht op Koh Samui. Je kunt in de buurt ook een Chinese tempel bezoeken.

Ko phagnan met kinderen

Koh Samui

Koh Samui is het grootst en het meest toeristisch van de eilanden. Het is wat duurder dan de andere twee eilanden en biedt veel luxe en mid-range accommodaties. Op dit eiland is het een aanrader om zelf een auto te huren of om met chauffeur rond te reizen. Dat laatste is vaak veel goedkoper dan een georganiseerde tour.

ko samui

Je kunt op Koh Samui diverse watervallen bezoeken. De Namuang, Na Mueang en Tan Rua waterval zijn erg mooi. Wanneer je hier heen gaat, rijd je de bergen in en kom je op hele mooie plekken terecht. Vaak rijden chauffeurs hier alleen naartoe tegen een extra vergoeding, omdat de wegen steil zijn. Een bijzondere tuin die je kunt bezoeken, is Tarnim Margic Garden. Hier staan tientallen oude boeddha’s die helemaal opgenomen zijn door de natuur.

ko samui

Een andere populaire excursie om te doen op Koh Samui met kinderen is het bezoeken van de olifantenopvang Koh Samui Elephant Home. De olifanten die hier leven, hebben een hele fijne plek om oud te worden. In hun verleden zijn ze niet altijd even prettig behandeld en op deze plek krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Je kunt de dieren voeren, verzorgen en ze zien spelen in de modder. Ook kun je met ze door de jungle wandelen, niet op de rug van de olifant, maar er gewoon ernaast met een verzorger. In dit park krijg je uitleg over hun leven en wat ze mee hebben gemaakt.

ko samui

Een aantal bekende tempels de je niet mag missen op Koh Samui zijn de Big Boeddha en Wat Phai Laem. In dit gebied liggen ook de meeste resorts, winkels en restaurants. Een leuk uitje is Fishermans Village. In deze lange straat aan de zee liggen veel winkels en kun je overdag en in de avond een lekker restaurant vinden. 

Naast Fishermans Village ligt het bekende Bo Phut strand, dit is een heel fijn strand voor kleine kinderen, vooral vanwege de rustige zee. Ook Mae Nam is een fijn strand. Wil je het helderste water zien, dan moet je het strand van Silver Beach bekijken. Dit is een heel mooi rustig strand waar je je prima een middagje kan vermaken. Bekijk de website van Koh Samui of lees onze uitgebreide over Koh Samui voor een overzicht van alle activiteiten.

ko samui

Een populaire dagtrip vanaf Koh Samui is die naar het Angthong National Marine Park met haar 42 eilandjes. Wie echt avontuurlijk is, kan hier ook overnachten in simpele slaapvertrekken. Of neem een dag de boot om te snorkelen bij Koh Taen en bezoek Pig Island op Koh Madsum. Deze plek is erg populair onder de toeristen. Voor jonge kinderen is het ook een fijn overzichtelijk eiland om te bezoeken. De stranden zijn breed, het zand is wit en de zee is heel ondiep. Op Koh Madsum heb je een restaurant, kun je ligbedden huren en zijn voldoende activiteiten te ondernemen, zoals kanoën en suppen, voor een gezellig dagje uit.

Lees ons blog over kindvriendelijke hotels en guesthouses in Thailand voor tips over alle eilanden.

Phuket

Voor Nederlandse gezinnen is het schiereiland Phuket aan de westkust een populaire bestemming. Eén van de redenen hiervoor is dat je rechtstreeks kunt vliegen op Phuket. Alhoewel er genoeg mooie en kindvriendelijke resorts te vinden zijn in de regio is het in onze ogen te weinig authentiek. Heb je echter maar beperkt de tijd dat zit je hier echt niet verkeerd. Bovendien kan je hier makkelijk producten zoals luiers en babyvoeding krijgen.

