Home / Reisinformatie / Europa / Zwitserland / Wat te doen in Interlaken met kinderen

Wat te doen in Interlaken met kinderen

Benieuwd wat er te doen is in Interlaken met kinderen? Eigenlijk niet heel veel. Het is vooral de ligging van de stad, tussen twee meren, met heel veel te doen in de omgeving wat Interlaken zo’n populaire bestemming maakt.

Interlaken is erg uitgestrekte door de ligging in de vallei en heeft zelfs twee treinstations. Interlaken Ost en Interlaken West. We hadden hier niet, zoals bijvoorbeeld in Basel, Zurich of Luzern, het gevoel in een echt gezellige stad te zijn. Interlaken vinden wij dus geen stedentripbestemming , maar ik denk dat vrijwel iedereen die naar Interlaken gaat dat ook niet zoekt omdat ze toch bezig zijn met een langere vakantie in Zwitserland met kinderen en de stad vooral gebruiken als basis voor daguitstapjes in de omgeving.

interlaken met kinderen

Bezienswaardigheden Interlaken met kinderen

Wil je wat tijd doorbrengen in Interlaken met het gezin? Dat kan! Er zijn enkele dingen om te doen, zo vertrekken er twee funiculars uit de stad de bergen in: de Heimwehfluh en de Harder Kulm. Twee totaal verschillende ervaringen! Hoewel de laatste echt veel en veel mooier is wat betreft uitkijkpunt, is er op de eerste meer te doen voor gezinnen.

Heimwehfluh

Het is maar een dun lijntje tussen nostalgie en vergane glorie en de Heimwehfluh die hangt er ergens tussen in. Al honderd jaar geleden gingen mensen met een tandradtreintje hier de berg op. Het uitzicht zal inmiddels best veranderd zijn want Interlaken heeft veel moderne gebouwen, maar de meren en de bergen zijn nog hetzelfde.

interlaken met kinderen
interlaken met kinderen
interlaken met kinderen heimwehflu

We nemen het tandradtreintje, compleet met kitsch gordijntjes, en komen aan bij de speeltuin bovenop de berg. Eén van de dingen die opvalt is het grote aantal dames in een hajib. Toch niet een gewaad dat we verder veel gezien hebben in Zwitserland. Blijkbaar hebben ze bij de Heimwehfluh en gat in de markt ontdekt, namelijk praktiserende moslims en toeristen uit het Midden-Oosten. Daarom staan er nu overal bordjes in het Arabisch en worden er uitsluitend halal maaltijden verkocht in het restaurant.

Onze dochter kan hier lekker rennen en spelen. Het is hier echt gericht op gezinnen met jonge kinderen. Is je kind wat ouder dan onze kleuter, dan zijn de meeste glijbanen niet stoer genoeg. Onze kleuter vermaakt zich echter uitstekend. “Kijk papa”, “Mama zie je wel wat ik kan”.  Als trotse ouder klappen we natuurlijk uitbundig!

interlaken met kinderen
interlaken met kinderen

Terug naar beneden nemen we de rodelbahn. Die is flink steil en een leuke afsluiter van het bezoekje aan de Heimwehfluh.

Er zijn verschillende combinatiekaartjes te koop voor de Heimwehfluh in Interlaken, wij kozen voor de uitgebreide optie. Omhoog met het tandradbaantje, een keer naar beneden met de rodelbaan en toegang tot de miniatuurtreinbaan. Ik zou je aanraden die laatste te skippen. Het is gewoon echt een minatuurtreinbaan uit de jaren vijftig in een gebouwtje.

interlaken met kinderen

Harder Kulm

Het andere uitkijkpunt over Interlaken is de Harder Kulm op 1.322 meter hoogte. Het uitzicht is hier echt enorm gaaf! Met zicht over beide meren en de besneeuwde toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Om er te komen neem je de Harder Bahn, een tandradbaantje dat in zeven minuten steil de berg opgaat. Het uitzicht wordt steeds beter en beter!

interlaken met kinderen harder kulm
interlaken met kinderen harder kulm

Eenmaal boven is het nog een klein stukje lopen naar een restaurantje en het uitzichtplatform welke uitsteekt over de berghelling. Wij hadden geluk dat het na een hele bewolkte dag ’s avonds toch nog even open trok. Onze dochter lag al in bed maar ik besloot snel nog naar boven te gaan met een van de laatste vertrekkende treintjes van die dag (in het zomerseizoen tot 20:55). Wat ben ik blij dat gedaan te hebben, want het uitzicht is zoals je kunt zien fenomenaal!

