Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Roadtrip Florida in de kerstvakantie, reisverslag

Roadtrip Florida in de kerstvakantie, reisverslag

In de kerstvakantie gingen we naar Florida. De eerste keer voor ons dat we tijdens kerst een verre reis maakten. Uiteraard volgen informatieve blogs over diverse bestemmingen. Maar omdat zoveel lezers hebben aangegeven het ook leuk vinden om een meer persoonlijk verslag te lezen, eerst dit reisverslag.

Dag 1 Amsterdam-Miami via Detroit

Nadat we onze tickets geboekt hadden, kregen we nog meerdere keren een wijziging van Delta Airlines. Niet alleen andere vliegtijden, maar zelfs andere overstap steden. Wel elke keer met de optie om te annuleren. Wat we natuurlijk niet deden, want deze tickets voor minder dan 500 euro in de kerstvakantie waren een koopje.

We eindigden met een overstap van 1:50 min in Detroit, wat voor Amerika echt kort is, dus van tevoren gaf dat wel wat stress. De vlucht ging echter super snel en we landden ruim voor de geplande tijd. Omdat we met enkel handbagage vlogen, hadden we ook hier geen wachttijd en zelfs de douane ging vlot.

florida vliegtuig uitzicht miaimi

De tweede vlucht ging helaas wat minder soepel. We vertrokken al met vertraging en kregen drie stoelen uit elkaar. Gelukkig wilde iemand ruilen (en anders had het personeel het op moeten lossen, want kinderen mogen vanwege veiligheidsredenen helemaal niet alleen zitten). We kwamen direct in slecht weer terecht. De hele vlucht bestond uit het personeel dat drinken en eten wilde gaan uitdelen en dan weer een oproep. Allemaal riemen vast, service is opgeschort, “Sorry for the rough ride”. Eenmaal geland in Miami was het echt noodweer en konden we niet uitstappen. Door het slechte weer was het een rommeltje op het vliegveld en ze hadden ons laten taxiën naar een terminal die niet open was en nu moest eerst iemand met een sleutel gevonden worden….. Je verzint het toch niet.

Daarna snel de huurauto ophalen en naar ons hotel rijden, het was inmiddels al 2:00 lokale tijd, oftewel 8:00 in Nederland.

Hier kregen we de kamer sleutel en de kamer bleek niet schoongemaakt en maar één bed te hebben… Haha dat kon er ook nog wel bij. De arme receptionist zat ermee in zijn maag. Uiteindelijk kregen wij een kamer van andere mensen die nog niet aangekomen waren en ging hij voor hun een kamer bij een ander hotel regelen.

florida reisverslag

Wij huren trouwens altijd bij Sunny Cars. Geen gedoe met bijkomende kosten zoals verzekeringen ter plekke. Een handige website, lekker duidelijk en vriendelijke service. Ik krijg altijd snel antwoord en kan makkelijk en kosteloos (mits je natuurlijk niet meer huurdagen nodig hebt) wijzigingen maken, zoals wij deden omdat onze aankomsttijd veranderde. Wat ook handig is, is dat je een servicepakket kunt boeken, zoals de express service of het premium (plus) pakket waarmee je met voorrang de auto op kunt halen. Niks zo vervelend als na een lange vlucht met kinderen ook nog lang in de rij staan bij de autoverhuur.

Dag 2 Miami naar de Florida Keys

We worden wakker en het stormt nog steeds. Eerst maar even ontbijten en dan toch de auto in. We rijden in 2 uur richting de Florida Keys. We verblijven op Islamorada, maar willen ook gaan duiken vanaf Key Largo. Onderweg stoppen we dus bij een duikschool die ik had uitgezocht omdat ze zowel in de ochtend als in de middag duiken.

Ze zitten ramvol en uiteindelijk kunnen we nog 1 laatste plek krijgen op de middag van de 24e en 1 laatste plek op de ochtend van de 26e. We nemen ze maar want elders zal het niet beter zijn. Sterker nog, op het moment dat wij de formulieren in staan te vullen komen er telefoontjes binnen en die mensen hebben pech. Volgende keer toch maar online reserveren.

florida reisverslag

Omdat het nog steeds regent, zoeken we daarna een museum op. Het museum van duikgeschiedenis. Voor kinderen zijn er twee speurtochten. Een met playmobil poppetjes en een met kerstcadeautjes. Dus ook onze dochter vermaakt zich wel.