Phuket

In Phuket zijn er heel veel tempels te bezichtigen een populaire tempel is Wat Chalong. In de buurt van deze tempel staat ook de grote witte boeddha hoog op een top van een berg. De weg ernaar toe is 6 kilometer lang en steil, maar het uitzicht is fantastisch, je rijdt tussen de rubberplantages naar boven. De Boeddha is helemaal met witte marmer beschilderd en indrukwekkend groot. Vanaf deze heuvel heb je een mooi zicht op de Phi Phi eilanden.

Phuket met kinderen

Op Phuket is er ook een olifantenopvang, de Phuket is Green Elephant Sanctuary, waar je de olifanten van heel dichtbij kunt bekijken. De olifanten die hier leven hebben een hele fijne plek om oud te worden. In hun verleden zijn ze niet altijd even prettig behandeld en op deze plek krijgen en de aandacht die ze verdienen. Je kan de dieren voeren, verzorgen en ze zien spelen in de modder. Ook kan je met ze door de jungle wandelen, niet op de rug van de olifant, maar er gewoon ernaast met een verzorger.

Phuket is Green Elephant Sanctuary

Daarnaast is een dagje naar oud Phuketstad ook echt leuk om te ondernemen. De stad heeft een mooie mix aan architectuur. Je ziet er een combinatie van Chinese en koloniale invloeden. In de stad zijn veel hippe winkels en eetgelegenheden, een prima plek om je een middag te vermaken. Een leuke overnachtingstip voor een gezin met kinderen die al goed kunnen zwemmen is Splash Beach Resort. Het waterpark is onderdeel van het hotel en geeft te gratis toegang. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Phuket splash beach

Krabi & Ao Nang

Krabi is een drukke plaats in het zuiden van Thailand aan de westkust.  In onze zomermaanden kan het hier veel regenen. Rondom Krabi zijn diverse stranden. Het drukste strand — dat van Ao Nang — is makkelijk met een tuktuk bereikbaar. Vanaf Krabi ben je met de boot ook zo bij de diverse stranden op het Railey-schiereiland. De krijtrotsen hier geven het strand een prachtige uitstraling. Oudere kinderen kunnen hier goed kajakken, snorkelen of rotsklimmen.

Enkele van de allermooiste eilanden van Thailand zijn de Similan- en Surin eilanden, die zich voor de kust van Krabi bevinden. Wij bezochten deze eilanden voordat onze dochter geboren werd. Deze eilanden zijn echt heel klein en er zijn maar een handjevol bungalows. Ga hier naar toe met oudere kinderen die mee mogen duiken.

eilanden thailand kinderen

Koh Lanta

Het eiland Thailand Koh Lanta begint een internationale reputatie op te bouwen als fijn familie-eiland. De reden hiervoor is onder andere het feit dat er twee Zweedse basisscholen op Koh Lanta zijn. Hierdoor is er een stabiele expat-gemeenschap met kids. Veel bungalows op Ko Lanta zijn erg familievriendelijk. Van de diverse stranden op het eiland heeft Klong Dao de rustigste zee. Het brede strand is fijn voor kinderen.

Kindvriendelijk hotel koh lanta

Snorkelen voor de kust is niet zo geweldig, maar er worden diverse snorkeltours aangeboden naar verderop gelegen eilanden. Koh Lanta is groot genoeg om afwisseling te bieden van het zon en zee dagritme. Je kunt een olifanten wassen en diverse grotten bezoeken.

Lees ons blog: Koh Lanta met kinderen

Koh Lanta met kinderen

Koh Lipe

Koh Lipe is een prachtig klein eilandje helemaal in het zuiden van Thailand (vlakbij Maleisië) waar je ook makkelijk naar toe door kunt reizen. Het eiland is niet meer het onontdekte paradijs van jaren geleden en er zijn inmiddels zelfs 7-Eleven supermarkten. Maar het feit dat er geen auto’s rijden en het witte zand en de blauwe zee zorgen wel voor dat echte eilandgevoel.

