Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Jaderpark in Duitsland: dierentuin & pretpark in één

Jaderpark in Duitsland: dierentuin & pretpark in één

Ben je op zoek naar een gevarieerd dagje uit in het noorden van Duitsland? Dat vind je bij Jaderpark in Jaderberg, dat zowel een dierenpark, een pretpark als een (water)speeltuin heeft. Lees hier meer over een bezoek aan Jaderpark met kinderen. 

Het Jaderpark ligt in de buurt van Bremen en slechts een kleine 100 kilometer ten oosten van de Eemshaven. Hierdoor is het ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Groningen en dus vanuit Noord-Nederland ook te doen als dagtrip.

Jadarpark

Zelf bezochten wij Jaderpark op de terugreis vanuit Zweden naar Nederland. Na een dag in de auto met onze kinderen van 6 en 3 jaar oud kozen we voor een overnachting in Noord-Duitsland. Vanuit daar startten we in de ochtend met een bezoek aan Jaderpark in Jaderberg. Aan het einde van de dag maakten we de terugreis verder af; het is vanaf daar nog 3 uur rijden naar Midden-Nederland.

Jadarpark

Wat is Jaderpark?

Jaderpark in het Duitse Jaderberg is in de jaren ’50 gestart als dierentuin, maar het park heeft zich over de jaren heen vernieuwd en uitgebreid met een pretpark, een (water)speelplaats en een overdekte speelhal. Ook zijn de dierenverblijven gemoderniseerd en zijn er diverse diersoorten bijgekomen. 

Jadarpark

Dierentuin Jadarpark

Wanneer je binnenkomt in Jaderpark zie je allereerst een aantal dierenverblijven. We zien al vrij snel pinguïns, apen en stokstaartjes. We lopen langs alle dierenverblijven en komen ondertussen langs een aantal kleine speeltuintjes.

Jadarpark

Even verderop in het park, voorbij het gedeelte met de meeste pretpark attracties, vind je een savanne met onder andere giraffen, zebra’s en struisvogels. De aanwezige dieren zijn voor onze kinderen meestal al wel bekend, al was het voor ons wel de eerste keer dat we een boomstekelvarken zagen.

De verblijven zijn wisselend. Sommige verblijven, zoals die van de leeuwen, de savanne of de gibbon apen, zijn ruim opgezet en ogen modern, maar andere verblijven lijken verouderd en klein. Door de aangegeven wandelroute te volgen is het een kleine moeite om alle dieren goed te kunnen zien en niks te missen.

Jadarpark

Favorieten bij onze kinderen zijn de ringstaartmaki’s, stokstaartjes, leeuwen en tapirs. Ook vonden ze het leuk dat de alpacaweide toegankelijk is voor de bezoekers: knuffelen was nog best spannend, maar het dichtbij zien van de alpaca’s was al indrukwekkend genoeg. 

Jadarpark

Pretpark Jadarpark

Naast het dierentuin gedeelte is een klein pretpark te vinden, dat bestaat uit diverse attracties waar kinderen met een lengte vanaf 90 tot 100 centimeter zelfstandig of onder begeleiding in kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een draaimolen, een vrije val toren en een trap-monorail.

Jadarpark

Er is één achtbaan, die toegankelijk is vanaf een lengte van 105 cm, 4 jaar en onder begeleiding van een volwassene. Een deel van de attracties wordt aangestuurd door personeel, maar wat wij en zeker ook de kinderen erg leuk vonden, is dat een paar attracties ook volledig zelfstandig bediend konden worden.

Jadarpark

Naast de attracties zijn er ook twee gemotoriseerde poppenshows die om het half uur een voorstelling vertonen. We vermaken ons hier goed en tot de lunch draaien de kinderen rondjes in de orka’s, rijden ritjes op de elektrische paardenbaan en drijven een rondje in de boomstammetjes.

Het is inmiddels lunchtijd, dus we gaan daarna op zoek naar het restaurant.

Jadarpark

Horeca in Jaderpark 

Het park kent een aantal kleine snackpunten (imbiss) met fris, friet en pizza en een groter zelfbedieningsrestaurant dichter bij de ingang. Wij gaan naar het zelfbedieningsrestaurant, want dit is de enige plek in het park waar ze curryworst serveren. Wanneer we in Duitsland zijn, pakken we graag de kans om dit te eten!

