Home / Nederland / Limburg / Landal Marina Resort Well, heerlijk park aan het water

Landal Marina Resort Well, heerlijk park aan het water

Landal Marina Resort Well is een heerlijk luxe vakantiepark in Limburg. Mooie vakantiehuizen aan of vlakbij het water van het Leukermeer. Wij hadden heerlijk weer en vermaakten ons uitstekend met zwemmen in de buitenlucht, bootje varen en de andere faciliteiten op Landal Marina Resort Well. Extra bonus: het park ligt echt op loopafstand van Nationaal Park De Maasduinen waar je een heel leuk speelbos vindt en mooi kunt wandelen.

Landal Marina Resort Well

Landal Marina Resort Well is een nieuw park en de eerste woningen gingen in 2022 in de verhuur. Uiteindelijk moet het park gaan bestaan uit 148 luxe woningen en 34 appartementen. Aan het Leukermeer ligt ook Vakantie & Resort Leukermeer, waarmee Landal verschillende faciliteiten deelt. De parken lopen als het ware in elkaar over. Handig, want daardoor zijn er meerdere eetgelegenheden en veel faciliteiten, zoals een boot en kajak verhuur, pumptrack en binnenzwembad.

In Noord-Limburg is ontzettend veel te doen voor gezinnen en dat is direct ook het enige nadeel van Landal Marina Resort Well. Na een weekendje willen je kinderen echt nog niet naar huis en jijzelf waarschijnlijk ook niet!

Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid van Landal Marina Resort Well.

Landal Marina Resort Well

Vakantiehuizen Landal Marina Resort Well

Op Landal Marina Resort Well is een zeer ruime keuze aan vakantiehuizen. Van appartementen en waterwoningen voor 2 personen tot aan een 16-persoonswatervilla, dus ook met een grotere groep kun je hier prima terecht. Op Landal Marina Resort Well heb je comfort, luxe en extra luxe woningen. Alle huizen zijn ruim, hebben veel licht en zijn modern ingericht.

Een keuze die je moet maken, is of je een woning aan het water wil of dat je er ook wel een rijtje achter wil zitten. Een aantal waterwoningen hebben een eigen steiger. Je kunt hier met een bootje aanleggen of de steiger gebruiken om vanaf te zwemmen. Goed om te weten: de woningen aan het water hebben een heerlijk groot terras met zicht op het water. Je moet nog wel een trappetje af om daadwerkelijk bij de steiger of het strandje te komen. Kinderen zonder zwemdiploma moet je goed in de gaten houden.

Landal Marina Resort Well

Onze ervaring op Landal Marina Resort Well, woningtype 6L1

Op zoek naar een review van Landal Marina Resort Well? Wij verbleven zelf in woningtype 6L1. Geen waterwoning, maar net een rijtje daarachter. We hebben van tevoren via de email informatie gekregen over een app waarmee we de deur open kunnen maken. Ook heb ik alvast ons kenteken doorgegeven voor de slagboom. Altijd spannend of dat werkt!

Landal Marina Resort Well

Dat doet het, we rijden het park op en kunnen ook simpel de deur openen. In de woning zelf vinden we een plattegrond, informatie over de wifi en nog een aantal pasjes waarmee de deur ook opengaat. Eigenlijk werkt het net zoals bij veel hotels.

Landal Marina Resort Well

We gaan snel naar binnen en vinden hier een ruime hal met trap naar boven en meerdere deuren. Eerst maar even de woonkamer bekijken. Het fijne van Landal vakantieparken is, vind ik, dat je direct een huiselijk gevoel krijgt. Geen kale, saaie inrichting, maar een heerlijke loungebank en een gezellige ronde eettafel. We hebben een keuken met een groot eiland. Je kunt hier prima zelf koken en er is een ruime keuze aan glazen en borden. Oeps, we zijn onze Nespresso cupjes vergeten. Die moeten we nog even kopen bij de supermarkt.

Landal Marina Resort Well

Beneden is een van de slaapkamers te vinden. De ouderslaapkamer met een tweepersoonsbed en een open badkamer met douche. In de slaapkamer is veel kastruimte. Boven vinden we nog twee slaapkamers. Deze hebben beiden ook een tweepersoonsbed, welke je eventueel ook los kan schuiven. Een van de kamers heeft een eigen badkamer met bad, de andere heeft een eigen badkamer met douche. Zowel boven als beneden is er een apart toilet.