Van de drie grotere stranden zijn Sunrise Beach en Sunset Beach het meest geschikt voor kinderen. Je moet er wel rekening mee houden dat er behalve spelen op het strand, snorkelen en kajakken geen andere activiteiten zijn voor gezinnen. Meer weten over dit eiland, lees ons uitgebreide blog over Koh Lipe met kinderen.

koh lip boot speedboot

Koh Kood of Koh Mak

Voor gezinnen die echt wat anders en off-the-beaten track willen zijn Koh Mak en Koh Kood aanraders. Nog relatief onontdekt en met een bevolking die er tot nu toe in slaagt grote resorts en hoogbouw te weren.

Koh mak met kinderen

De stranden zijn prachtig en de mensen kindvriendelijk, maar bezoek je bijvoorbeeld Koh Mak met kinderen dan moet je alle babybenodigdheden meenemen van het vasteland. Ook moet je het geen probleem vinden om met je kids op een scooter te rijden want andere manieren om de eilanden te verkennen zijn er niet.

Lees ons blog over Koh Mak met kinderen.

Koh Mak met kinderen

Hua Hin

Geen eiland maar wel een strandbestemming in Thailand die in opkomst is bij westerse families. Onder Thai was het al lang een bekende familiestrandbestemming. Hua Hin is makkelijk en snel bereikbaar vanaf Bangkok. Bovendien loopt de zee langzaam af waardoor kleine kinderen hier veilig kunnen spelen. Hua Hin heeft veel hoogbouw en daarom wellicht niet de uitstraling die je verwacht van een Thais bounty-strand. Aan de andere kant is het wel makkelijk om je kinderen hier bezig te houden met opties zoals karten, indoor speeltuinen en watersportactiviteiten.

Koh Chang

Ko Chang aan de oostkust van Thailand is een goed eiland om te bezoeken wanneer je niet te ver wilt reizen vanaf Thailand of onderweg bent met kinderen naar Cambodja. In onze zomermaanden krijgt het eiland jammer genoeg vaak veel regen. Het eiland en de stranden zijn erg mooi en ook het binnenland is zeker de moeite waard.

Zo kan je hier terecht om in een natuurlijke setting te badderen met olifanten. Vanwege de grootte van het eiland zijn er ook veel dingen te doen voor kinderen; denk aan kajakken, paintballen of watervallen bezoeken. Er is de afgelopen jaren volop bijgebouwd en er zijn diverse familievriendelijke opties. Hoe verder van de pier je komt hoe rustiger de stranden worden en hoe minder faciliteiten.

maar zoek je wat hulp bij het samenstellen en regelen van je reis door Guatemala? Een aanrader voor een reisorganisatie die je hierbij kan helpen is Local hero travel. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist ter plaatse.

Dit blog verscheen voor het eerst in 2014, maar is daarna regelmatig uitgebreid, elke keer als we opnieuw naar Thailand gingen met onze dochter. De laatste aanvulling was in 2022 toen onze blogger Leonie meerdere eilanden in Thailand bezocht met haar gezin.

24 gedachten over “Beste eilanden Thailand met kinderen”

 1. Hi!

  Wij zitten erover na te denken in 2024 naar Thailand te gaan. We hebben dan 3 kids mee van 4, 3 en 1 jaar oud. Dus dat is een wat grotere opgave. Wil dus ook niet teveel rondreizen, maar het liefst 1 fijne plek vinden van waar we zowel rust kunnen vinden als dingen kunnen ondernemen. Mij spreekt daarin Koh Samui het meeste aan (we kunnen dan nog makkelijk buiten de schoolvakanties gaan), maar ik ben benieuwd naar advies voor eventuele andere plaatsen.

  Ik ben benieuwd!

  1. Hoi MHERBER,

   Ik ben met mijn gezin al 4 keer naar Thailand geweest en ondertussen zijn mijn kids 3 en 7, dus vanaf jongsaf aan meegenomen. Deze februari ook nog geweest. Koh Samui is zeker lekker voor kids, zou dan ook een paar dagen naar Koh Phangan gaan. Is maar een half uur varen met de speedboot en ook echt een heerlijk eiland waar veel rust te vinden is.