Naast fast food vind je hier ook pasta en salades. Wij nemen plaats op het grote terras onder een prachtige oude boom die het hele terras overschaduwd. Onze dochter heeft geluk, want we hebben vanaf ons tafeltje zicht op de flamingo’s!

Jadarpark

Waterspeelpark

Na de lunch willen we de rest van het park verder ontdekken en gaan we op zoek naar de waterattracties. We lopen eerst langs de savanne en zien de giraffen en antilopen rond scharrelen. Vervolgens komen we uit bij de giraffen toren (een uitkijktoren/attractie) en het water/speeltuingedeelte met een gedeelte voor jongere en voor wat oudere kinderen. Deze speeltuin is volledig in het thema van een oude mijn en heeft zowel natte als droge speelgedeeltes.

Jadarpark

Het droge deel bestaat uit een grote diversiteit aan tunnels, klimwanden, glijbanen en slingertouwen en nodigt uit tot heel veel klauteren. Daarnaast ligt het ‘natte’ gedeelte, waar hetzelfde thema wordt gecombineerd met vlotten, fonteinen, waterpistolen, een geiser en waterglijbanen. Gelukkig hebben we mooi weer en hebben we zwemkleding en handdoeken bij ons, want al snel zijn de kinderen volop aan het ontdekken wat er allemaal is en worden ze kletsnat. Dit gedeelte van het park vonden onze kinderen zo leuk, dat ze zich alleen hier al een hele dag hadden kunnen vermaken. 

Jadarpark

We sluiten de dag samen af in de Okavango River: een wildwaterbaan met twee vallen en een grote splash. Dit is het enige moment van de dag dat we even moeten wachten in de rij, maar het is het wachten meer dan waard. We komen allemaal kletsnat uit het bootje. De kinderen hebben allebei nog hun zwemkleding aan en hebben zo’n lol om onze natte kleren. De actiefoto was hilarisch en betaalbaar, maar de automaat werkte alleen met munten, die wij helaas niet bij ons hadden. Droge kleren en eventueel muntjes voor de napret zijn dus zeker een aanrader in deze attractie!

Jadarpark

Overdekte speelhal

Het park kent ook een grote overdekte speelhal, waar we door tijdgebrek (maar vooral vanwege het mooie weer) niet zijn geweest. Met een oppervlakte van bijna 1800m2 is de hal groot genoeg voor een middag speelplezier en een goede optie bij slecht weer. Hier zijn onder andere springkussens, een klimberg en glijbanen te vinden. 

Benieuwd naar alle attracties of naar de ticketprijzen? Bekijk de website.

Jadarpark

Voor wie is Jadarpark leuk?

Het park, en daarmee ook de attracties, is echt een familiepark en het richt zich vooral op gezinnen met jonge kinderen. Er zijn een paar attracties voor wat oudere kinderen. Bijzonder vonden wij de speeltuin die speciaal is ingericht voor jongeren met een lichamelijke, auditieve of visuele beperking. Hier is bijvoorbeeld een wipwap voor mensen in een rolstoel, een hindernisparcours voor rolstoelen en is er extra aandacht voor visuele effecten. 

Jadarpark

Terwijl de kinderen moe maar voldaan met hun droge kleren en natte haren geïnstalleerd zijn in hun autostoelen voor de laatste etappe naar huis, vraagt onze peuter vlak voordat ze in slaap doezelt: “Mama, het was leuk he! Gaan we nog een keer?”

Jadarpark

Onze kinderen hebben zichtbaar genoten van alle afwisseling die Jaderpark te bieden heeft. Een dierentuin, pretpark en (water)speeltuin in één: dat vonden wij echt een ideale combinatie! Daarbij hadden we echt geluk met het weer en konden ze volop genieten van de waterspeeltuin.

Jadarpark

Bij de entree aan het begin van de dag moesten we wel even wachten, maar het park is groot genoeg waardoor de bezoekers zich snel verspreiden en het ons niet het gevoel gaf dat het druk was. We vonden dit dagje uit allemaal een gevarieerde en ontspannen afsluiter van de vakantie en het was een erg fijne break in de terugreis naar huis. 

Jadarpark

Meer weten over andere dierentuinen en pretparken in Duitsland? Lees de onderstaande blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top