Daarna gaan we lekker lang lunchen aan het strand. We maken nog een wandeling in een klein natuurgebiedje en voeren enorme vissen. Tijd om in te checken op de kamer en we kunnen zelfs nog wat zwemmen.

florida reisverslag
florida reisverslag

Dag 3 Islamadora

Bleh, jetlag en een korte vliegtuignacht. Om 19:00 zijn we allemaal ingestort, maar om 2:30 is mevrouwtje wakker. Ik ga bij haar liggen zodat Marcel nog kan slapen. Hij moet immers rijden en duiken vandaag. Van wat meer dan muizenslaapjes komt het niet meer en om 5:00 geef ik het op. Lang leve de tablet.

Marcel gaat duiken en ondertussen bezoek ik met mijn dochter het John Pennekamp Coral Reef State Park. Onze eerste kennismaking met de natuur in Florida. Kajakken door de mangrove en lekker zwemmen en spelen op het strand.

florida reisverslag
florida reisverslag
florida reisverslag

Dag 4 Kerst in Key West

Yeah geen jetlag meer, wel nog redelijk vroeg wakker, maar in Nederland is het ook vaak 6:00. Op 1e kerstdag rijden we naar Key West, de meest bekende van de Florida Keys. Mooie oude huizen, een gezellige sfeer en lunchen in de zon. Wat mij betreft een prima manier om de kerst door te brengen. Sommige mensen hebben hun huis echt overdadig versierd, grappig om te zien!

florida reisverslag

Dag 5 Islamorada naar Homestead

Weer vroeg op, maar deze keer omdat ik ga duiken. Onderwater is het best mooi, geen afval en heel veel vis. Helaas geen schildpadden of haaien.

In de middag rijden we naar Homestead, waar we eerst nog even kunnen zwemmen voor het noodweer losbarst. Maar volgens de weervoorspellingen zou het vanaf nu beter moeten worden.

florida reisverslag

Dag 6 Everglades

We gaan naar de Everglades, ik ben zo benieuwd. Vandaag kiezen we voor het gebied tussen het Ernest F. Coe Visitor Center en Flamingo Visitor Center.

Hier zijn veel korte wandelingen te maken. Al op de eerste wandeling zien we een krokodil, zo tof!

Hoogtepunt van de dag is de zeekoe die we zien als we kajakken bij Flamingo. Ik: “Is dat een zeekoe?”. Marcel: “Nee dat is een otter”. Ik: “Volgens mij niet, kom we gaan wat dichterbij”. Marcel: “Nee, het is een otter”. Ik: “Ik zie zijn staart, kijk, kijk, kijk dan”. Mevrouwtje: “Een zeekoe, een echte zeekoe”. Marcel: “Wow, heb je wel een foto gemaakt?” Dus nee, sorry, een goede foto heb ik niet, maar we hadden niet verwacht om binnen een minuut nadat we in de kajak gestapt waren een zeekoe te zien. Jammer genoeg was het ook de enige van de hele vakantie maar misschien daardoor extra bijzonder.

florida reisverslag
florida reisverslag
florida reisverslag
florida reisverslag

Dag 7 Everglades – Naples

Dag twee in de Everglades en deze keer gaan we naar Shark Valley. We huren fietsen en fietsen daarmee de hele 24km lange route. Echt te gek! We komen een slang tegen en heel veel alligators en krokodillen. Gewoon naast het fietspad. Bizar toch om zo langs te fietsen.

We krijgen nog een flinke bui, even lekker afkoelen en dat blijkt ook gelijk de laatste keer deze vakantie te zijn.