   Onze favoriet is Koh Lanta, dit eiland ligt in het zuiden en is ook makkelijk te bereiken.
   Echt een familie eiland met ook nog leuke dag tripjes! Je kunt er rustig met kinderen op de scooter rijden, want het verkeer is heel rustig. Op Koh Samui is dat soms wel anders.

   Beste tijd om te reizen voor heel Thailans is gewoon december tot en met april!

 2. Super leuke stukjes! Alleen jammer dat je reclame maakt voor een olifant ritje door je jungle op koh samui! Dit kan echt niet meer het is zo onwijs dieronvriendelijk!

 3. Hoi allemaal, wij gaan deze zomer ( eind juli/ aug) naar Thailand. Ik heb geweldige accomodaties gevonden op Ko Mak en KoChang. Maar ik twijfel zo of we daar niet alleen maar slecht weer zullen hebben…. graag tips!

 4. Wat een leuke en nuttige verhalen! Wij gaan in November met ons zoontjes van dan ruim 2.5. naar Thailand. Naar een rondreis van 2 weken willen wij de laatste 2 weken naar een leuk eiland. Welke eilanden buiten Phuket hebben een vliegveld en zijn geschikt voor gezinnen?

 5. Wouter Glaser

  Mooie verhalen. Als gezin zijn we al meerdere keren op verschillende eilanden geweest. Klinkt dat we dezelfde avonturiers zijn. Wat ik minder vond is dat het rijden op olifanten wordt aangeprezen. Iets wat inmiddels door alle Nederlandse touroperators als not done wordt ervaren en dat er een beeld met een olifant met een ketting bij het artikel wordt geplaatst. Als baby’s worden de olifanten ontvoert en gemarteld om werk te doen en /of toeristen te dragen. Naast een trauma krijgt hun rug daar erge schade van. Een beter alternatief is om te refereren aan bv https://samuielephanthaven.org/ een NGO waar je wat meer betaald en oude werkolifanten treft die je mag voeren. Ze lopen daar los rond en slijten hun oude dag op de meest natuurlijke manier.

  1. Eens in de zoveel tijd komen er dit soort reacties. Wat mij betreft veel te kort door de bocht. Waar moeten alle olifanten dan naar toe? Als je nu alles zou boycotten dan gaan de olifanten juist terug de bosbouw in of worden afgemaakt. Bovendien benoem ik in mijn tekst de mogelijkheid met olifanten te badderen wat toch echt heel iets anders dan een ritje promoten.

 6. Wij willen in april/mei naar Thailand met 2 kinderen (15,11jr) het plan is nu Bangkok (fietstour, klongs), kao sok (2nachten jungle, 1nacht floating bungalow op het meer) daarna of ko samui en ko tao of ko phi phi en krabi
  Wat zou jij aanraden gezien tijd vh jaar en wat is leuker voor kinderen? En wat is mooier
  We gaan maar 2wkn helaas

 7. Hallo,

  Wij willen eind januari / begin februari met onze zoon van dan 1,5 jaar 3 weken naar Thailand gaan.
  Wat raden jullie ons aan? Wij willen starten in Bangkok, dan naar Chiang Mai en dan uitrusten op de eilanden.
  Welke eilanden zijn kindvriendelijk, maar ook leuk om wat te gaan ondernemen?

  Groetjes, Christa

  1. Dan de eilanden aan de westkust. Bijvoorbeeld Ko Chang of Ko Lipe. Maar wat ondernemen is wel beperkt tot eten en snorkelen enzo. Als je echt meer wil doen dan geen eiland maar aan de kust blijven.

