Home / Nederland / Gelderland / Wandelen en speelnatuur bij Landgoed Oud Groevenbeek in Ermelo
landgoed-oud-groevenbeek

Wandelen en speelnatuur bij Landgoed Oud Groevenbeek in Ermelo

Oud Groevenbeek is een klein landgoed in Ermelo. De Jugendstil villa wordt nu verhuurd en is een hele mooie locatie voor bijvoorbeeld een familieweekend. Het landgoed rondom de villa is vrij toegankelijk. Tijdens een wandeling kom je onder andere langs oude grafheuvels en een watertoren in de stijl van een kasteeltje.

landgoed Oud groevenbeek

Ga je wandelen bij Oude Groevenbeek, dan zijn er twee mogelijkheden voor het parkeren van de auto. De met bordjes aangegeven parkeerplaats aan de Putterweg is de hoofdparkeerplek. Dit is echter niet zo handig als je eerst bij het Theehuis een speurtocht op wil halen. Je kunt dan beter bij het Bosbad parkeren.

landgoed Oud groevenbeek

Theehuis Oud Groevenbeek & Speelnatuur van OERRR

Een wandeling over landgoed Oud Groevenbeek met kinderen combineer je natuurlijk met een hapje of drankje bij Theehuis Oud Groevenbeek met speelnatuur van OERRR.

theehuis oud groevenbeek

In deze ronde hut kun je terecht voor thee, koffie en diverse snacks. In de ruime tuin achter het gebouw staat een aantal grote tafels. Kinderen kunnen in de tuin spelen met een waterpomp en een lekkere plas modder. Vies worden is geen probleem, want er is een buitenkraan om je handen te wassen. Ook liggen er diverse takken en een klauterpad.

theehuis oud groevenbeek
theehuis oud groevenbeek

Bij het Theehuis kun je voor €1,50 per kind een speurtocht van OERRR halen. Je krijgt dan een rugzak en een opdrachtenboekje mee. De speurtocht is gericht op kinderen van 4 tot en met 7 jaar en je gaat op zoek naar planten en dieren in het bos. Toen wij hier wandelden, was het theehuis gesloten vanwege de veiligheidsmaatregelen. De speelnatuur was wel gewoon open. Ook zonder de speurtocht kun je een mooie korte wandeling maken over landgoed Oud Groevenbeek.

theehuis oud groevenbeek

Wandelen Oud Groevenbeek

Er zijn twee wandelroutes op landgoed Oud Groevenbeek. De gele-paaltjesroute via de bospaden en een route van 2,5 kilometer voor rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen.

landgoed Oud groevenbeek

Deze laatste route begon als verhard pad en mijn dochter had bedacht dat ze die dan ook wel kon skeeleren in plaats van wandelen. maar dat viel toch tegen. De route bestaat slechts deels uit stenen en verharde weg. De rest is een half verhard zandpad met veel kiezels. Met een goede kinderwagen geen probleem, maar met een buggy met kleine wieltjes ook niet heel fijn.

De route is wel mooi afwisselend, we komen langs diverse gebouwen maar lopen ook door het bos en langs de akkers. Prima voor een korte wandeling met kinderen.

theehuis oud groevenbeek
landgoed Oud groevenbeek

Wat is er nog meer te doen in de omgeving

In de omgeving van Landgoed Oud Groevenbeek is veel te beleven. Wil je nog een wandeling maken, dan kan ik je het nabijgelegen Landgoed Schovenhorst aanraden, met een spectaculaire bostoren en hele mooie oude bomen. Ook is hier een speelbos. Verder kun je natuurlijk naar de Heide in Ermelo, waar je ook de Schaapskooi vindt.

ermelo museum het pakhuis

In Ermelo zit ook een leuk museum waar je meer kunt leren over wat de Romeinen hier deden. Je wist het misschien niet, maar er zijn hier resten gevonden van een Romeins Marskamp. Ook is er nog een klimbos in Ermelo waar je tussen de bomen avontuen kunt beleven.

Lees ook onze blogs over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top