Home / Nederland / Gelderland / Kindvriendelijke Geocaches “de Duistere Bende” in natuurgebied Ugchelen-Hoenderloo

Kindvriendelijke Geocaches “de Duistere Bende” in natuurgebied Ugchelen-Hoenderloo

Op zoek naar kindvriendelijke geocaches? In dit blog vertel ik je over “De Duistere Bende” een kindvriendelijke geocache route met filmpjes in natuurgebied Ugchelen- Hoenderloo. Een wandeling van ongeveer 3km voornamelijk door het bos en met een klein stukje heide.

Wandelen met kinderen is extra leuk als je een familiewandeling kunt maken. Voor meer tips lees ook ons blog over kabouterpaden in Nederland en speelbossen in Nederland.

Boswachterij ugchelen hoenderloo

Op zoek naar de Duistere Bende

De kindvriendelijk geocache route “De Duistere Bende” kan je al vanaf huis starten. De eerste aanwijzing kan je vinden in dit YouTube filmpje of op deze website.

Onze dochter is al helemaal enthousiast wanneer we het bos in lopen naar de eerste aanwijzing. Die is gelukkig vrij makkelijk te vinden. Met onze telefoon scannen we de QR code.

Geocaches  "de duistere bende

Een nieuw filmpje geeft aanwijzingen waar we de volgende hint kunnen vinden. Dit is vooral een speurtocht route al moeten we ook een keer een puzzeltje oplossen.

Geocaches  "de duistere bende

Niet alle QR codes zijn eenvoudig te vinden. Een keer gaan we flink de mist in en zoeken wel 20 minuten. We bekijken de hint met coördinaten maar omdat het netwerk hier niet heel geweldig is is die ook niet heel exact. “Mama is de beste speurder!” Mijn dochter is helemaal onder de indruk van mijn kunsten. Uiteindelijk is de code gewoon te vinden en veel dichter bij het pad dan waar we zochten. Tip: kijk ook op de omgevallen bomen.

Bij de 4e hint met de T-splitsing komt toevallig de boswachter voorbij gefietst. “Zijn jullie aan het geocachen? Wel even omlopen want dit is al een oude route en het pad bestaat niet meer.”

Geocaches  "de duistere bende
Boswachterij ugchelen hoenderloo

Normaal gesproken gaan geocaches in natuurgebieden van Staatsbosbeheer maar drie jaar mee maar deze route bestaat als sinds 2013. Niemand heeft blijkbaar bij verwijderen van het pad bedacht dat geocachers nu in verwarring raken en door het bos gaan banjeren. Omlopen is trouwens geen enkel probleem. Iets rechtdoor gaat er alsnog een pad naar links en weer wat verder kunnen we weer naar rechts.

Op zoek naar de buit! Onze dochter kiest een kleinigheidje uit van de voorwerpen die andere hebben achter gelaten.

Geocaches  "de duistere bende

Natuurgebied boswachterij Ugchelen-Hoenderloo

Ook wandelen in gebied boswachterij Ugchelen-Hoenderloo? Er is een grote parkeerplaats bij het Bospaviljoen ’t Leesten. Ook zit hier het in 2020 geopende informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer.

Er zit hier ook een restaurant Brasserie ’t Leesten. Tijdens onze bezoek tijdens de lock-down was deze wel geopend voor afhalen. Een blikje drinken en een ijsje gaan er na de wandeling goed in. Er zijn ook picknick plekken met picknick tafels die ver uit elkaar staan.

Boswachterij ugchelen hoenderloo

Verder is er hier nog een speelbos. Dit is een speelbos waar op dit moment geen speeltoestellen staan. Het is de bedoeling dat kinderen hier zelf hutten kunnen bouwen met losse takken.

Wandelen op de Veluwe met kinderen? Niet vergeten: op de Veluwe zitten veel teken. Achteraf controleren is natuurlijk altijd een must maar voorkomen is nog beter. Care Plus heeft zowel een spray met Deet als een Natural Spray voor kinderen tegen teken. Die werkt goed, de enige keren dat we teken hebben is wanneer we de spray per ongeluk thuis zijn vergeten. Check hier de spray tegen teken.

Boswachterij ugchelen hoenderloo

Wandelroutes boswachterij Ugchelen-Hoenderloo

Nog niet uitgewandeld na deze geocache-route? Wil je wandelen in Hoenderloo? Er starten nog twee andere routes hier. Beide net wat langer dan 5km. De rode wandelroute “Cultuurhistorie” en de paarse wandelroute “Bospad”. Daarnaast is er nog een 3.1km lange route waarop honden los mogen lopen, de wandelroute “Natte Neuzen”. Voor meer informatie bekijk de website van Staatsbosbeheer.

boswachterij ugchelen hoenderloo

2 gedachten over “Kindvriendelijke Geocaches “de Duistere Bende” in natuurgebied Ugchelen-Hoenderloo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top