 8. Wij (gezin met 3 kinderen, leeftijd 13, 11 en 7) gaan dit jaar voor het eerst naar Thailand. Ik ben al weken bezig met een keuze te maken mbt een eiland om de vakantie mee af te sluiten. Ik hop nu van Koh pangan naar Koh Tao en Koh Chao…. maar ik weet het niet meer. Op 18 aug is het full moon party op Koh pangan en dat is de dag wij weer terug vliegen naar Nederland. Is het dan nog steeds niet aan te raden om daar aan de westkust van het eiland te verblijven?!

  Zou heel blij zijn met wat informatie.
  Alvast bedankt!

  1. West kust is veel rustiger dus daar kan je ook tijdens de fullmoon party prima verblijven. Wel kan het dan verstandig zijn om van te voren wel een reservering te maken als je in een lagere budget klasse op reis bent.

   1. bedankt voor je snelle antwoord. Dus westkust Koh pangan is goed te doen in die periode? We zijn namelijk op zoek naar een huis of familiekamer waar we met z’n 5-en in kunnen (geen 2 pers.hotelkamers naast elkaar). Er moet wel genoeg te doen en te zien zijn voor de kinderen maar als we niks doen mag het best wel luxe zijn…;-) massages/yoga etc. Hebben jullie misschien nog een tip?

    Ik zie dat ik als laatste eiland Koh Chao heb geschreven maar ik bedoelde Koh chang…;-)

  2. Hoi Petra, ben erg benieuwd hoe het jullie is bevallen en waar in Thailand jullie allemaal zijn geweest. Wij hebben ook een gezin met drie kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd (14,12 en 6) en willen rond de kerst naar Thailand gaan. Wat is aan te raden en hebben jullie zelf de reis uitgestippeld en geregeld of een groepsreis gedaan?

 9. Goede uiteenzetting van de mogelijkheden in Thailand! Alleen zouden jullie toch echt het olifanten-rijden moeten afraden… Ooit gezien hoe die dieren hun wil gebroken moet worden voordat je in staat bent om er op te rijden? Ik heb nog steeds spijt dat ik dat youtube filmpje heb bekeken! Net als tijgers aaien, leeuwen aaien, aapjes dansen, beren dansen… Allemaal vreselijk dierenleed. Sorry to share! Liefs, een dieren- en Thailandliefhebber!

  1. Hallo Eva, ik zie niet dat wij het olifanten rijden promoten? Zoals in de tekst staat hebben we het over kampen waar je de olifanten kunt voeren en met ze kunt badderen.

   1. Sabine de Vries

    Dat zeggen jullie in dit stukje: Je kunt op Koh Samui ook rijden op een olifant in het binnenland of bezoek bijvoorbeeld de vlindertuinen.

    1. Inderdaad en bij Koh Lanta staat: Je kunt een tocht maken op olifanten en diverse grotten bezoeken.

 10. Sandra de moor

  Goeie tips. Ik ga zelf over drie weken met mijn twee kinderen..;-).
  Alleen hoop ik echt dat de tip : op een olifant rijden – uit de tekst mag. De nederlandse touroperators zijn zo goed bezig met de cAmpagne : stap van de olifant af. Hoop dat jullie dit willen ondersteunen.

  1. Zonder toerisme geen inkomen en geen eten en wat gebeurd er dan met de olifant. Gaan ze dan weer terug in de bosbouw die nog veel slechter is of worden ze afgemaakt. Persoonlijk staan wij dan ook niet achter deze of andere campagnes die geen alternatief bieden voor de olifant en hun begeleiders. Bovendien is het ook mogelijk om op de blote nek van een olifant (1 persoon geen stoeltjes met 4+personen) te rijden, een veel intiemere manier om kennis te maken met deze mooie dieren en niet slecht voor de rug. Of lekker samen badderen (zie foto).

 11. Ik ben op Koh Phangan, Krabi en Puket geweest! Erg mooi. Maar of het met de kinderen te doen is weet ik natuurlijk niet omdat ik zelf heb gebackpacked met een vriendin. Allemaal erg mooie eilanden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top