De laatste kilometer moeten we de kleine dame wel even extra motiveren. Het is natuurlijk ook best ver als je zes bent maar ze heeft het toch maar mooi gedaan.

florida reisverslag
florida reisverslag
florida reisverslag

We hadden nog graag een tocht gemaakt met een airboat. Die superrace boten met grote ventilator die je altijd zien op televisie als het over de Everglades gaat. We lazen in het bezoekerscentrum dat aanvaringen met boten de nummer 1 doodsoorzaak van zeekoeien is. Dat wisten wij niet en opeens voelt zo’n tocht niet meer goed. In plaats daarvan gaan we lunchen in Everglades City, een super schattig plaatsje. Daarna rijden we door naar Naples.

florida reisverslag

Dag 8 Naples

Een relax dagje op het strand van Naples. Wat echt tof is, is dat je vanaf de pier dolfijnen kunt zien. We blijven bijna een uur kijken waar ze nu weer opduiken. Aan het eind van de dag zoeken we nog het Naples kindermuseum op, leuk voor de kleine dame die hier lekker kan spelen. ’s Avonds gaan we lekker uit eten in Tin City in Naples. Ik houd van dit soort dagen, echt vakantie!

florida reisverslag
florida reisverslag

Dag 9 Naples – Miami

Onze laatste dag met de huurauto. In de ochtend bezoeken we nog wat musea in Naples en daarna rijden we via een lunchstop op Marco Island naar Miami.

florida reisverslag

Dag 10 – 12 Miami

Miami is echt leuk, wat een fijne stad om te zijn. Een heerlijk strand en diverse goede belevenismusea voor het hele gezin. We hebben een Airbnb downtown en doen lekker rustig aan. Op oudejaarsavond zoeken we nog een gratis concert op totdat de kleine dame moe is. Ik ben ook moe en duik mijn bedje in, wel de wekker gezet natuurlijk zodat we met zijn drietjes kunnen proosten op 2020. Ik heb echt super veel zin een echt goed blog over Miami met kinderen te schrijven!

florida reisverslag
florida reisverslag
florida reisverslag

Dag 13 via Boston naar huis

Op onze laatste vakantiedag vertrekken we in de ochtend vanuit Miami. We hebben een lange stopover in Boston. Normaal gesproken zouden we daar niet blij mee zijn, maar deze keer wel. Marcel is voor zijn werk al een aantal keer in Boston geweest en vond het heel leuk ons de stad te laten zien al was het maar voor een paar uur. Het fijne van Boston is ook dat je vanaf het vliegveld zo in de stad bent. Het koste ons letterlijk 30 minuten vanaf de gate, door de controle, met de bus en de metro tot hartje centrum.

Ben je trouwens benieuwd naar Boston? ik heb ons super oude (400 woorden 2015) blog over Boston ge-update met heel veel nieuwe tips. Lees hier meer over Boston met kinderen.

We maken een mooie wandeling door de oude stad, bezoeken een plek die voor Marcel bijzonder is omdat het herinneringen heeft aan een dierbare overleden vriend en zodra het donker is gaan we nog naar het kindermuseum. Moe maar voldaan is het dan tijd voor de hele korte nachtvlucht.. op naar huis..

Benieuwd naar de kosten van deze reis? Lees ook ons blog “wat kost een vakantie in Florida.” 333Travel biedt meerdere mooie rondreizen aan door Florida, van georganiseerde fly and drive pakketten tot groepsreizen.

Boston
Boston

Lees ook onze andere blogs over vakanties in de USA, zoals over een vakantie in Hawaï, New York of San Fransisco.

Over de auteur

3 gedachten over “Roadtrip Florida in de kerstvakantie, reisverslag”

  1. Leuk! Net geboekt naar Florida, Miami voor een rondtrip met onze 3 kids. Heb je hotel/appartement/airbnb tips?

    1. Op Islamorada (Florida Keys) vonden we dit een fijne en betaalbaar. Nieuwe kamers net gerenoveerd, zwembad. Als je naar de Everglades gaat Fairway inn Homestead, weinig bijzonder maar wel goede locatie, schoon, simpel ontbijt. Je kunt in Florida natuurlijk geweldige hotels vinden maar rond kerst is alles nog eens extra duur.

  2. Wat gaaf zeg. Wij gaan in de voorjaarsvakantie naar Florida, ik kan bijna niet wachten. We gaan wel voor zon, dus ik hoop dat dat noodweer ons bespaard blijft.
    Ook ben ik, na dit te lezen, blij dat we toch hebben gekozen voor directe vluchten, want zeker met 3 kinderen en een man die niet graag reist lijkt me dat het minst vervelend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top