Dagje weg: Openluchtmuseum met dreumes

0

Het openluchtmuseum met Dreumes is dat leuk? Als kind vond ik het openlucht museum erg leuk. Dus toen ik laatst een ochtend afspraak in de buurt van Arnhem had leek het me leuk om in de middag met dochter van bijna 1,5jr naar het openlucht museum te gaan.

Bij binnenkomst gelijk herkenning. O’ ja de gebouwen uit Amsterdam waar je zo lekker kon klauteren en mensen die in verkleed kleding rond lopen De meeste gebouwen zijn heel rolstoeltoegankelijk en met de kinderwagen kon ik dan ook makkelijk binnen kijken. Hier staan meubeltjes uit vroegere tijden. Het viel me nu pas op hoe armoedig mensen eigenlijk woonden onze dochter reageerde alleen nauwelijks op wat ze te zien krijg. Pas toen er wat koeien en schapen in de wei stonden begon ze enthousiast te zwaaien en kletsen.

openluchtmuseum

Het was ook al ruim lunch tijd. Het terrasje bij de ouderwetse poffertjeskraam aan het Zaanse plein  leek me wel een gezellig optie. Jammer genoeg was de bediening enorm langzaam en moesten we zelfs naar binnen om te vragen of we konden bestellen. Toen de poffertjes en appelsap eindelijk kwamen was mevrouwtje erg onrustig ik hoopte maar dat ze het zou lusten. Na een onwennig eerste hapje gingen de poffertjes er enorm snel in, dat was lekker!. Met de spelende kinderen op het Zaanse plein kon ze jammer genoeg niet meedoen. De fietsjes zijn echt pas leuk vanaf een jaar of drie en zelfs dan moet je nog uitkijken niet aangereden te worden door grotere kinderen.

Je kunt met een oude tram over het terrein maar met een kinderwagen leek me wat te veel gedoe. Daarom liepen we nog een stuk over het terrein. Onze dochter leek te genieten van het rondgereden worden en het vermaak zoals, een paard en wagen, dat af en toe langs kwam.

Op de kaart had ik gezien dat er ook nog een speeltuin en dolhof was. De speeltuin is leuk opgezet met veel verschillende dingen om te doen. Klauteren, schommelen en spelen met water. Het meeste is alleen niet geschikt voor een klein mensje. Gelukkig waren er ook andere kinderen en samen met zand spelen is altijd een succes al had je daarvoor ook naar de speeltuin op de hoek kunnen gaan.

We waren op een doordeweekse dag in het openlucht museum. In het weekend, de woensdag/vrijdagmiddag en in de vakantie organiseren ze vaak erg veel extra activiteiten voor kinderen zoals handboogschieten, broodjes bakken en het helpen verzorgen van de dieren in de stal. Het openlucht museum is echt leuk met kinderen maar met een dreumes moeten er betere opties zijn. Tips?

openluchtmuseum02

Zelf ook een dagje weg: openluchtmuseum? De attracties, speeltuinen en dingen om te doen zijn vooral leuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kosten: redelijk, Entree was gratis omdat we een museumjaarkaart hebben maar voor parkeren betaal je toch €6,- euro. Twee drankjes en 1 portie poffertjes kost je ook €10 euro.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.