Landal Marina Resort Well
Landal Marina Resort Well

We treffen in de keukenla ook een sleutel aan. Even kijken wat er buiten achter het huis te ontdekken is. Een ruime schuur met wasmachine en, waar we natuurlijk echt blij van worden, een infraroodsauna huisje. We hebben wel vaker bij een Landal met sauna overnacht, maar meestal zijn die dan onderdeel van de badkamer of slaapkamer. Hier is het echt een apartje huisje met een eigen (koude) douche waar je makkelijk met zes mensen in past. Je kunt hier ook je handdoek ophangen en omkleden. Wel zo fijn, aangezien er meerdere woningen zijn die, net als onze woning, een terrasje achter het huis hebben en je daar dus geen volledige privacy hebt.

Bekijk hier direct de verschillende type woningen, prijs en beschikbaarheid van Landal Marina Resort Well.

Landal Marina Resort Well

Lekker zwemmen op Landal Marina Resort Well

Stranden Marina Resort Well

“Kunnen we nu gaan zwemmen?” De hele rit naar Limburg hebben de meiden zich verheugd op het zwemmen. Snel badkleding aan en gaan. Bij Landal Marina Resort Well zijn er twee strandjes en je kunt zelfs ook nog naar een derde strandje lopen op het naastgelegen park. Een van de twee strandjes is heel rustig, ondanks de schommel en een aantal waterwoningen die uitkijken op het strand. Dit strandje loopt heel ondiep af, maar is wel een beetje modderig in het water. Af en toe zien we een vis uit het water springen, wat hier zwemen natuurlijk extra spannend maakt.

Landal Marina Resort Well

Het andere strandje is duidelijk the-place-to-be. Dat komt door de waterspeeltuin en het klimparcours in het water. Je kunt hier ook nog spelen met een vlot. Lekker veel te doen dus voor gezinnen. Het is hier dan ook gezellig druk met veel spelende kinderen. Bij dit strandje kun je kiezen voor zand of gras en enkele bomen geven schaduw.

Landal Marina Resort Well

Op het strandje van het andere park is een kiosk waar je wat te snacken kan kopen en de boot- en kajakverhuur is hier gevestigd. Ook hier kun je weer prima het water in. Met boeien is aangegeven tot hoe ver het ondiep is voor jonge kinderen.

Landal Marina Resort Well

Zwembad Marina Resort Well

Op onze laatste dag willen de meiden toch ook nog even het zwembad testen. Eigenlijk vind ik dat een beetje zonde als je ook buiten kan zwemmen en ik ben blijkbaar niet de enige ouder die er zo over denkt, want het zwembad is verder leeg. Er zijn een klein kinderbadje, een bubbelbad en een langwerpig zwembad te vinden. Het is allemaal niet heel groot, maar toch fijn wanneer je hier bent en het buiten geen zwemweer is. Er zijn omkleedruimtes, kluisjes en douches aanwezig.

Landal Marina Resort Well zwembad

Naast het binnenzwembad zijn er ook nog twee kleine buitenzwembaden. Deze baden zijn niet verwarmd en waren, toen wij er waren, kouder dan het meer. Het is wel fijn dat hier ook ligbedden zijn en je na het zwemmen even kunt douchen.

Buitenzwembad Landal Marina Resort Well

Speeltuinen op Landal Marina Resort Well

Landal Marina Resort Well heeft een heel leuk klauterparcours in het water. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de speeltuinen op het naastgelegen park. Ook daar vind je nog een klauterparcours en een grote speeltuin met glijbanen. Ook is hier een speelgedeelte voor wat jongere kinderen en even verderop een airtrampoline.

Speeltuinen op Landal Marina Resort Well

Er is ook een binnen speelruimte, maar die is wat meer gericht op oudere kinderen. Denk aan computerspellen waar je nog apart voor moet betalen.

Speeltuinen op Landal Marina Resort Well

Bootje varen, kajakken en klauterpark op het Leukermeer

Bij een verblijf aan het Leukermeer hoort natuurlijk ook een vaartochtje. Wij huren een fluisterbootje voor een uur. Dat is precies genoeg tijd om naar de IJstoren bij de Sluis te varen, daar het bootje aan te leggen, een ijsje te halen en weer terug te varen. Ondertussen genieten we van het zonnetje, zien we verschillende watervogels en zwaaien uitbundig naar alle voorbijvarende boten. Echt een hele fijne relaxte activiteit. Als je dit wil doen, is het wel slim om direct na het inchecken te reserveren via de receptie, want op zonnige dagen in het weekend is er veel animo voor deze activiteit.

Leukermeer bootje varen

Wil je zelf iets actiever doen, dan kun je natuurlijk ook een kajak huren. Ook zien we veel Suppers op het Leukermeer.

