Home / Nederland / Gelderland / Erve Brooks in de Achterhoek, avonturenpad, pannenkoeken en spelen

Erve Brooks in de Achterhoek, avonturenpad, pannenkoeken en spelen

Erve Brooks in Gelselaar is bekend in de Achterhoek, maar ik kan me voorstellen dat als je niet hier woont, er nog nooit van gehoord hebt. Wat is het eigenlijk? Op een mooie zonnige dag nam ik mijn dochter en haar beste vriendin mee en gingen we op pad. Het is beetje van alles. Je kunt er wandelen op een avonturenpad en op een blotevoetenpad. Pannenkoeken eten in de boerderij en lekker spelen in meerdere speeltuinen.

Erve brooks gelselaar

Hoewel het het leukst is met droog weer, is er ook een groot overdekt erf en ook in de pannenkoekenboerderij kun je natuurlijk binnen eten. Daarnaast is een houten hooischuur omgetoverd tot een indoor speelplek.

Erve Brooks is gratis toegankelijk. Ook is er genoeg parkeerruimte om de auto gratis weg te zetten. Voor de speeltuin, maar ook voor een ritje op de mechanische stier betaal je niks. Wel voor een wandeling over het blotevoetenpad en het avonturenpad, een ticket dat toegang geeft tot beide wandelingen kost 5,95. We krijgen een rode armband om, om te laten zien dat we betaald hebben. Door die te laten zien, krijgen we ook nog 2,50 korting op de pannenkoeken. Dat mag ook wel, want een pannenkoek van meer dan tien euro met 1 ingrediënt vind ik persoonlijk wel wat aan de prijs.

Erve brooks gelselaar

Wat kan je doen bij Erve Brooks in Gelserlaar

Blotevoetenpad Erve Brooks

Wij besluiten te beginnen met het blotevoetenpad. Fijn, er is een kast om alle schoenen weg te zetten en hier zijn ook kraantjes om na afloop de voeten te wassen. Wel nodig ook, want we beginnen direct met stappen door de modder. “Yeah lekker vies”, mijn dochter is blij, maar haar vriendinnetje weet het zo net nog niet.

Erve brooks gelselaar

Je hebt hier altijd de mogelijkheid om naast het pad te lopen en ik zie veel ouders en opa’s en oma’s ook kiezen voor de wandeling door het gras in plaats van door de modder of over het water. Het is in ieder geval een aardig rondje, maar je komt weinig verschillende structuren tegen. Net als bijvoorbeeld het bekende blotevoetenpad van de Hof van Twello is het vooral gras, water, zand en modder.

Lees ook ons blog met de alle blotevoetenpaden van Nederland.

Erve brooks gelselaar

Avonturenpad Erve Brooks

Na het blotevoetenpad gaan we voor het avonturenpad. Dit is een langere wandeling van ongeveer anderhalf uur. De meiden vinden het zo leuk dat ze het grootste deel rennend afleggen en wij zijn in een uur klaar, dus die inschatting klopt wel.

Erve brooks gelselaar

Op het avonturenpad zijn meer dan dertig obstakels. Lopen over balken, slingeren aan een touw, via een wiebelbrug of via een trekvlot. Op allerlei verschillende manieren moeten we ons pad vervolgen. Bij een aantal hindernissen is er een moeilijke en een makkelijke optie. Fijn, want zo is het uitdagend genoeg voor wat oudere kinderen maar kan ook een kleuter hier plezier hebben.

Daarnaast is er ook altijd nog een bordje die een alternatief pad aangeeft. Dit is een gewone route zonder hindernis. Mocht je dus een dreumes mee hebben, opa en oma of wellicht wel een kleine in de kinderwagen, dan kun je toch meelopen op het avonturenpad.

Erve brooks gelselaar

Pannenkoekenboerderij en speeltuin

De pannenkoekenboerderij en de enorme speeltuin vormen het hart van Erve Brooks. Er zijn meerdere speelplekken waaronder een indoor speeltuin. Omdat het tijdens ons bezoek snikheet is, zoeken de meeste kinderen het klauterparcours boven het water op. “Oeps ik ben erin gevallen”, met dit weer zitten ze meer in het water dan op de balken. De grote trampoline in de zon is eigenlijk ook te heet om op te spelen.

Erve brooks gelselaar
Erve brooks gelselaar
Erve brooks gelselaar

Museumboerderij en speeltuin

Als beloning voor het voltooien van het avonturenpad mag je een kleinigheidje uitzoeken bij de museumboerderij. In eerste instantie zien we dit gebouw niet en omdat we zo’n honger hebben, gaan we eerst naar de pannenkoekenboerderij.

Erve brooks gelselaar

Voor we weg gaan zoek ik op de kaart de museumboerderij op en dat is nog een stukje lopen verderop. In de boerderij zit een winkeltje en hier kiezen de meiden wat uit. Er blijkt ook hier nog een rustig terras te zijn, perfect voor een ijsje of een drankje en een toffe speeltuin. Een stuk rustiger dan bij het centrale deel van Erve Brooks. Waar ze daar de speeltuin met tientallen kinderen deelden, kunnen ze hier in hun eentje trampoline springen. Er is ook een toffe boomhut en een grote waterspeeltuin.

Erve brooks gelselaar

Wat is er nog meer te doen

Erve Brooks in de Achterhoek is ook populair voor familiefeestjes. Er zijn nog verschillende activiteiten die je als groep kunt ondernemen, zoals levend tafelvoetbal. Hier moet je wel even voor reserveren. Als deze niet door groepen in gebruik is, kun je ook als individuele bezoeker een ritje maken op de rodeo stier. Hartstikke grappig om te doen en de operator paste zich helemaal aan bij de wensen van de kinderen.

Erve brooks gelselaar

Erve Brooks is zo een leuk en afwisselend dagje uit. Meer tips nodig? Lees ook onze andere blog met activiteiten in de omgeving zoals:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top