Home / Nederland / Gelderland / Kindvriendelijk geocaches: Asterix en het recept van de Toverdrank, in Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo vanaf parkeerplaats Waterberg

Kindvriendelijk geocaches: Asterix en het recept van de Toverdrank, in Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo vanaf parkeerplaats Waterberg

Op zoek naar kindvriendelijke geocaches? In dit blog vertel ik je over “Asterix en het recept van de Toverdrank” een kindvriendelijke geocache route waarbij je onderweg hints ophaalt voor alle ingrediënten van de geheime toverdrank. Die kan je gebruiken om het dorp van Asterix en Obelix te vinden.

De wandeling maak je in natuurgebied Ugchelen- Hoenderloo. Je start niet vanaf het informatiecentrum maar vanaf parkeerplaats Waterberg, wat verder naar het zuiden. De wandeling is in totaal zo’n 5 kilometer en je loopt door het bos.

Boswachterij Honederloo geocache

Geocache Asterix en het recept van de Toverdrank

“Oke we gaan” mijn dochter en ik staan al te springen terwijl mijn man op zijn telefoon tuurt. “Ik weet niet waar we moeten beginnen”. Huh dat is juist altijd zijn taak, hij schrijft snel de waypoints op een kladpapiertje en op de gok starten we bij de verste optie. Het komt redelijk goed maar niet helemaal waardoor we uiteindelijk nog een extra rondje moeten maken.

Dus tip: neem thuis vast de tijd om de hints goed door te lezen en de route op juiste volgorde op te schrijven. Niet pas wanneer je in het bos staat. De eerste hints en de waypoints kan je hier vinden op de site van geocaching.

Astrix en het recept van de toverdrank geocache

Dit is een mooi natuurgebied met veel bos. We kijken uit naar hertjes maar die zien we deze keer niet. Wel heel veel vogels, sporen van wilde zwijnen en wat volgens onze dochter echt zeker weten de pootafdruk is van een wolf. Wij gokken op een hond.

Astrix en het recept van de toverdrank geocache

We lopen van de ene naar de andere cache. Dit is een van de populairste kindvriendelijke geocaches op de Veluwe en dat maakt dat de caches zelf wel heel makkelijk te vinden zijn. Er zijn echt duidelijk zichtbare paadjes ontstaan door de mensen die hier al jaren lopen. Voor een oudere cache (deze bestaat sinds 2013) zijn alle opdrachten nog in hele goede staat.

Astrix en het recept van de toverdrank geocache

De meeste strips geven een hint en die schrijven we keurig op. Onze dochter is alleen nog even in de veronderstelling dat we ook de ingrediënten echt moeten vinden. “Maar papa we hoe ziet een maretak eruit?” zegt ze wanneer we voorlezen dat we een maretak nodig hebben die gesneden is met een gouden zakmes.

We leggen haar uit dat het het een raadsel is want er staat ook “de Maretak komt na het ingrediënt van Nestorix . Het oplossen daarvan is voor haar met haar zeven jaar nog wel wat te moeilijk om zelf te doen. Ons lukt het wel en daarmee krijgen we de coördinaten van het dorpje van Asterix en Obelix.

Astrix en het recept van de toverdrank geocache

Natuurgebied boswachterij Ugchelen-Hoenderloo

Ook wandelen in gebied boswachterij Ugchelen-Hoenderloo? Je kunt hier ook nog een andere leuke Geocache voor kinderen vinden. De 3km lange route “De Duistere Bende” met filmpjes. Lees hier ons uitgebreide blog over Geocache “de Duistere Bende”.

Deze route start wel vanaf Bospaviljoen ’t Leesten. Ook zit hier het in 2020 geopende informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer en een brasserie. Ook kan je hier een speelbos vinden, zonder speeltoestellen maar met veel losse takken om zelf een hut te bouwen.

Wandelen op de Veluwe met kinderen? Niet vergeten: op de Veluwe zitten veel teken. Achteraf controleren is natuurlijk altijd een must maar voorkomen is nog beter. Care Plus heeft zowel een spray met Deet als een Natural Spray voor kinderen tegen teken. Die werkt goed, de enige keren dat we teken hebben is wanneer we de spray per ongeluk thuis zijn vergeten. Check hier de spray tegen teken.

Boswachterij Honederloo

Wandelroutes boswachterij Ugchelen-Hoenderloo vanaf parkeerplaats Waterberg

Nog niet uitgewandeld na deze geocache-route? Er zijn meer dan genoeg wandelpaden vanaf de parkeerplaats. Je kunt ook de weg oversteken en hier ook ook nog een heel bosgebied. Er starten vanaf de parkeerplaats Waterberg geen aangegeven wandelroutes.

Lees ook ons blog over de Veluwe met kinderen of een andere toffe geocache in de buurt “de duistere bende

Astrix en het recept van de toverdrank geocache

3 gedachten over “Kindvriendelijk geocaches: Asterix en het recept van de Toverdrank, in Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo vanaf parkeerplaats Waterberg”

  1. Hoe werkt het dan met die waypoints? Hebben jullie de coördinaten gewoon in kunnen voeren in de app op een smartphone? Of heb je daar een GPS voor nodig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top