In juli en augustus wordt er een opblaasbaar aquapark opgebouwd in het Leukermeer. Ren over het parcours heen, spring zonder in het water te vallen of ga van de glijbaan af. Wij vinden dit altijd een hele toffe activiteit!

Landal Marina Resort Well

Restaurants en shop Landal Marina Resort Well

Geen zin om zelf te koken? Dat herkennen wij! We eten een avond bij restaurant Mio Mucho op het park. Een Spaans restaurant met een top locatie aan het water en een luxe uitstraling. Het eten hier is ook echt goed. Ondertussen kijken we uit op de mooie omgeving en dankzij de terrasverwarming is het hier warm genoeg om nog tot laat op het terras te zitten. Voor kinderen hebben ze een eigen kaart.

Restaurant Mio Mucho

Ook eten we bij Beachclub Leukermeer. Ook hier zijn ze weer kindvriendelijk met een kindermenu. Vriendelijk personeel en goede kwaliteit van de gerechten in verhouding tot de prijs. Je kijkt hier uit op de haven met bootjes.

Beachclub Leukermeer

Voor een snelle hap is er tenslotte nog de snackbar.

Op het terrein zit een Plus supermarkt. Er is behoorlijk veel keuze, dus prima als je wat vergeten bent. De prijzen zijn alleen wel een behoorlijk stuk hoger dan bij de supermarkten in de omgeving. Wil je veel boodschappen doen, dan kun je dus beter naar Bergen of een van de andere dorpjes in de omgeving rijden.

Overige faciliteiten Landal Marina Resort Well

Er zijn speelmogelijkheden genoeg op Landal Marina Resort Well. Tijdens ons weekend hebben we niet eens tijd gehad om alles te testen. Zo nemen we wel een kijkje bij de gave pumptrack, maar hebben geen tijd genomen om een fietsje te huren. Ook beachvolleybal, padel en tennis schiet erbij in. Het is wel allemaal mogelijk. Er is zelfs een gym, voor wie zelf ook nog wil sporten tijdens de vakantie.

Er is ook een fietsverhuur waar je zowel reguliere fietsen als e-bikes kunt huren. Natuurlijk ook fietsen met een kinderzitje en kinderfietsen.

Landal Marina Resort Well

Wat kun je doen in de omgeving van Landal Marina Resort Well?

Nationaal Park de Maasduinen

Als je vanuit Landal Marina Resort Well een uitstapje wil maken, dan is Nationaal Park De Maasduinen een logische keuze. Het park is letterlijk op loopafstand. Ik ga twee keer hardlopen en met een rondje van 6km loop je via de achteruitgang van het Landal Park, langs het bezoekerscentrum en een stukje van het park weer terug via de reguliere entree.

De boskoel nationaal park maasduinen

Omdat we in het park zelf ook nog een langere wandeling willen maken, rijden we ook een keer naar het park toe. Vanaf het bezoekerscentrum starten twee routes, de volledige route om het Reindersmeer van 7km of de kortere route met een trekpontje van 4km. Wat deze wandelingen extra leuk maakt, is dat je via Speelbos de Boskoel loopt. Meer weten? Lees ook ons uitgebreide blog over Nationaal Park De Maasduinen en Speelbos De Boskoel.

De boskoel nationaal park maasduinen

Mind Mystery Horst

Nog een tof uitje op maar twintig minuten vanaf Landal Marina Resort Well is Mind Mystery in Horst. Dit park vol optische illusies moet je gewoon zelf ervaren. Vooral leuk met kinderen vanaf een jaar of zeven die zich echt laten verwonderen door de truckjes die je hersenen met je spelen. Je vindt hier ook het huis-op-de-kop waar je grappige foto’s kunt maken. Meer weten? Lees ons blog over Mind Mystery Horst.

Mind Mystery Horst

Kasteel Horst

Als je dan toch in Horst bent, kun je ook een kijkje nemen bij kasteel Horst. Of eigenlijk meer een kasteelruïne, hier vertellen enthousiaste vrijwilligers je meer over het leven in de middeleeuwen. Een tof uitje met jonge kinderen, lees ook ons blog over Kasteel Horst.

Kasteel Huys ter Horst

Toverland

Zin in actie? Op 40 minuten rijden van het park vind je Toverland. Een leuk attractiepark voor zowel jonge als oudere kinderen. Lees ons blog over Toverland.

Dit zijn maar enkele van de dingen die je kunt doen in de omgeving van Landal Marina Resort Well. Heb je meer tips nodig? Lees dan ons blog met uitjes in Noord-Limburg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top