Home / Nederland / Gelderland / Park Tivoli Berg en Dal, knus en betaalbaar pretpark voor jonge kinderen

Park Tivoli Berg en Dal, knus en betaalbaar pretpark voor jonge kinderen

Park Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen is een knus attractiepark voor kleuters en kinderen in de basisschoolleeftijd. We hebben ons twee weekenden lang verassen door Gelderland. Het eerste weekend hadden we forten en kastelen zoals slot Loevenstein en het tweede weekend de Julianatoren in Apeldoorn en Park Tivoli. Wat een bofkont is onze dochter: twee pretparken in Gelderland in één weekend!

Park Tivoli Berg en Dal

We rijden naar Park Tivoli toe en worden aangenaam verrast. Gratis parkeren, dat verwacht je toch niet. Bij binnenkomst van het park krijgen we een kaart van Park Tivoli. Tivoli Pretpark is vrij klein maar heel efficiënt ingericht en daardoor is er veel meer te doen dan op het eerste gezicht lijkt.

Na een eerste ritje in de vliegtuigjes pakken we het treintje. Halverwege stoppen we en in een schuur krijgen we een optreden van de zingende kippen van Harm’s Kippenfarm. Dat hadden we niet zien aankomen en maakt zo’n treinritje gelijk weer een stuk leuker.

 Harm's Kippenfarm.
 Harm's Kippenfarm.

Onze dochter ontdekt achterin het park een paar springkussens zoals de Volcano Slide en Gorilla Slide en rent hier enthousiast naar toe. Als ze kan klimmen, klauteren en springen dan is ze blij. “Heb je me gezien mama, hoog kan ik hè?” gilt ze even later vanaf de trampolines. De Kroko Slide eindigt op warme dagen in een plonsbad.

Park Tivoli
Park Tivoli

Voor ouders staan er fijne blauwe loungestoelen. Helaas laat de zon het afweten maar het moet toch heerlijk zijn om hier als ouder lekker te ontspannen terwijl je kinderen om je heen aan het spelen zijn. Je kunt vanaf hier zeker de helft van de attracties zien.

Park Tivoli
Park Tivoli

We volgen de vrolijke muziek naar de “Sonjaboog” waar een paar kids hun beste breakdance moves laten zien. Net als een dansgame maar dan lekker buiten.

Bij de meeste attracties is het voor kinderen heel goed mogelijk om zelfstandig te spelen en anders zijn er meer dan genoeg vriendelijke personeelsleden die een handje helpen. Bij verschillende attracties staat een meetlatje en zo kan je direct zien of je kind alleen kan gaan of onder begeleiding. Er zijn in Park Tivoli geen echte adrenaline attracties maar de achtbaan die niet over de kop gaat is spannend genoeg voor jonge kinderen. In de botsbootjes hebben we de grootste lol door behalve te botsen ook nog keihard “boe” te roepen voordat we een aanvaring veroorzaken.

“Tiffi, Toffi!” We horen enthousiaste kindjes roepen. Het blijken de mascottes van park Tivoli te zijn die een rondje lopen. Later wonen de show “Tiffi & Toffi’s Jungle avontuur” bij. Mevrouwtje zit op het puntje van haar stoel en schreeuwt met andere kinderen om het hardst om te helpen diverse opdrachten uit te voeren. “Daar, daar, achter je”. Daarna wordt er een dansje gedaan en is er een fotomomentje. Mevrouwtje durft niet. In de auto terug heeft ze er toch spijt van, ze wil weten wanneer we weer gaan want “Tiffi en Toffi kende ik nog niet zo goed dus dan moet ik nog een keer gaan dan is het niet meer eng.”

Tiffi en toffie park tivoli
Tiffi en toffie park tivoli

Pretparken in Gelderland

Wanneer je twee pretparken in Gelderland in een weekend bezoekt is het natuurlijk verleidelijk om te gaan vergelijken. De Julianatoren is een stuk groter en heeft meer attracties maar is ook drukker en bijna twee keer zo duur. Bovendien kan je hier gratis parkeren. Aan een vergelijking met de nog grotere parken zoals de Efteling of Hellendoorn durf ik niet eens te beginnen. Natuurlijk is het daar erg mooi, maar in zo’n park durft en mag onze dochter nog niet in de helft van de attracties.

In Park Tivoli hangt een ontspannen sfeertje en we hoeven nergens te wachten. Bovendien is er meer dan genoeg afwisseling om je een halve dag te vermaken. Wat ons betreft is het daarom een heel leuk pretpark zeker met jonge kinderen, voor ouders die niet direct de hoofdprijs willen betalen of ook nog wat anders met hun dag willen doen. Pretpark Tivoli is makkelijk te combineren met een cultureel uitje of een weekendje Nijmegen.

Park Tivoli
Park Tivoli
Park Tivoli

Dit blog is onderdeel van de campagne Groot Gelders Avontuur i.s.m. Gelderse Streken en Kidseropuit. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top