Wil je wandelen met kinderen, dan kan je op de top de “elfenwandeling” maken een rondje van ongeveer een uur. Daarnaast zijn er nog diverse andere zwaardere routes. Je zou zelfs helemaal naar boven kunnen lopen in plaats van de Harder Bahn te nemen.

Verblijf je in Interlaken dan zal je van je hotel of hostel een Interlaken Gästekarte moeten krijgen, deze geeft 50% korting op de prijs van een ticket voor de Harder Bahn. Dat is met een reguliere prijs van 38 CHF zeker de moeite.

interlaken met kinderen harder kulm
interlaken met kinderen harder kulm

Zwembad Interlaken

Interlaken heeft een openbaar zwembad met buitenbad en nog een tweede zwembad met verwarmd binnenbad. Heb je dus een paar uurtje over, dan kan je hier lekker zwemmen met gezin. Een andere opties is om één van de strandjes langs het meer op te zoeken. Bekijk voor openingstijden en prijzen de website.

Paragliders in het centrum van interaken

Midden in het centrum van Interlaken is een groot grasveld. Zeker wanneer je zoals wij in de avond aankomt voelt dat heel raar. Maar ben je hier overdag en staat de wind goed dan landen hier de paragliders. Leuk om naar te kijken!

interlaken met kinderen

Varen met de boot

Vanaf Interlaken kan je een tocht maken over het meer van Brienz en over het meer van Thun, waarbij je onderweg ook in verschillende leuke plaatsjes kunt aanleggen. Bijvoorbeeld bij Spiez een schattig stadje met kasteel of bij de het vertrekpunt van de Niederhorn kabelbaan.

interlaken met kinderen

interlaken met kinderenWat te doen rondom Interlaken

Vanuit Interlaken kan je alle kanten uit. De stad is vaak de basis of het startpunt voor een bezoek aan de Jungfrauregio. Let wel op dat er hier allerlei verschillende treinmaatschappijen actief zijn. Onze Interrailpas was bijvoorbeeld niet geldig op de route naar Grindelwald, wel konden we korting krijgen.

Ook langs de twee meren zijn veel leuke gezellige stadjes. Zoals bijvoorbeeld met Spiez en Thun, beide historische stadjes met een kasteel. Rondom Interlaken zijn enorm veel wandelmogelijkheden, maar we hadden zelf niet de tijd om één van de kindvriendelijke avonturenroutes te volgen. In het voorjaar zijn ook nog niet alle routes open. Laat je informeren bij de tourist office over welke routes open zijn en het beste past bij de wensen van jouw gezin.

interlaken met kinderen
luzern trein interlaken

Kindvriendelijk hotel Interlaken

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Interlaken? Overweeg ook eens een hostel. We verbleven op verschillende plekken in Zwitserland bij hostels van Youth Hostel International. Die in Interlaken is modern, schoon, betaalbaar en heeft een hele goede locatie: direct naast het treinstation centraal in de stad. Het hostel heeft familiekamers met prima bedden. De kamer hebben veel licht en zijn schoon. Je kunt kiezen voor familiekamers met en zonder eigen badkamer. Het ontbijt hier was ook echt goed en afwisselend. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

Toch liever een kindvriendelijk hotel in Interlaken? Dan zal je wat meer kwijt zijn, maar kan je bijvoorbeeld wel in een mooi historisch pand overnachten. Of ook fijn, één van de diverse kindvriendelijke appartementen in Interlaken.

interlaken met kinderen hotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top