Home / Reisinformatie / Europa / Slovenie / Glamping op Organic Farm Šlibar in Tržič
Organic Farm Šlibar in Tržič

Glamping op Organic Farm Šlibar in Tržič

Logeren op een Sloveense boerderij in een houten bungalow op een kleinschalige camping met kinderen? Wij hebben overnacht bij Organic Farm Šlibar Glamping in Tržič. Lees hier waarom onze kinderen hier eigenlijk niet meer weg wilden!

Organic Farm Šlibar in Tržič

Glamping bij Organic Farm Šlibar

Bij de Noord-Sloveense stad Tržič, op zo’n drie kilometer van het centrum, vind je Organic Farm Šlibar, een glamping op een nog actief boerenbedrijf gerund door een gastvrij Sloveens gezin. Op een groot veld in de achtertuin van deze boerderij vind je een kleinschalige glamping, bestaande uit zeven houten bungalows. Er zijn bungalows voor koppels en voor gezinnen. Elke bungalow heeft zijn eigen privé badkamer met toilet, douche en handdoeken gelegen bij de boerderij. Bij de badkamers vind je tevens gezamenlijke wastafels om bijvoorbeeld je afwas te doen.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Accommodatie bij Organic Farm Šlibar

Wij verbleven in de familiebungalow Ta Fletna, wat een oud-Sloveense uitdrukking is voor een mooi meisje. Dit volledig houten huisje bestaat uit een groot vertrek met een tweepersoonsbed, een bankje, een tafeltje en een krukje. Ook is er een aparte kinderslaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Het is ook mogelijk om hier een extra bed bij te plaatsen, zodat je er met drie kinderen kan slapen.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Op de veranda van de bungalow vind je een ingerichte buitenkeuken met een koelkast. Er is geen wateraansluiting, maar een watertank. Wel is er elektriciteit aanwezig in de accommodatie. Op de veranda is een houten eettafel met bank en rondom het huisje zijn nog meer banken te vinden.

De aanwezigheid van zowel kachels als airco in de bungalow zorgen ervoor dat je er gedurende alle seizoenen comfortabel kunt overnachten. Ook in de regen kun je er droog buiten zitten doordat er een tentdoek is gespannen over de veranda, die tevens dienst doet als zonwering.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Het valt ons op dat de camping kleinschalig is en dat de verschillende bungalows ruim zijn opgezet, wat voldoende privacy geeft. Alle bungalows worden omringd door groen zoals moestuinbakken en fruitbomen.

Alvast meer weten over Organic Farm Šlibar? Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid via booking of via de website.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Faciliteiten van Organic Farm Šlibar

Het glamping terrein sluit aan op de boerderij en de gasten hebben de kans om daar het boerenleven van dichtbij te zien. Het is een actieve boerderij en de boerenfamilie is altijd wel met een klusje bezig. De familie doet heel veel zelf en zijn ook deels zelfvoorzienend, zo waren wij toevallig toeschouwer bij het slachten van een aantal kippen.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Op de boerderij wonen naast het gezin ook koeien, konijnen, katten, kippen, parelhoenders, eenden, geiten en schapen. Je kunt de dieren bezoeken en mag ze soms ook voeren.

De boerenfamilie maakt ook een aantal producten zelf, die je tezamen met andere streekproducten kunt kopen in de landwinkel op het erf. Hun trots zijn hun eigen gebrouwen biertjes, wat de eerste organische biersoort van Slovenië is.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Elk verblijf bij Organic Farm Šlibar Glamping is inclusief een klein, dagelijks wijzigend en biologisch boerenontbijtbuffet met bijvoorbeeld eigengemaakte paté, vers gebakken broodjes en fruit uit de eigen boomgaard.

Op het glamping terrein zijn een aantal speeltoestellen voor kinderen te vinden zoals schommels, een touwladder en een speelhuisje. Ook zijn er hangmatten te vinden.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Daarnaast is er zelfs een klein zwembad op de glamping! Deze is onverwarmd en gevuld met biologisch gereinigd water.

Tot slot zijn er voldoende parkeerplaatsen te vinden op de glamping.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Onze mening over Organic Farm Šlibar Glamping

Wat een heerlijke plek is dit om te verblijven! Onze kinderen kunnen er heerlijk over de boerderij dwalen en spelen met elkaar of met andere gasten van de glamping, terwijl wij als ouders in de rustige natuurlijke omgeving kunnen genieten en even kunnen relaxen. Zowel de gezellige, sfeervolle houten huisjes als het feit dat het een kleinschalige glamping is, geeft ons een knus gevoel. Doordat het een kleine glamping is, zijn accommodaties natuurlijk ook snel geboekt, dus op tijd boeken is dan ook aan te raden!

Organic Farm Šlibar in Tržič

Houd er rekening mee dat de bungalows qua oppervlakte redelijk klein zijn en dat er weinig opbergruimte is. Wij kozen er bijvoorbeeld voor om een deel van onze bagage in de auto te laten liggen.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Ook een privé badkamer op een loopafstand van 1 tot 3 minuten kan een uitdaging zijn bij jonge kinderen die net zindelijk zijn of die ‘s nachts een toilet nodig hebben. Je zou dan kunnen overwegen om zelf een potje mee te nemen.

Wij vinden dat de accommodatie echt een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft.

Kortom, Organic Farm Šlibar Glamping heeft alles voor een geslaagde vakantie met kinderen. Onze kinderen vonden het echt heel erg jammer toen hun verblijf bij Organic Farm Šlibar Glamping er op zat!

Organic Farm Šlibar in Tržič

Wat te doen in Tržič?

Meer weten over wat je kunt doen in Tržič met kinderen? Lees ons blog met alle bezienswaardigheden van Tržič.

Meer weten over logeren op een boerderij?

Nieuwsgierig geworden over andere plekken waar je op een boerderij kunt overnachten? Lees hier meer over overnachten op een boerderij in Zuid-Tirol, hier in Sauerland en hier bij Boerenbed, met locaties in zowel binnen- als buitenland.

Organic Farm Šlibar in Tržič

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Visit Trzic. Bekijk hun website voor meer tips in de omgeving of lees onze andere blogs over Slovenië met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top